How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Şampuan ve Saç Kremleri Bıktım artik

dandiktavsan

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2018
161
297
18
35
Kizlar merhaba.
Bu da dert mi diyebilirsiniz ama benim cozemedigim bir sorunum var.

Sabah duş alıyorum. Akşam eve geldiğimde, sanki biri kafamdan aşağıya sıvı çiçek yağı bosaltmiscasina kafam yağlı üstelik anlayamadigim bir ıslaklık var.

Gitmedigim doktor kalmadı. Panik atak olduğumu söylediler. Zoretaninden tut, en pahalı yaglanma karşıtı şampuan dek kullandım.

Sonuç ne oldu ? Her ay 200 TL gelen su faturası. Kuruyan ve soyulan suratım, ellerim kanıyor .

Yok yok ben kafamdaki yağı bitiremedim. Yüzümde hiç yağ yok.

Ben hayatım boyunca aşiri terlemedim. Normalde zaten bir insan her gün duş almalı da bu saçlı deriyi yıkamak çin işkencesi.

Saçlarımı küt çok kısa kestirdim. Her sabah ve akşam lavaboda, yüzümü yıkar gibi yıkıyorum. Hiç saç kremi kuanmadan. Bir keresinde cildirdim tamamen ! Bulaşık deterjanı ile yıkadım.
Hoşlandığım kişi yağlı saçlarımı görünce dalga geçti duş almıyor musun dedi

Ben ortakulak iltihabı ve sinüzit oldum. Başımın ağrısından ölüyorum.

Limonlu lavantali kürler ... Yok anam yok

Tek bir çözüm buldum. Saç boyası. Onu da ben yapamıyorum. Saçlarımın dipleri aciyor.

Kuru şampuan denedim saç diplerimde feci kaşıntı yaptı.

Yuzum, ellerim kanıyor yikamaktan.

Sabah duş alıyorum, 4 saat sonra dakikası dakikasına kafam vıcık vıcık oluyor. Saçlarım elimde geliyor. Dökülüyor. Doktor bana badem yağı ve zeytinyağı süreceksin demez mi!! Ben yağı bitirmeye çalışıyorum adam bana zeytinyağı diyor.

Cüzdanım, hayallerim, cildim kurudu.

Yok mu son defa bana şampuan onerebilecek biri ?

Kizlar merhaba.

Sabah duş alıyorum. Akşam eve geldiğimde, sanki biri kafamdan aşağıya sıvı çiçek yağı bosaltmiscasina kafam yağlı üstelik anlayamadigim bir ıslaklık var.

Gitmedigim doktor kalmadı. Panik atak olduğumu söylediler. Zoretaninden tut, en pahalı yaglanma karşıtı şampuan dek kullandım.

Sonuç ne oldu ? Her ay 200 TL gelen su faturası. Kuruyan ve soyulan suratım, ellerim kanıyor .

Ben hayatım boyunca aşiri terlemedim. Normalde zaten bir insan her gün duş almalı da bu saçlı deriyi yıkamak çin işkencesi.

Saçlarımı küt çok kısa kestirdim. Her sabah ve akşam lavaboda, yüzümü yıkar gibi yıkıyorum. Hiç saç kremi kuanmadan. Bir keresinde cildirdim tamamen ! Bulaşık deterjanı ile yıkadım.

Tek bir çözüm buldum. Saç boyası. Onu da ben yapamıyorum. Saçlarımın dipleri aciyor.

Sabah duş alıyorum, 4 saat sonra dakikası dakikasına kafam vıcık vıcık oluyor. Saçlarım elimde geliyor. Dökülüyor. Doktor bana badem yağı ve zeytinyağı süreceksin demez mi!! Ben yağı bitirmeye çalışıyorum adam bana zeytinyağı diyor.

Arındırıcı şampuanları denediniz mi?

Her gün yıkamamakla başla
Evet iğrenç olacak ama yıkadıkça yağı söküp atıyorsun saç daha çok yağlanma ihtiyacı duyuyor
Pazartesi sabah yıka
Salı akşam
Salı gününü bandana, saç bantı ile idare et

IMG_2203.JPG
IMG_2204.JPG

Bu ikisini dönüşümlü kullan denemediysen, bi duşta birini diğerinde birini

Bana bunlar iyi geldi

Uyku düzenin nasıl?
Gece uykusu sağlıklı değilse, cilt saç çok yağlanır

Arındırıcı şampuanları denediniz mi?
Burada ürün adı yazmak doğru mu bilmiyorum ama ;

Sebamed ve prozinc ten ilk 3 ay çok memnun kaldım. Sonra kafam bana dedi ki , buna da alıştım otekisi.

Ketoral, yağlı saçlar için Vichy, iby Roche , kükürtlü sabunlar, L'Oreal in kil maskesi..

İşin ilginci yüzümde hiç yağ yok! Ellerim ve yüzüm kanıyor kuruluktan arkadaşım. Bana ne oluyor anlamıyorum

Kizlar merhaba.

