Bide başı kapalı

Allah der ki: "Kimi benden çok seversen, onu senden alırım" ve ekler:
"Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım.." ve mevsim geçer,
gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, canından saydığın yar bile bir gün el olur..
Aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür, düşman kalkar dost olur, öyle garip bir dünya..
Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur.. Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın.
En garibi de budur ya.. Öldüm der durur, yine de yaşarsın!.

O yüzden ben hep bu duayı ederim:Ey kalpleri evirip çeviren Allah’ım, kalbimi dininin üzerinde sabit kıl.

Allah der ki: "Kimi benden çok seversen, onu senden alırım" ve ekler:
"Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım.." ve mevsim geçer,
gölge veren ağaçların dalları kurur, sabır taşar, canından saydığın yar bile bir gün el olur..
Aklın şaşar, dostun düşmana dönüşür, düşman kalkar dost olur, öyle garip bir dünya..
Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur.. Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın.
En garibi de budur ya.. Öldüm der durur, yine de yaşarsın!.

O yüzden ben hep bu duayı ederim:Ey kalpleri evirip çeviren Allah’ım, kalbimi dininin üzerinde sabit kıl.
Allahin ne dediyi bu gune kadar kimseye isbatlamamistir peygemberlerimizee gelir ancak Allah tarafindan bazi sozler oda asikar diyil
Allahin ne dusunduyunu ne soylediyini neyi yapmak istediyini biz kullari nasil alnariz
Dusunun vakit catinca kiyamet olunca kimse sucunu kimseye atmiyicak yazilmis kuranda herkes kendi gunahi icin cezalanacak ana babada dahil bu deyime kimse benim cocugumun gunahinin cezasini ben cekmeye hazirim diyemiyicek cunki herkes kendi gunahiyla cezalanacak basi ortulu hanimlar siz ortun dininiz imaniniz duzgun oldukdan sonra kimin ne dediyini dusunmeyin bile cunki dediklerinin cezasini cekerler elbet vakit gelince

Dinimizin gerektirdiği gibi kapanan, başındaki örtünün şerefini haysiyetini bilen ona göre bir hayat çizgisi belirleyen herkese sonsuz saygım var nu mutlu onlara allah bütün dualarını kabul eylesin

ama gel gelelim sadece tarz olsun diye yada belli bir zümreye ait olak için kapananlar varki allahın gücüne gitmsin nefret ediyorum
yüzlerinde 1 ton makyaj (ki ben açık halimle o kadar makyajı düğünde bile yapmam)
daracık body ler daracık kotlar sözde başörtüsünü tuhaf tuhaf bağlama şekilleri
annemin bir lafı vardır bizim kız kocaya kaçar başını örter kıçını açar hesabı inanın bazıları cidden böyle
bana bi arkadaşım yollamıştı bu videoyu izlemenizi tavsiye etmem ama türbanlılara dil uzattığımı düşünen varsa lütfen bi izlesin asansörde yiyişen türbanlı #78255 - uludağ sözlük video

altına 1 karış kot etek giyip onun altına aman kapalı dursun diye diz altı tayt giyip üstünede daracık body 1 kg makyaj yapıp kafasını örteni kimse bana savunamaz
zaten asıl bütün çıbanın başı ; açık kadın namussuz kapalı kadın namuslu zihniyetidir.
başı açık kadın perdesiz eve benzer gibi bi zihniyet başımızdayken
böyle başı kapalı kıçı açıklar çoook olur:47:

Son düzenleme:
Benimde başım açık ama bu "bi de başı kapalı" lafından iğrenirim. Ya sanki başını kapattı diye hafız hoca oluyorlar hemen islamiyeti mükemmel yaşamak zorunda oluyorlar. Kim başını niye kapattıysa kapattı bana ne?
Kimi Allah içi kimi anası babası için kimi kocası için kimi gösteriş için kapatmıştır. İnsan Allah için kapatmadıysa da herşeyi yapabilir yani beklenir. Başı açık olan her insan dinsiz olmadığı gibi kapalı her insan da dindar değil.

