Bıktım artık

tmblkz

Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2014
62
14
18
34
Kütahya
ben gerizekalıyım anladım. kaç senedir giriyorum şu lanet yds'ye hala alamadım. kpss'ye hazırlanıyorum olmcağını bile bile. yüksek lisans yapıyorum hala tezimi yazmıyorum, umrumda değil. işssizlik çok zor. 3 senedir evdeyim. bütün çevrem arkadaşlarım herkes işini yoluna koydu. yok ben de. hiç bişey yok. bıktım artık. 27 yaşımdayım. çevremdeki insanlardan nefret ettim.geçen kadının biri anneme senin kız da pek rahat demiş. ben çalışmıyomuşum bi yerde. evet bayılıyorum ben zaten anne baba parası yemeğe. başka bi gün sen napıyosun şimdi diyo teyzem. bilmiyo musun be kadın naptığımı hiç bi b.. yapmıyorum evdeyim işte görmüyo musun. antidepresan almaya başlamıştım iki aydır gayet iyiydim takmıyodum en azından. bı hafta önce bıraktım. bu kadar iradesiz olmak, sorunlarımı çözemiyo olmak ağırıma gitti bıraktım. belki de iyi bi karar değildi bilmiyorum. bugün sınav sonucu açıklandı yine istediğim notu alamadım. yeter artık yeter. babamın tek dileğiydi çocuklarını bi yerlerde görmek. yapamadım, tümor tehsisi kondu adama. üzüntüden biliyorum. hiç bısey olamamamızdan. hala bırakmadıysam ders çalışmayı hala ailem için.. kalmadı takatim.

insanların işleri tıkır tıkır oluyo ben anlamıyorum ben de mi bi salaklık var. üniversiyete girmek istiyodum en büyük hayalimdi. vazgectim ya. kpss ye giriyim dıyorum olmcak gibi o da cok az kaldı zaten. sıkıldım artık. çok üzgünüm. iki aydır o kadar iyiydim ki, tekrar doktora mı gitsem. ooff oıfff. işe girmek istiyorum. ailemden bu yaşımda para almak degıl, ben onlara para vermek istiyorum. cok anlayıslılar, cok fedakarlar.. bu benı daha da mahvedıyo eziliyorum.. ne zaman açılacak yolum Allah'ım yardım et bana..

Tatlim deme öyle ya,Allah saglik versin önce,öyle insanlar var ki 40 yasinda okuyorlar meslek ediniyorlar,takma sen onu bunu,millet konusurda konusur :)
Babana acil sifalar.
Kendine böyle aptalim vs deme,nasil daha iyi sinavlara hazirlanmanin yolunu bulmaya calis.
Orta dozda hirsli ol

Nedir bu umutsuzluk nedir bu kötümserlik...

Resmen her kotu şeyin sebebi sizsiniz gibi konusuyorsunuz..

Bu kadar anlam yuklerseniz sinavlara altında boyle ezilmemek imkansiz öncelikle o yds sinavini vermek kolay is değil ki yapmayın Allah askina...

Haksizlik etmeyin kendinize lütfen.. Bu kadar acimasiz olmayan kendinize karsi...

Bu ülkede ideali için savaşmak salaklik olarak nitelendirildiği için o cevrenden aldigin tavirlar çok normal. Simdi gitsen sekreter olsan calisiyorsun olur adin ,ama ya idealler emekler bunlar calismak değil mi

Karsiliginda para alinmiyor diye hiç sayılabilir mi?

Anne babaniz sizin paranizi değil önce mutlulugunuzu ister unutmayin bunu... Bu kadar acimasiz olmayin kendinize

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ablamda sizin gibi umutsuzdu üniversiteyi okudu kpss ye girdi olmadı formasyon aldı herseyi denedi yüksek lisansa basvurdu kabul almadı.. en son alese girdi 79 puan aldı ki 90 falan alması gerek tekrardan ales sınavına hazırlandı bi kere şansızlık ya nüfüs cuzdanı nı unuttu sınava giremedi... kuş uçmayan yerde köyün birinde ücretli ögretmenlik yaptı kimseye evde boş boş oturuyo dedirtmemek için... giremediği sınav yüzünden eski puanıyla yurt dışı öyp başvurdu Allah sonunda yüzüne güldü kazandı şimdi ögretim elemanı olcak daha da yükseltcek kendini... demem o kii sadece siz çekmiyosunuz bunları ablamda sizin gibiydi her kapı yüzüne kapandı sonunda Allah bir yerden verdi sakın umudunuzu kaybetmeyin ablamda 28 yasında şimdi ben 21 yasında memur olcam ne şanslısın diyo bana bende diyorum abla ben alt tarafı memur olcam sen koskoca üniversite hocası olcaksın onla o bir mi... dilin var herseyin var ALLAH sana en iyisini verdi.... sanada en iyisini vercek emin ol.. çabalamaktan vazgeçme....

