• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bıktım artık!

Mastit ameliyatı oldum bu ay. Ama benim ki farklı. Emzirmeyi bırakalı 2,5 yıl olmuştu. Göğsümün yarısını kaplayan taş gibi acılı bir kitle oluştu önce. Sonra usg 2 defa. Her ikisinde de kötü huylu çıktı rapor. En son biyopside temiz çıktı. Ama 1 ay ölüm korkusuyla yaşadım. Ameliyat oldum yaralarım henüz geçmedi ama sertlik aynen duruyor. Sizinki farklı tabi emzirme döneminde olan ama mastit denen olay neymiş acı şekilde yaşadım. İnşallah kimse yaşamasın.
Sorunuza cevap olmadı ama paylaşmak istedim. :)
Aa o nasıl birşey ya? Çok geçmiş olsun ama nasıl oluyor onca zaman sonra? Emzirme döneminde oluyor muydunuz? İnanılmaz berbat bir acısı var göğsüme dokunamıyorum resmen.
Ama alıştım :(

Aa o nasıl birşey ya? Çok geçmiş olsun ama nasıl oluyor onca zaman sonra? Emzirme döneminde oluyor muydunuz? İnanılmaz berbat bir acısı var göğsüme dokunamıyorum resmen.
Ama alıştım :KK43:
Emzirme döneminde hiç olmamıştı. 50 yaşa kadar olabiliyormuş yanlış hatırlamıyorsam. Sol göğsümden hep süt az gelirdi, tıkalı olup orda süt kalıp enfeksiyona çevirmiş olabilir bilmiyorum. Benimki bir de nadir görülen ve hücre görüntüsü olarak kanseri taklit eden cinsiymiş.

Emzirme döneminde hiç olmamıştı. 50 yaşa kadar olabiliyormuş yanlış hatırlamıyorsam. Sol göğsümden hep süt az gelirdi, tıkalı olup orda süt kalıp enfeksiyona çevirmiş olabilir bilmiyorum. Benimki bir de nadir görülen ve hücre görüntüsü olarak kanseri taklit eden cinsiymiş.
Çok çok geçmiş olsun bende ilk defa duydum emzirme döneminden sonra olabileceğini.

Kopek pozisyonu seklinde emzirdinizmi.mastit olan gogsunuzu o sekilde tamamen bebis bosaltana kadar emsin.bu sekilde atlatiyordum ben.
Mumkunse ust kisminizda hicbirsey olmasin.gogus skstigi zamanda cok oluyor bu durum

Bebeğinde dil-dudak bağı olabilir mi?
Bir de sürekli sağdığın için sütün artıyor ve terbiye olmuyor
Yavaş yavaş sağım aralarını açarak bırak sağmayı
Kısır döngüye girmişsin

Bende çok olurdum.önce duşa giriyord
um.duştan sonra zentinyağıyla güzel ve naziköe ovala memeni.sonrada bebeği emzirdiğin şeklin tam tersine emzir hatta gerekirse bebeği başka pozisyonlara çevirerrk emzir.
tek tip emzirmek mastit yapı
yo

aranızda mastitten çeken vardır,ben muhakkak her ay hatta bazen 15 günde 1 mastit oluyorun. En son 15 gün önce olmuştum sağarak masaj yaparak geçirdim,her ay olduğumdan antibiyotik içmemek için kendim çözüm bulmaya çalışıyorum artık. Buna bir çözüm bulan var mı kızlar?nane koydum göğsüme,sütü azalttığını söyleyenler oldu ama fayda etmedi. Sağmamaya çalışıyorum çoğalmasın diye,sağmayınca mastit oluyorum,sağınca çoğalıyor ne yapacağımı şaşırdım artık.
Bebeğim 5 aylık oldu gram azalma yok sütümde.
Adaçayı içmeye başladım onun da sütü azalttığını söyleyenler var netten de araştırdım ama inşallah faydasını görürüm. Başka bişey yapıp da çözebilen var mı bu durumu?
@Mune lütfen konumu taşıma bir süre en azından.
sutunuzu sagip buzlukta saklayin 2 yasina kadar sadece anne sutu verebilirsiniz. ben 1.5
yasina kadar boyle yaptim
sut cogalsin ne zarari olacak ama sagmayip cogalmasin derseniz iltihapli bolgeyi acip bosaltmalati cok caninizi yakar. sutten zarar gelmez bol bol emsin cocuk

Annem dogumdan kirk gun sonra bebegini kaybetmisti
Onunda sutu coktu, gogusleri sisti vs mastit olmustu
Tuzlu uzum yapragi koy dediler gogsune
Bana o zamanlar koca kari ilaci gibi geliyordu ama bir kac kiside daha ise yaradi
Deneyin isterseniz

zamanla memeler terbiye oluyor ve bebeğin ihtiyacı kadar üretmeye başlıyor zaten . şimdilik sağarak rahatlat ve sıcak konpleks yap fön makınası tutuyordum ben süt cok sıkısınca sonradan azaldı zaten yumusacık oldugunda sutun çok azaldı sanıyorsun ama terbiye oluyor memeler

Mastit ameliyatı oldum bu ay. Ama benim ki farklı. Emzirmeyi bırakalı 2,5 yıl olmuştu. Göğsümün yarısını kaplayan taş gibi acılı bir kitle oluştu önce. Sonra usg 2 defa. Her ikisinde de kötü huylu çıktı rapor. En son biyopside temiz çıktı. Ama 1 ay ölüm korkusuyla yaşadım. Ameliyat oldum yaralarım henüz geçmedi ama sertlik aynen duruyor. Sizinki farklı tabi emzirme döneminde olan ama mastit denen olay neymiş acı şekilde yaşadım. İnşallah kimse yaşamasın.
Çok zaman geçmiş umarım mesajımı görürsünüz iyileşme sureciniz nasildi acaba tamamen geçti mi

Jameya Jameya Merhaba
Uzun zaman olmuş. Tekrarlayan mastiti nasıl çözdünüz? Sütüm sizin kadar çok değil bu arada

sürekli sağarak emzirmeden önce tayziğini alıyordum ama baya uzun sürdü benimki. sağdıkça da çoğalıyor ama başka çözümü yoktu
Benim o kadar çok değil sütüm. Uçlar kötü oluyor sağdıkça da. Lansinoh elektrikli pompadan da memnun değilim. Siz hangisini kullandınız acaba?

Back
X