bu kapalı açık olayı üzerinde günlerce tartışsak bitiremeyiz.kısaca birşeyler yazmak istiyorum.açık dediklerimiz insan.elleri var ayakları var gözleri var.yerler içerler afedersiniz tuvalete giderler,çalışırlar dolaşırlar gezerler yüzerler aklınaza gelebilecek herşeyi yapmakta özgürler sözüm ona.en önemlisi bir nefisleri var.peki kapalı deyince akıllara ne geliyor bilmem.oda insan onunda gözü kulağı ayakları kalbi onunda nefsi var.oda yeri gelişr günah işler yeri gelir sevap işler.onunda cinsel hayatı var.günah kapalıyada açığa günah.ince nokta burası.kapalıda sevgilisiyle öpüşürse günah,açıkta öpüşürse günah.kapalıda dedikodu yaparsa günah,açıkta yaparsa günah.kimileri dinimizin gerektiği bir şeyi örf adet diye yaparsa,aman babam kızar anam darılır,abim döver diye yaparsa bu sapıtır.yaptıklarıyla çelişir tabiki.ama gerçekten rabbimin emri diye yaparsa o doğru yoldadır.bu insanda dört dörtlük olamaz tabiki.insan diyoruz sonuçta.nefsi var şeytanla sürekli bir savaş içinde.ha elinden gelenin en iyisi yapması gerek gerçekten allahın emri deyip hareket edenler.sıfır hata hiçbir insan olamaaz.hacca da gitse o hacı amca yine de arada bi şartel atınca küfreder.ama günahtır de tövbe der pişman olur.aman ne günahı yıllardır yapıyorum olsun demez.

benimde basim acik ama sukur dinim imanim yerinde tum Islam kadinlari gibi elhemdulilah :16:

bide başı açık,bide hoca,bide hacca gitti,bide namaz kılıyo bunlar uzzaaaaarrr giderrrr.....

kapalılık kısmını konuşucak olursak eğer,kimisi aile zoruyla kapanır,kimisi bi hevesle kapanır,kimisi Allah emretti diye kapanır.
ufak yaşta özellikle imam hatipe giden kızlarımız var.kapalıdırlar ama hataları olur tesettürü tam manasıyla yaşıyamaz.erkek arkadaşı olur
islama zarar vericek hareketleri olur.

ama onlar gün gelir pişman olabilirler.senden benden daha temiz olabilirler.tövbe edip Rabbimin affına mazhar olabilirler.
kimse kimseyi kınamasın.
başında ayet taşıyosun tabiki dikkatli olucaksın.ama hepimiz kuluz hata yapıcaz af dilicez.
bence bu kadar ön yargılı olmamak gerek diye düşünüyorum.

herkes kendi günahından hesaba çekilicek.bizler kendimizi düzeltelim ve öylede bir nesil yetiştirelim.
kimseyi kınamayalım.yarın bi gün bizim çocuğumuz hakkında kimler ne dicek bilemeyiz..

bilmiyorum kac kisi Iranda oldunuz ama ben iranda olmus biriyim duymus olursuz orda idam var islam devleti orasi ama nekadar canlar yakildi kac kucuk cocuk idam edildi kac cocuk babasiz kaldi neymis efendim bir kiz taksiye yalniz binmis bir ekede olmus o kizi idam etmisler bu gunah diyilmi sizce?Allah bilir biz kimikki kulunu aff etmeyelimde suclayalim idam etirelim tovbe tovbe ordada herkes basini orter ama iki cur
biri tam orter(tam islam kadinidir)
diyeri ancak 1 santim parcani alir basina sacini sekilden sekile verir kometika boyun bas acik bu da islam devleti
buna karsi cikmazdar ama idami cok iyi yaparlar sizce kimdir gunah yapan o devletmi yoksa bizlermi

Allahin ne dediyi bu gune kadar kimseye isbatlamamistir peygemberlerimizee gelir ancak Allah tarafindan bazi sozler oda asikar diyil
Allahin ne dusunduyunu ne soylediyini neyi yapmak istediyini biz kullari nasil alnariz
Dusunun vakit catinca kiyamet olunca kimse sucunu kimseye atmiyicak yazilmis kuranda herkes kendi gunahi icin cezalanacak ana babada dahil bu deyime kimse benim cocugumun gunahinin cezasini ben cekmeye hazirim diyemiyicek cunki herkes kendi gunahiyla cezalanacak basi ortulu hanimlar siz ortun dininiz imaniniz duzgun oldukdan sonra kimin ne dediyini dusunmeyin bile cunki dediklerinin cezasini cekerler elbet vakit gelince

Ne demek istediğinizi anlamadım :26:
Ben Mevlananın bir sözünü paylaştım sadece.

