Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
-
Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
bıktım artık!
- Konu Sahibi Jameya
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Yarın öyle yapıcam. Acaba aile hekimi yazmaz mı antibiyotik mastit için?Geçmiş olsun.
Mastit çok fena, çeken bilir denilen cinsten.
Yine olduysan geciktirmeden git sen doktora.
İlerlemesi de ayrı bi sıkıntı.
Antibiyotiği iç kurtul.
Sıkmak ta tehlikeliymis ,zaten cok aciyordu benimki nasil dayaniyorsunuz .
Gecmis olsun .Doktora kac defa oldugunu söyleyin belki çözümü vardır .
Benim de canım acıyor ama napiym masajla düzeliyor. Ama düzelmiyor şimdi doktora gitmem şart oldu misket kocaman oldu dokunamıyorum bile göğsüme. Sorucam inşallah bi çözümü vardır
Ek gıdaya geçmiyorum ki. Sadece yoğurt vermeyi düşünüyorumNeden beşinci ayda ek gıdaya geçiyorsun ki?
Canım tabi ki sen bilirsin ama zaten ömrü boyunca yemek yiyecek. Şu an içtiği anne sütünün yerini hiçbir şey tutamaz. Benim senin kadar bol sutum yoktu (maşallah) ve ise baslamistim. Mecbur yavaş yavaş basladim. Ama mümkün olsaydı altıncı ayı dolana kadar sadece anne sütüyle beslerdim. Allah ikinciyi nasip ederse ve sütüm olursa öyle yapacağım.Ek gıdaya geçmiyorum ki. Sadece yoğurt vermeyi düşünüyorum
Yarın öyle yapıcam. Acaba aile hekimi yazmaz mı antibiyotik mastit için?
Yazar.
Ama tatildedir şimdi arefe diye.
Ancak aciller açıktır.
Bende öyle düşünüyodum aslında ama birazcık yoğurt vermek süt emmesini engellemez. Zaten iki çay kaşığından fazla yiyeceğini hiç sanmıyorum :)Canım tabi ki sen bilirsin ama zaten ömrü boyunca yemek yiyecek. Şu an içtiği anne sütünün yerini hiçbir şey tutamaz. Benim senin kadar bol sutum yoktu (maşallah) ve ise baslamistim. Mecbur yavaş yavaş basladim. Ama mümkün olsaydı altıncı ayı dolana kadar sadece anne sütüyle beslerdim. Allah ikinciyi nasip ederse ve sütüm olursa öyle yapacağım.
Aa doğru tüh ya şansa bak gene gidicrm doktoraYazar.
Ama tatildedir şimdi arefe diye.
Ancak aciller açıktır.
geçmiş olsun. neden sütünüzün azalmasını istiyorsunuz ki çocuğunuz daha çok küçük... Jameya ... sağdığunızda kaç ml süt çıkıyor??aranızda mastitten çeken vardır,ben muhakkak her ay hatta bazen 15 günde 1 mastit oluyorun. En son 15 gün önce olmuştum sağarak masaj yaparak geçirdim,her ay olduğumdan antibiyotik içmemek için kendim çözüm bulmaya çalışıyorum artık. Buna bir çözüm bulan var mı kızlar?nane koydum göğsüme,sütü azalttığını söyleyenler oldu ama fayda etmedi. Sağmamaya çalışıyorum çoğalmasın diye,sağmayınca mastit oluyorum,sağınca çoğalıyor ne yapacağımı şaşırdım artık.
Bebeğim 5 aylık oldu gram azalma yok sütümde.
Adaçayı içmeye başladım onun da sütü azalttığını söyleyenler var netten de araştırdım ama inşallah faydasını görürüm. Başka bişey yapıp da çözebilen var mı bu durumu?
@Mune lütfen konumu taşıma bir süre en azından.
150 ml çıkıyor azalmasını istiyorum çünkü mastitten kurtulamıyorum onun doyabileceği kadar olsa yeter.geçmiş olsun. neden sütünüzün azalmasını istiyorsunuz ki çocuğunuz daha çok küçük... Jameya ... sağdığunızda kaç ml süt çıkıyor??
Bilmiyor muydun?Mastit ne demek ögrendim teşekkürler.
aynı durumdayım. benım de 150 ml çıkıyordu 2gunde bir sağmaya baslayınca azaldı sütüm... sağmaların arasını azaltın...sütünüz için de şu yolu deneyin... sütünüzü sağıın biberona koyun öyle verin neden dağıttınız ki biberonla içirin sağdgnz sütleri150 ml çıkıyor azalmasını istiyorum çünkü mastitten kurtulamıyorum onun doyabileceği kadar olsa yeter.
Niye emzirmiyirsunuz bi sorun mu var? asla sağmayın, hiç ellemeyin,beze haline gelicek sonrada kuruyacak. başta çok canınız aciyor ama inanın diğer yöntemler fayda etmez bi kac gun sabredin yeter zaten farkı goreceksiniz.İlk ay dolaba 60 tane süt attım. Yarısını dağıttım kanser hastalarına,sütü olmayan bi anneye verdim. Artık sağmak istemiyorum çünkü sağdıkça çoğalıyor.
Azalsın biraz istiyorum.
