• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bıktım artık!

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
aranızda mastitten çeken vardır,ben muhakkak her ay hatta bazen 15 günde 1 mastit oluyorun. En son 15 gün önce olmuştum sağarak masaj yaparak geçirdim,her ay olduğumdan antibiyotik içmemek için kendim çözüm bulmaya çalışıyorum artık. Buna bir çözüm bulan var mı kızlar?nane koydum göğsüme,sütü azalttığını söyleyenler oldu ama fayda etmedi. Sağmamaya çalışıyorum çoğalmasın diye,sağmayınca mastit oluyorum,sağınca çoğalıyor ne yapacağımı şaşırdım artık.
Bebeğim 5 aylık oldu gram azalma yok sütümde.
Adaçayı içmeye başladım onun da sütü azalttığını söyleyenler var netten de araştırdım ama inşallah faydasını görürüm. Başka bişey yapıp da çözebilen var mı bu durumu?
Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. lütfen konumu taşıma bir süre en azından.

Buraya biraz daha sütünün ne çok olduğunu yazarsan azalır nazardan merak etme :))

Bence sağ ve buzluğa at. Ek gıdaya geçerken anne sütünü mayalayıp yoğurt yaparsın, muhallebi vermeyi planlarsan muhallebisine katarsın.

Süt saklama poşetleri var. Buzlukta 4-5 ay saklama süresi diye hatırlıyorum.
Üstüne tarih atıyorsun zaten...

Buraya biraz daha sütünün ne çok olduğunu yazarsan azalır nazardan merak etme :))

Bence sağ ve buzluğa at. Ek gıdaya geçerken anne sütünü mayalayıp yoğurt yaparsın, muhallebi vermeyi planlarsan muhallebisine katarsın.

İlk ay dolaba 60 tane süt attım. Yarısını dağıttım kanser hastalarına,sütü olmayan bi anneye verdim. Artık sağmak istemiyorum çünkü sağdıkça çoğalıyor.
Azalsın biraz istiyorum.
Yok bana mısın demiyo nazar filan da yaramıyo :)))

6 ay bu arada saklama süresi.

Lesitinin iyi geldiğini okudum.

https://www.google.com.tr/amp/s/www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/sut-tikanikligi-sorunumu-cozdum.828150/?amp=1
Bir de mesela sağ meme tikandiginda bebeği sol koluna yatırıp sağ memeyle emzirmeyi dene o şekilde de açılıyor. O acıyı çeken bilir çok geçmiş olsun...
Tıkandığında genelde hep o göğsü emziriyorum ki açılsın. Zaten masaj ve emzirmek çok iyi geliyor. 2 günde tamamen açılıyor bide sağdıkça da düzeliyor. Ama çoğalıyor işte ona sinir oluyorum.

Süt yapıcı besinleri kesmelisin
Dereotu bol su (bitki çayı iç) soğan bulgur
En önemlisi tıkanmayı önlemek için ılık duş ve sonrasında hemen emzirmek

Tıkandığında genelde hep o göğsü emziriyorum ki açılsın. Zaten masaj ve emzirmek çok iyi geliyor. 2 günde tamamen açılıyor bide sağdıkça da düzeliyor. Ama çoğalıyor işte ona sinir oluyorum.

İşte tıkanan göğsü her zaman emzirdiğini pozisyonda değil de carpraz sekilde tutarak emzirirsen daha kolay açılıyor canım

Masaj yapıyorum duşta o iyi geliyor ama geçici çözüm bunlar ben tamamen azaltıcak birşey istiyorum :) mastitimi geçirecek bişeyi değil. Şimdi geçse 15 gün sonra tekrarlıyor zaten.

isteme öyle birşey:)
zaten zamanla azalacak. sağ dolaba at. ek gıdaya geçişte devam maması yerine kahvaltısını hazırlarsın ben öyle yapmıştım.

Çocuk emdikçe o süt gelecek,azalması diye bir durum yok maalesef. Eğer emzirme sorunu yaşayacak olsaydınız en başında olurdu.

2 yaşında oğlum hala sütüm fazlasıyla var,Allahtan terbiye oldu da yerli yersiz tişört krizi yaşamıyorum.

Batıl mıdır Alternatif tıp mıdır bilmem ama lahana yapraklarını göğsüne sarınca süt biter derler. Ha azalmazmış yani bitermiş tamamen eğer emzirmeyi bırakacaksanız deneyin.

Çocuk emdikçe o süt gelecek,azalması diye bir durum yok maalesef. Eğer emzirme sorunu yaşayacak olsaydınız en başında olurdu.

2 yaşında oğlum hala sütüm fazlasıyla var,Allahtan terbiye oldu da yerli yersiz tişört krizi yaşamıyorum.

