- 25 Ağustos 2014
- 6.767
- 8.892
- 448
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bebek emerken alt bolgelere kendin masaj yaparak emzir .
Ve lahana yapragi koymak azaltiyormus .
Bi kere mastit oldum atesim cikti Ben emerken kullanilmayan bolgelere masaj yaparak care bulmustum..
Ay o titreme olayı çok berbat ya ben çok yaşıyorum onu. Şimdi misketi fark ettiğim an duşa girip sonrasında ya emzirip yada sağıyorum. O yüzden ilerlemiyor.Aslında 3 ayda azalmaz çünkü bebek büyüdükçe sütün kalitesi,içeriği değişiyor azaldı sandığın şey aslında kıvam farklılığı.
Nane,adaçayı gibi bitkiler hormonları baskiladigi için sütün birden bire kesilebilir.
Sabret bebeğin daha çok küçük terbiye olması için 5-6 aylık zaman dilimi lazim.
Bana çok yardımcı olan bir emzirme hemsiremiz vardı mastit olursan sürekli ütüyle havluyu ısıt koy göğsüne yatmadan da sıcak duşa gir derdi.
1 kez yaşadım ki ateşim falan yükseldi baya titreme nöbetleri geçirdim havlu duş derken atlattım sonra bir daha hiç olmadi ve terbiye oldu sonrasinda.
Çok süt attım yer kalmadı buzlukta süt dolu. Yavaş yavaş muhallebi yapmaya başlicam bakalım yerse buzluktakiler de azalsın.Zaten genelde bu aylardan sonra meme terbiye olur..
Hem sağ at buzluğa nesi kötü ki. Yoğurt, muhallebi vs. yaparsın. Yakında ek gıdaya başlayacak nasılsa. Önce yoğurtla başlarsın, sonra da kahvaltısında falan faydası olur sana..
Benim öyle çok çok olmadığı için mastit olmadım. Ememediği zamanlar çok sertleşirdi sadece. Zaten sonrasında çalıştığım için zamanla azaldı. Ama öyle böyle 23 ay emzirdiğime şükrediyorum..
Masaj yapıyorum duşta o iyi geliyor ama geçici çözüm bunlar ben tamamen azaltıcak birşey istiyorum :) mastitimi geçirecek bişeyi değil. Şimdi geçse 15 gün sonra tekrarlıyor zaten.
Bide öyle deniyim ya. Ama sağdığım için kronik hale gelmiş. Doktorla görüştüm sağmayı bırakmak lazım yoksa mastit kronik hale geliyor dedi nasıl olucaksa artık sağmadan daAy bu süt isleri de olsa dert olmasa dert. Mastit icin yazmissin zaten masaj dus emzirme.
Bence bu problemi sik sik yasiyirsan sagima devam et ama azaltarak yap. Mesela ilk bi hafta 10 dk sagiyorsan sonra 5 dk gibim ben olsam bu yolu denerdim.
Yok canım ya onunla bi ilgisi yok çünkğ ben yağlı yemiyorum. Midemi bulandırıyor o yüzden yemeklere çok az zeytinyağı kullanıyorum genelde.Ben çok yağlı yediğimde sol mememde birkaç top süt oluyor, yani top top toplanıyor. Sağ mememde de süt kanalım uçtan tıkanıyor ve baloncuk oluyordu. Ne zaman yağlı yemeyi azalttım(normalde de çok az yağlı yerim zaten) o zaman geçti. Biraz yediklerinle de alakalı olabilir bence.
Benimde mastitim bu sekilde gecmisti mutlaka deneHmm anladım tamam şimdi anladım demek istediğini. Deniyim bakalım işe yarar umarım :) teşekkür ederim. O lesitit mıdır nedir onu da araştırıcam :))
Lestit işe mı?Benimde mastitim bu sekilde gecmisti mutlaka dene
Ters sekilde bebegi emzirince gecmisti yani bebegi her zaman tuttugun gibi degil ters sekilde tutucaksin mesela sag gogsunu emziriyosan bebegi kucagina degil sag tarafina dogru yatiricaksin anlatabildimmi bilmiyorumLestit işe mı?
Anladım demek istediğini hatta sezeryan olduğumda karnıma gelmesin diye o şekilde emzirmemi söylemişti hemşire ondan bahsediyorsunTers sekilde bebegi emzirince gecmisti yani bebegi her zaman tuttugun gibi degil ters sekilde tutucaksin mesela sag gogsunu emziriyosan bebegi kucagina degil sag tarafina dogru yatiricaksin anlatabildimmi bilmiyorum
Bulanti oluyorsa iltihap kana karistigi icin.Dikkat edin hastanelik olmayin .Ben zor geçiriyorum da artık pek oralı olmuyorum bayıldığım bile oldu. Mide bulantısı yapıyo şimdi de. Valla masaj her duşta yapıyorum zaten.
Emerken masaj yapamıyorum ayakta emziriyorum geze geze :) diş yüzünden huzursuz çünkü anca öyle emiyo.
Kaynar suyun altına girdim resmen ama çözülmedi. Anlaşılan doktor yolu göründü bana yine antibiyotik içicem sağmaktan kolum ağrıdı açılmıyor misketGeniş ağızlı bi kapta su kaynatın, buharında göğsünüze masaj yapın.
Ayakta duramıyordum titriyordum 40 dan fazla ateşle bunu öğrendiğimde, yaptıktan sonra ateşim düştü ağrım gitti şükür.
Yarın gitmek zorundayım galiba çözülmüyor. Sağ sağ masaj yapa yapa kolum ağrıdı. Bana mısın demiyoBulanti oluyorsa iltihap kana karistigi icin.Dikkat edin hastanelik olmayin .
Lahanayı bulamam ki şimdi :) nerde bulabilirim hiçbir yerde yok.Canim lahana sar gögsune ama haslayip mi cig mi onelu hatrlamiorum netten bibak bide tülbentle sar göğüslerini lahananin üstünden dr tavsiyesiydi bunlar süt azaltmak icin
Sıkmak ta tehlikeliymis ,zaten cok aciyordu benimki nasil dayaniyorsunuz .Yarın gitmek zorundayım galiba çözülmüyor. Sağ sağ masaj yapa yapa kolum ağrıdı. Bana mısın demiyo