Yok bana mısın demiyo nazar filan da yaramıyo :)))
150 ml normal değil mi aslında çok değil ki. Benim de ilk zamanlar fışkırırdı maşallah diyeyim. Tek göğsümden 300 cc sağardım. Gece yattığım yere 3 kat havlu serdiğim halde sırılsıklam olurdu. Kalkan kullandım ondan hep akardı yerlere. İşe başladım azaldı benim baya. Emzirme aralıklarını 3 saate çıkarabilirsiniz eğer bebek sakinse.çünkü sık emzirdikçe artıyor. Şu an bebek 7 aylık oldu 180-200 cc sağıyorum işte. işe başladıktan bir ay sonra 90 cc ye düştü sağdığım süt doktor normal değil dedi bebek 4 buçuk 5 aylıktı. 140-150 cc olması lazım bebek doymaz dedi çocuk doktoru. Süt arttırma yolları denedik. Baya arttı 210 a kadar çıktı. 150 çok değil normal bu ayda bebek ancak doyuyor. Doktor dediği için söylüyorum. Kilo alımı normalse ek gıdaya geçmeyin. Bizimkinin kilosu azalmıştı sütüm azaldığı için 2 hafta erken başladım. Eğer beşinci aydaysanız tavsiyem ek gıdaya geçmeyin yavaş yavaş alıştırın sadece ya da bi çocuk doktoruna danışın. Mastit olan hastalar olurdu sıcak havluyla masaj yapar ve sağardık geçerdi. Malesef emzirmeden ya da sağmadann düzelmiyor. İnanın ki 150 cc çok değil. Yanlış anlamayın ama biraz sabredin süt kadar değerli bi şey yok. Erken ek gıdaya geçmek bir sürü hastalığa sebep olabiliyormuş. Sütünüz varken emzirin. İşe başlamadıysanız başlayınca ciddi oranda azaldığını göreceksiniz
Son düzenleme:
Bikere denedim vermeyi istememişti. Hala var zaten daha 40 dan fazla var dolapta.aynı durumdayım. benım de 150 ml çıkıyordu 2gunde bir sağmaya baslayınca azaldı sütüm... sağmaların arasını azaltın...sütünüz için de şu yolu deneyin... sütünüzü sağıın biberona koyun öyle verin neden dağıttınız ki biberonla içirin sağdgnz sütleri
Sağdıkça mastit kronik hale geliyormuş. O yüzden bırakmak gerekiyor ama nasıl birden bırakılsın hiç bilmiyorum.
Sadeee ön sütüm 150 ml yaşnız :). Ben komple boşaltmıyorum göğsümü ön sütü alıp göğsü yumuşatıyorum çoğalmasın diye.150 ml normal değil mi aslında çok değil ki. Benim de ilk zamanlar fışkırırdı maşallah diyeyim. Tek göğsümden 300 cc sağardım. Gece yattığım yere 3 kat havlu serdiğim halde sırılsıklam olurdu. Kalkan kullandım ondan hep akardı yerlere. İşe başladım azaldı benim baya. Emzirme aralıklarını 3 saate çıkarabilirsiniz eğer bebek sakinse.çünkü sık emzirdikçe artıyor. Şu an bebek 7 aylık oldu 180-200 cc sağıyorum işte. işe başladıktan bir ay sonra 90 cc ye düştü sağdığım süt doktor normal değil dedi bebek 4 buçuk 5 aylıktı. 140-150 cc olması lazım bebek doymaz dedi çocuk doktoru. Süt arttırma yolları denedik. Baya arttı 210 a kadar çıktı. 150 çok değil normal bu ayda bebek ancak doyuyor. Doktor dediği için söylüyorum. Kilo alımı normalse ek gıdaya geçmeyin. Bizimkinin kilosu azalmıştı sütüm azaldığı için 2 hafta erken başladım. Eğer beşinci aydaysanız tavsiyem ek gıdaya geçmeyin yavaş yavaş alıştırın sadece ya da bi çocuk doktoruna danışın. Mastit olan hastalar olurdu sıcak havluyla masaj yapar ve sağardık geçerdi. Malesef emzirmeden ya da sağmadann düzelmiyor. İnanın ki 150 cc çok değil. Yanlış anlamayın ama biraz sabredin süt kadar değerli bi şey yok. Erken ek gıdaya geçmek bir sürü hastalığa sebep olabiliyormuş. Sütünüz varken emzirin. İşe başlamadıysanız başlayınca ciddi oranda azaldığını göreceksiniz
Ek gıdaya geçmek istemiyorum zaten 6 aya kadar sadece bi iki kaşık yoğurt vermeyi düşünüyodum dişleri çıktı diye.
İşe başlamıyorum şuan daha var. 3 saate çıkaramıyorum işte ön süt fazla olunca karnı şişiyo ön sütle saat başı emiyo.
Emziriyorum ben emziryorım demedim ki.Niye emzirmiyirsunuz bi sorun mu var? asla sağmayın, hiç ellemeyin,beze haline gelicek sonrada kuruyacak. başta çok canınız aciyor ama inanın diğer yöntemler fayda etmez bi kac gun sabredin yeter zaten farkı goreceksiniz.
Sağmadan da taş gibi oluyor ama aslında tamamen bırakmak istiyorum ama sağmayınca da böyle 15 günde bir mastitle uğraşıyorum.
O daha kötü
Oooo 41 kere maşallah o zaman :) . Bence bi doktor yardımı alın. Süt arttırıcı şeyler varsa azaltıcı şeyler de vardır. Sürekli sağmak da emzirmek de arttırıyor zaten. Bu kadar sizi rahatsız edip yoruyorsa ki yorar,doktor yardımı alınSadeee ön sütüm 150 ml yaşnız :). Ben komple boşaltmıyorum göğsümü ön sütü alıp göğsü yumuşatıyorum çoğalmasın diye.
Ek gıdaya geçmek istemiyorum zaten 6 aya kadar sadece bi iki kaşık yoğurt vermeyi düşünüyodum dişleri çıktı diye.
İşe başlamıyorum şuan daha var. 3 saate çıkaramıyorum işte ön süt fazla olunca karnı şişiyo ön sütle saat başı emiyo.