Batıl mıdır Alternatif tıp mıdır bilmem ama lahana yapraklarını göğsüne sarınca süt biter derler. Ha azalmazmış yani bitermiş tamamen eğer emzirmeyi bırakacaksanız deneyin.
Hayır emzirmeyi bırakmicam sadece terbiye olsun istiyorum. Normalde 3 aylık olduğunda azalması gerekiyordu sütin. Benim git gide çoğalıyor. Lahanayı duydum ama dediğin gibi keser tamamen ye uygulamadım. Nane filan koyuyorum ama yok zaten işe yaramıyor.

İlk ay dolaba 60 tane süt attım. Yarısını dağıttım kanser hastalarına,sütü olmayan bi anneye verdim. Artık sağmak istemiyorum çünkü sağdıkça çoğalıyor.
Azalsın biraz istiyorum.
Yok bana mısın demiyo nazar filan da yaramıyo :)))
İki çocuğum var, zar zor 1 yaşına kadar emzirdim ikisini de :) 3. Ye, yılbaşında Doğum gel emzir benimkini :))
Sağ ama boşaltana kadar değil. Biraz sağ, sonra çocuğu emzir. Zaten 6. Aydan sonra hiç bir şey yapmasan da azalacak merak etme :)

Hayır emzirmeyi bırakmicam sadece terbiye olsun istiyorum. Normalde 3 aylık olduğunda azalması gerekiyordu sütin. Benim git gide çoğalıyor. Lahanayı duydum ama dediğin gibi keser tamamen ye uygulamadım. Nane filan koyuyorum ama yok zaten işe yaramıyor.

Aslında 3 ayda azalmaz çünkü bebek büyüdükçe sütün kalitesi,içeriği değişiyor azaldı sandığın şey aslında kıvam farklılığı.

Nane,adaçayı gibi bitkiler hormonları baskiladigi için sütün birden bire kesilebilir.
Sabret bebeğin daha çok küçük terbiye olması için 5-6 aylık zaman dilimi lazim.
Bana çok yardımcı olan bir emzirme hemsiremiz vardı mastit olursan sürekli ütüyle havluyu ısıt koy göğsüne yatmadan da sıcak duşa gir derdi.
1 kez yaşadım ki ateşim falan yükseldi baya titreme nöbetleri geçirdim havlu duş derken atlattım sonra bir daha hiç olmadi ve terbiye oldu sonrasinda.

Benim de sütüm çok fazla şükür. Ben de mastit oldum bi kaç kere ama ben nasıl oldum anlatayım hemen.
Bebeğimi emzirmek için odaya gittim kayınvalidem geldi, sürekli emiyor benim bebeğim diye doymuyor bu çocuk sütün yok dedi. Ya hu neden doymasın doyuyor şükür sütüm de var dedim. Yok bin kere dedi en son mememi açtım suratına sütü bir sıktım fıskiye gibi suratına geldi sustu. Gördün mü var mıymış yok muymuş dedim. Yarım saat geçmedi ay ben mastit oldum ateşim çıktı titriyorum vücudum kırılıyor. Sıcak su altına girdim, masaj yaptım, sağdım geçti yavaş yavaş. O derece göz değdi. İki kere kaynanamın gözünden dolayı mastit oldumx
Ha ben mastit olmamaya şu çözümü buldum. Bebeğimi az az sürekli emziriyorum. Böylece mememde süt de kalmıyor, sürekli yenileniyor. Tavsiye ederim.
Zaten hava sıcak olduğu için çabuk susuyorlar ve ön süt su görevi gördüğü için az az sürekli emmesi ona yetiyr. Sadece gece uzunca emziriyorum ki uyanıp sürekli meme istemesin. Gece de sütüm doluyor emerken hep boğazında kalıyor ve yatağım kıyafetim sırılsıklam oluyor sütten.
Olsun çok şükür sütümüz var. Ya olmasaydı yavrumuz ne yapardı?

Zaten genelde bu aylardan sonra meme terbiye olur..

Hem sağ at buzluğa nesi kötü ki. Yoğurt, muhallebi vs. yaparsın. Yakında ek gıdaya başlayacak nasılsa. Önce yoğurtla başlarsın, sonra da kahvaltısında falan faydası olur sana..

Benim öyle çok çok olmadığı için mastit olmadım. Ememediği zamanlar çok sertleşirdi sadece. Zaten sonrasında çalıştığım için zamanla azaldı. Ama öyle böyle 23 ay emzirdiğime şükrediyorum..

Hmm anladım tamam şimdi anladım demek istediğini. Deniyim bakalım işe yarar umarım :) teşekkür ederim. O lesitit mıdır nedir onu da araştırıcam :))

Çok geçmiş olsun canım inşallah ise yarar...

Back
X