benzer bi konuda ben açmıştım daha bugün kapandı. sadece sen değilsinki bunlara yaşayan sen 3 seneden bahsediyosun ben yıllardı evde pinekliyorum çok mutsuz oldum yaşadıklarının kat ve kat fazlasını yaşıyorum seni anlıyorum hemde çok allah yardımcımız olsun bende bilmiyorum napcağımı

hepinize çok çok teşekkür ederim. biraz çıktım dolaştım kendime geldim açıkcası. biliyorum dünyada istediği olmayan bi tek ben mişim gibi yazmışım burda ama insan bi an geliyo gerçekten öyle hissediyor. Herkesin farklı bir hikayesi derdi var. ben aslında çok karamsar biri değildim bu konuda ama işte zaman geçtikçe insanın sabrı ve kendine inancı azalıyo. oturup kpss'ye çalışıcam yapacak bişey yok, ömrüm boyunca öğrenci olcak mışım gibi geliyo, evlenmeyi bile kpss yüzünden bi sene erteledim inş sonucunu alırım :) neyse dinledğiniz ve cevap verdiğiniz için çok teşekkürler ayrı ayrı gerçekten yazmaya çok ihtiyacım vardı.

daha yaşınız genç.
eşim 29 yaşında ve lise mezunu kpss ye hazırlanıyor o bile gelecekten çok umutlu (şansının az olduğunu bilmesine rağmen)
siz üni. mezunu olmuşsunuz, yüksek lisansta ders dönemini bitirmişsiniz. bunlar kolay şeyler değil.
bence önce tezi yazın.
tezi yazınca akademisyenlik için daha çok şansınız olacak.
cari usül değil de öyp yi kazanmak daha akıllıca olabilir.
doktorayı da yapın tabiki.

öncelikle babanıza geçmiş olsun ama babanızın hastalıgi onun sınavı. siz kendinize yüklemeyin yükü. sizinde kısmetiniz saklidir bir yerlerde. size bir tavsiye eğer bu senede kazanamazsanız özel sektörde iş bulun aynı memurluk gibi saat 8-5 çalışacaginiz ışler var. avukat katipligi doktor sekreteri mali müşavir sekreteri. evet asgari ücret olur yada 1000 tl olur maaş ama olsun kendinize güveniniz gelir ve ailenize katkıda bulunca mutlu olursunuz dua etcem allah yardımcın olsun.

aslında böyle örnekler duyunca abarttıgımı düşünüyorum. Erkek arkadaşım da dedi, su an kı ev arkadası 6. senesinde atanmış. sen hala mızmızlanıyosun dıye.. ama gerçekten çok zormuş bu işler, hem yds hem kpss hem tez, kafayı yemek üzereyim.

ben de öyp düşünüyorum ama puanlar cok yüksek alesim iyi fakat ingilizce olmadan olmuyo.. cari deseniz geçen bı yere başvurdum bölüm başkanı hocamı aramış boşuna gelmesin alınacak belli diye.. o kadar sinir bozucu ki, oturup bi hafta durmadan ağladıgımı biliyorum.

bu arada eşinizi tebrik ederim gerçekten umutlu ve rahat olunca hersey daha rayında gidiyo bana göre ama ben yapamıyorum işte. umarım istediği yere girer bi an önce. hem lise mezunları için lisanstan iyi kadrolar geliyo çoğu zaman. inşallah atanır.

yaa çok teşekkür ederim ben de senin için dua edicem bu gece öncelikle buna cevap vermek istedim çünkü çok hoşuma gitti gerçekten.. babam konusunda haklısınız ama işte, tek isteği beni ayaklarımın üstünde dururken görmek. bunu gözlerinde o kadar net görebiliyorum ki.. bi de bu hastalık çıktı çok üzüldüm.. ama allahtan iyi huylu alınıcak bitecek inş. neyse ben aslında beden eğitimi mezunuyum antrenörlük yapıyodum ama çıktım ders çalışamıyorum saatleri çok vakitsiz oluyo dershaneye gidiyorum dıye. ama artık kazanamazsam bana öyle bi yol göründü dediğiniz gibi ya özel okul ya da normal bi sektörde, hem de kendime gelirim dediğiniz gibi. inş su iki ayı güzel atlatır kazanırım.. çok teşekkürler.

ben hem nişanlı hem özelde çalışan hemde öğrenci bir kızım babamda benim atanmami çok istiyor ama kismetse olur önlisans kpss gircem bende. hem üzülme evlenince bile atanıp ilk maasinla babana birşeyler yapabilirsin ona bile sevinir eminim

Bunda da bir hayir vardir.sizin ser bildikleriniz hayir ..hayir bildiklerinizde seR olabilir ayetini unutmaa.

