• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bıktım artık!

Oooo 41 kere maşallah o zaman :) . Bence bi doktor yardımı alın. Süt arttırıcı şeyler varsa azaltıcı şeyler de vardır. Sürekli sağmak da emzirmek de arttırıyor zaten. Bu kadar sizi rahatsız edip yoruyorsa ki yorar,doktor yardımı alın
Tamamen kesecek bir ilaç var azaltıcak yok malesef. Onu da istemiyorum emsin istiyorum en az 1 sene. Ok yorucu gerçekten. Zaten geceleri sağmaya üşendiğimden oluyo böyle. Gerçi hoş sağdıkça da kronikleşiyormuş mastit öyle söyledi dr.
Napıcam bilemiyorum iki günde 1 sağıcam bakalım öyle işe yaricak mı.

Bu şekilde düzeldi. Bir de sıkı sütyen falan da yapar ya da tişörtün yaka kısmından emziriyorsanız. Hâlâ bile doluluk fark edersem elimle biraz sağarım. Kızım 2 yaşında.
Sütyen değil de bustiyer giyorum ben hep. Sıkmasın özellikle diye.
İnşallah benim de düzelir.

Merhaba.. geçmiş olsun. Doğum yaptığım hastanede avustralyalı emzirme uzmanı bana ılık lahana yaprakları koymamı önermişti. Avustralyadaki tüm kadınlar mastit için ılık lahana yaprağı koyarlarmış. Hem rahatlatıcı hemde ağrı dindirirci özelliği varmış. Ben 1 kere denemiştim gerçekten işe yaramıştı.

Merhaba.. geçmiş olsun. Doğum yaptığım hastanede avustralyalı emzirme uzmanı bana ılık lahana yaprakları koymamı önermişti. Avustralyadaki tüm kadınlar mastit için ılık lahana yaprağı koyarlarmış. Hem rahatlatıcı hemde ağrı dindirirci özelliği varmış. Ben 1 kere denemiştim gerçekten işe yaramıştı.
Bende koymak isterim ama bu mevsimde lahana bulmam kolay değil :)kışın erik aşermek gibi bişey. Teşekkür ederim :)

Turşu, sirke, nane yiyebilirsiniz. Bunlar azaltıyor. Ne yalan söyleyeyim kıskandım sizi benim de kızım 5 aylık ben de hep artsın diye uğraşıyorum. Ilk hafta benim de çoktu göğüslerim çok şişti ve aşırı süt vardı. Ben de bu kadar da gelmese mi ki dedim sonra çok üzüleceğim bi durum yaşadım kızım bir haftalıkken ve süt gitti küstü. O gün bu gündür uğraşıyorum artsın diye neler neler.. Ve hiç kilo almıyor iki aydır aynı kiloda. Mama da içmiyor.. Zor her türlüsü... mastit için kesin çözüm bebeği ters emzirmek bi kez oldu göğsüm morardı ters emzirme ile açıldı. Deneyin bi zor çünkü mastit

Turşu, sirke, nane yiyebilirsiniz. Bunlar azaltıyor. Ne yalan söyleyeyim kıskandım sizi benim de kızım 5 aylık ben de hep artsın diye uğraşıyorum. Ilk hafta benim de çoktu göğüslerim çok şişti ve aşırı süt vardı. Ben de bu kadar da gelmese mi ki dedim sonra çok üzüleceğim bi durum yaşadım kızım bir haftalıkken ve süt gitti küstü. O gün bu gündür uğraşıyorum artsın diye neler neler.. Ve hiç kilo almıyor iki aydır aynı kiloda. Mama da içmiyor.. Zor her türlüsü... mastit için kesin çözüm bebeği ters emzirmek bi kez oldu göğsüm morardı ters emzirme ile açıldı. Deneyin bi zor çünkü mastit

Kimyon çayı yapın için arttırır.
Ben gaz döneminde içtiğimde iki katına çıkıyodu süt.
Sıcak suya bir tatlı kaşığı kimyon atın demlenmesi için biraz bırakın 5 10 dk kadar sıcak sucak için. Günde 3 kupa için böyle kime söylediysem sütü arttı.