Bende hergün yıkamadan çıkamıyorum dışarı. Dr a gittim bioderma node g verdi, fena değildi, 1-2 ay sonra saçım yendi bu şampuanı. Tresan biberiye ye geçtim o da fena değil tesadüf eseri clear ın yeşil etiketli yağlı saçlar içinolanını aldım o da gayet iyi. Ama ennnnnnn fazla 1.5 gün durabiliyorumki buçukuncu günde işte toplayarakfalan

Uyku düzenin nasıl?
Gece uykusu sağlıklı değilse, cilt saç çok yağlanır

Bu bende hiç tutmuyor ya
Kendimi bildim bileli (hastalık vs hariç) kesintisiz 7-8 saat çok güzel, çok rahat uyurum. Yatış kalkış saatim aşağı yukarı son 20 senedir aynı :D Dinlenmiş ve mutlu uyanırım.
Ama saçlar vıcık vıcık :D

bu kadar sık yıkamamalısınız. Ben de eskiden her gün yıkardım akşama yağlanırdı, kuaför 3 günde 1 yıka dedi, dayanamadım tabii ama 2 güne bile çıkınca eskisi bile yağlanmadı

Saçın ince telli ve az mı? Ben kabullendim vaziywtimi. Hastanede bir dr hanımı gördüm vıcık vıcık yağ idi saçları. Dedimki o burda çare bulamadıysa ben boşa yıpragmayım cebimi ve kendimi:)))

Her gün yıkamak saçı daha çabuk yağlandırıyor.

Kuruyan saçlı deriyi korumak amacıyla derideki yağ bezleri daha çok çalışıyor.

Yıkama aralarını uzatarak başlayabilirsiniz.

Örneğin haftasonu dışarı çıkmayın. Cuma sabah yıkayın, bir de Pazartesi sabah.

Ben saçımı 3-4 günde bir şampuanlıyorum. Her gün duş alsam bile sadece suyla yıkıyorum diğer günler.

Yaz hariç her gün duş almayı da doğru bulmuyorum zaten. Vücudun da bir pH dengesi var, her gün yıkanınca bozuluyor.

Burada ürün adı yazmak doğru mu bilmiyorum ama ;

Sebamed ve prozinc ten ilk 3 ay çok memnun kaldım. Sonra kafam bana dedi ki , buna da alıştım otekisi.

Ketoral, yağlı saçlar için Vichy, iby Roche , kükürtlü sabunlar, L'Oreal in kil maskesi..

İşin ilginci yüzümde hiç yağ yok! Ellerim ve yüzüm kanıyor kuruluktan arkadaşım. Bana ne oluyor anlamıyorum

Yediklerine dikkat ediyor musun? Yağlı şeyler çok yer misin?

Bu bende hiç tutmuyor ya
Kendimi bildim bileli (hastalık vs hariç) kesintisiz 7-8 saat çok güzel, çok rahat uyurum. Yatış kalkış saatim aşağı yukarı son 20 senedir aynı :KK70: Dinlenmiş ve mutlu uyanırım.
Ama saçlar vıcık vıcık :KK70:
Ohh valla imrendim uykuna :)

Yani tabi tek sebep bu değil, mesela düz saç daha çabuk ağırlaşır
Ben ince telli, dalgalı olarak 40 gün saç yıkamasam yağlanmaz, cildim de çok kuru zaten

Ben de böyle biliyorum. Sac yıkandıkca daha cabuk yaglanirmis. Sacin beslenmek ve uzamak icin bu yaga ihtiyaci varmis. Ne kadar seyrek yikarsan o kadar az yaglanir. Ben mesela bazen deniyorum carsamba aksami dus aldiysam taa cumartesi aksamina kadar yaglanmadan kaliyor.oysa yazin mumkun değildi . Cildim cok yagli degildir ama yazin cok yikadigimdan hemen fark eder yaglanmaya baslar. Mutfakta isim coktur ve hep bir baş örtüsüyle gezerim bir tel bile dökülmez sıkı bağlarım yani havasiz da kalir ona ragmen sorun yasamiyorum

Ohh valla imrendim uykuna :)

Yani tabi tek sebep bu değil, mesela düz saç daha çabuk ağırlaşır
Ben ince telli, dalgalı olarak 40 gün saç yıkamasam yağlanmaz, cildim de çok kuru zaten

:D
Bu son hafta uykusuzluk başladı da doğumdan sonra herhalde bu kadarını da bulamam. Elveda güzel uyuduğum geceler, merhaba uykusuzluk :rolleyes:

Ne güzel saçların ya
Benim de ince telli ve tamamen düz. Cildim kuruluktan çatlıyor. Tüm yağ kafamdan fışkırıyor. Ama alıştım artık 2 gün yıkamamaya onlar da alıştı
İkinci gün kafama yapışsalar da parlamıyolar en azından

:KK70:
Bu son hafta uykusuzluk başladı da doğumdan sonra herhalde bu kadarını da bulamam. Elveda güzel uyuduğum geceler, merhaba uykusuzluk :rolleyes:

Ne güzel saçların ya
Benim de ince telli ve tamamen düz. Cildim kuruluktan çatlıyor. Tüm yağ kafamdan fışkırıyor. Ama alıştım artık 2 gün yıkamamaya onlar da alıştı
İkinci gün kafama yapışsalar da parlamıyolar en azından
Değil mi işte yıkamaya alıştırmak asıl mevzu
Annem de saç kendi yağından beslenir derdi.

Ama sen uykusuzluktan yıldım diye konu açacak kadar prenses değilsin ki, ben gibisin işte :)
Anne olmayınca hayatta, ağlayacak kucak da olmuyor, şımaracak kapı da :)

Neyse konu dışına çıktım.
Sağlıkla kucağına al umarım :)))

Back