9 sene üniversite kapısında ha asistan aldılar ha alacaklar diye ömrünü tüketen biri olarak en büyük pismanligim erkenden çalışmaya başlamamis olmam.
Benim hocaların ağzından çıkacak lafı beklemekle geçirdiğim o yıllarda atı alan Üsküdar ı geçti. Dönemimdeki arkadaşlarım yatırımlarını yaptılar yuvalarını kurdular.
Bense salak gibi "ama benim alesim var ama ben ÜDSyi geçtim" diye sayiklayip durdum.
Baktım olmuyor yaş geçiyor kpss çalıştım atandım.
Hayallerim vardı ama gerçeklerle yüzleşmek zorunda kaldım.
Nacizane tavsiyem tezinizi yazın akademik kariyere de devam edin ama üniversite kapısında ha oldu ha olacak diye beklemeyin.
Kpss yi deneyin atanin kariyer yapmaya o şekilde devam edin.

Ben yaşadıklarımdan tecrübe edindim. Ne kadar çok kafana takarsan o kadar uzaklaşıyor sanki isteklerin..
Ne zaman boşverirsen de işte o zaman gerçekleşiyor
Buna o kadar çok örnek verebilirim ki hayatımdan..
Bende kpss hazırlığındayım. O kadar çok istiyorum ki, çok çalışmama rağmen ilk sınavımda büyük talihsizlik yaşadım istediğim puanı alamadım
Geçen gün durdum düşündüm
Hayatımız boyunca sınavlarla uğraşıyoruz ama bununla vakit kaybetmeyen insanlar daha iyi yerlerde
Demek ki işin sırrı sürekli okumakta ya da bir şeyde diretmekte değil
Ha çabala, vazgeçme ama bir yerden sonra nasip giriyor devreye
Tam olarak anlatamadım galiba ama umarım her şey gönlümüze göre olur

Bitanem kiyamam sana nasil dolmussu. Rabbim en guzelini nasip eder insallah.bak yukseklisans yapiosun en azindan ben 2yil bos bos oturdum evde.ve yds yerlerde umudunu kaybetme lutfen.isyanda etme herkesin nasibi kendine bitanem.son zamanlar kpss gk gy calis deneme coz cokca ve alandan en iyi yaptigin derse asil.kurum sinavlarina kpssden sonra daha planli calisirsin.dua et bolca ilaca filan ihtiyac duyma yukseklisans yapiosun alese gir oyp dene sakin yilma illaki yiyecek ekmegin var bi yerde.babanada rabbim sifa versin.kimseyi takma ekmek aslanin agzinda bura turkiye bitanem kimse anlamaz seni.dua edicem sana canim.

pardon ama ne mezunusunuz anlamadım?

bulunduğunuz ilde hiç mi size göre iş yok hiç aramadınız mı? arayınca nasıl sorunlar ile karşılaştınız.

bence biraz kendinize güvenmiyorsunuz herşey sadece kpss yi kazanınca olacak değil ki.

ne mezunu olursanız olun özel sektörde de çok iyi iş imkanları var ama siz bence o işleri de beğenmiyorsunuz niye çünkü bunca yıl uğraştım 1000 tl gibi bir rakama işe başlamam diyorsunuzdur.

ben işsizliğin olduğuna inanmıyorum gönlü çalışmak isteyen her şey namusuyla kazanır çabalar az kazanır çok kazanır o her kişinin rizkidir ama zamanla yola girer herşey hele birde bu zamanlar gözünüz kırılıp girmezseniz bir iş yaşantınıza bundan sonrası daha zor ...

Allah yardımcınız olsun...

Herkese kendi derdi buyuk gelirmis ama inan boyle anlayisli anne-babaya sahip olman bile sana mutluluk olarak yeter.
Yasadiklarin dert kategorisinde elbette ama sadece senin yasadigin seyler degiller, sen bircok insana gore gayet de ustunsun, 4 yillik univ bitirmissin, yl den kabul almissin ki kolay birsey degil bu, alesi var, belli bir kontenjani var, bircok univ de mulakati da var. Hele de gunumuzde bircok insan yl yaptigindan kabul almak da kolay degil artik. Ayrica yasin da gayet genc, hem 3 yil ne ki, 10 yil calisip atanamayan, haydi devlete atanmayi gectim, ozelde bile is bulamayan, ustune ustluk anne ve babasindan surekli asagilanma ve hakaret duyan o kadar cok insan var ki. Ama dedigim gibi herkes kendi derdini buyuk goruyor bu dunyada, hele de cevrendekiler is bulduysa, atandiysa, evlendiyse onlarin hayati cok iyidir, bir yetersiz sen imissin gibi zannedersin. Ayrica bence hala idealleri olan birisin ki yl yapiyorsun, bu kadar uzulme, haline ve sahip oldugun anne-babana sukret, otur, cevrene kulaklarini tika, tezini yaz, yl den mezun ol, mumkunse doktoraya basla, boylelikle ulkenin en gozde insanlarindan biri seviyesine gelirsin, sonra da bu gunlerine gulumseyerek bakarsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…