aranızda mastitten çeken vardır,ben muhakkak her ay hatta bazen 15 günde 1 mastit oluyorun. En son 15 gün önce olmuştum sağarak masaj yaparak geçirdim,her ay olduğumdan antibiyotik içmemek için kendim çözüm bulmaya çalışıyorum artık. Buna bir çözüm bulan var mı kızlar?nane koydum göğsüme,sütü azalttığını söyleyenler oldu ama fayda etmedi. Sağmamaya çalışıyorum çoğalmasın diye,sağmayınca mastit oluyorum,sağınca çoğalıyor ne yapacağımı şaşırdım artık.
Bebeğim 5 aylık oldu gram azalma yok sütümde.
Adaçayı içmeye başladım onun da sütü azalttığını söyleyenler var netten de araştırdım ama inşallah faydasını görürüm. Başka bişey yapıp da çözebilen var mı bu durumu?
@Mune lütfen konumu taşıma bir süre en azından.
Geçmiş olsun canım ayrıca maşallah
Bebeğin yeterince emiyor mu kilo alımı nasıl?
Gece emziriyor musun?
Bende çok sütlüyüm ama hiç Mastit olmadım
3 yıl 1 aydır emziriyorum son 12 aydır 2 çocuk birden emziriyorum gece emzirmezsem sabaha akıyor.
Ilık duş sıcak kompres iyi gelir diye biliyorum
Sütü azaltmak İçin neler yapılabilir bilmiyorum öğrenirsen lütfen benimlede paylaş

Kimyon çayı yapın için arttırır.
Ben gaz döneminde içtiğimde iki katına çıkıyodu süt.
Sıcak suya bir tatlı kaşığı kimyon atın demlenmesi için biraz bırakın 5 10 dk kadar sıcak sucak için. Günde 3 kupa için böyle kime söylediysem sütü arttı.
Teşekkür ederim bi de onu deneyeyim inşallah olur

Geçmiş olsun canım ayrıca maşallah
Bebeğin yeterince emiyor mu kilo alımı nasıl?
Gece emziriyor musun?
Bende çok sütlüyüm ama hiç Mastit olmadım
3 yıl 1 aydır emziriyorum son 12 aydır 2 çocuk birden emziriyorum gece emzirmezsem sabaha akıyor.
Ilık duş sıcak kompres iyi gelir diye biliyorum
Sütü azaltmak İçin neler yapılabilir bilmiyorum öğrenirsen lütfen benimlede paylaş
Teşekkür ederim canım,evet kilo alımı güzel maşallah.
Sana da maşallah valla :)
Hergün bir fincan adaçayı içebilirsin ve nane koyabilirsin göğsüne taze yaprak.
Çok sık emdiği için azalmıyor benim her saat emiyor hatta bazen gece de her saat kalkıp emdi bir ara. Şimdi iki kez uyanıp emiyor iki gündür.
Düzelecek inşallah bende bu sebepten işe yaramıyor ama bunlar gerçekten sütü azaltır. Ben hem emzirip hem sağıyorum sık doluyor diye.

Ben de birkac kere olmustum, ilki cok kotuydu atesler icinde kivrandirmisti. Ilik dusda masaj iyi gelmisti. Bir arkadasimin annesi de meme ucundan tutup sallamanin iyi geldigini soylemisti. Masallah diyeyim, benim sizin kadar sutum yoktu bu arada. Ben calistigim icin zaten sutumu sagmam gerekiyordu bebek icin, fazlasini da posetleyim dolaba atiyordum. Sagdigim icin ilk aylardan sonra bir daha yasamadim. Cok gecmis olsun, kisa zamanda bir cozum bulmaniz dilegiyle.

Mastit ameliyatı oldum bu ay. Ama benim ki farklı. Emzirmeyi bırakalı 2,5 yıl olmuştu. Göğsümün yarısını kaplayan taş gibi acılı bir kitle oluştu önce. Sonra usg 2 defa. Her ikisinde de kötü huylu çıktı rapor. En son biyopside temiz çıktı. Ama 1 ay ölüm korkusuyla yaşadım. Ameliyat oldum yaralarım henüz geçmedi ama sertlik aynen duruyor. Sizinki farklı tabi emzirme döneminde olan ama mastit denen olay neymiş acı şekilde yaşadım. İnşallah kimse yaşamasın.
Sorunuza cevap olmadı ama paylaşmak istedim. :)

Back
X