Merhaba konu sahibi arkadaşım yazdıklarınızda hemfikiriz.
Yalnız konuya yorumda bulunan arkadaşların çoğu ''e ama kapalıların çoğu da hakkını veremiyor ya dedikodu, ya uygunsuz hareketler vs de bulunuyor'' yazmışlar.
Evet arkadaşlar haklınız başı kapalıdır ama dedikodu,hasetlik ve bir çok kötü haslette bulunuyordur evet başı kapalıdır ama müslümana yakışır yaşamıyordur.Bu durumu iki açıdan değerlendirebiliriz. Ya deriz ki başı kapalı ama hakkıyla değil yani tesettürü hakkıyla taşıyamıyor.Ya da şöyle deriz ki bence böyle demeliyiz; Allah'ın hepimize emrettiği bir vazifeyi belki yarımyamalak belki eksik gerçekleştirmiş ama insan ya nefsine de gem vuramamış.
Yani arkadaşlar baş/ı/örtülü bir kız artık hiç hata yapamaz diye birşey yok.Keşke yapmasak keşke başımızda taşıdığımız ayet'e halel getirmesek ama insanız kimimiz konunun en hararetli yerinde çenemizi tutamayıp dedikodu yapıyoruz kimimiz insanların nedüşününeceğinden umursuz Allah'ın ne diyeceğinden habersiz sevgiliyle fazla samimi oluyor.
Dedim ya insanız.
Senai Demirci'nin bir sözü vardır; Tesettür kişiliği dişiliğinin önüne geçiren herşeydir.Sadece başörtüsü değil.

canim anliyorum ama hic kimse Allahin konustuguna bir kelme soylemesine sahit diyildirki,
sadece Kurani Kerimdekilere inanirim ben
peygember efendimizin soylediklerine inanirim orda yazilmis olanlara
hatirladigimi yaziyim bas ortusu hakkinda
hic bir kadin zina etmemeli nede etdirmemeli yani biz cok acik giyinib bir erkeyin bize bakmasini saglarsak bu gunahdir zinadir ve gunahi bakan kisiye diyilde biz kadinlara yazilir cunki biz bunu yapmasaydik oda bakmazdi dimi

Dinimizin gerektirdiği gibi kapanan, başındaki örtünün şerefini haysiyetini bilen ona göre bir hayat çizgisi belirleyen herkese sonsuz saygım var nu mutlu onlara allah bütün dualarını kabul eylesin

ama gel gelelim sadece tarz olsun diye yada belli bir zümreye ait olak için kapananlar varki allahın gücüne gitmsin nefret ediyorum
yüzlerinde 1 ton makyaj (ki ben açık halimle o kadar makyajı düğünde bile yapmam)
daracık body ler daracık kotlar sözde başörtüsünü tuhaf tuhaf bağlama şekilleri
annemin bir lafı vardır bizim kız kocaya kaçar başını örter kıçını açar hesabı inanın bazıları cidden böyle
bana bi arkadaşım yollamıştı bu videoyu izlemenizi tavsiye etmem ama türbanlılara dil uzattığımı düşünen varsa lütfen bi izlesin asansörde yiyişen türbanlı #78255 - uludağ sözlük video

altına 1 karış kot etek giyip onun altına aman kapalı dursun diye diz altı tayt giyip üstünede daracık body 1 kg makyaj yapıp kafasını örteni kimse bana savunamaz

zaten asıl bütün çıbanın başı ; açık kadın namussuz kapalı kadın namuslu zihniyetidir.
başı açık kadın perdesiz eve benzer gibi bi zihniyet başımızdayken
böyle başı kapalı kıçı açıklar çoook olur:47:

Evet kimse bunu İslam böyle buyuruyor diye savunamaz.
Ama İslamiyet adına savunmuyorsa öyle bir iddası yoksa bu benim giyim tarzım diyerek savunabilir.
O noktada da kimseye laf düşmez.
Lütfen dikkatinizi çekmek istiyorum siz de aynı yanılgıya düşüyorsunuz.Açık halimle ben bile o kadar makyaj yapmam.
bir de başı kapalı olacak benden çok makyaj yapıyor.
Yani açıklar çok aşırı makyaj yapar anlamı mı çıkıyor buradan?
Ama size katıldığım noktalar var.Verdiğiniz örnekteki gibi bunu İslam böyle emrediyor diye yapıyorsa yanlış yolda olduğu aşikardır.
Sanırım sizin tepkiniz de bunlara yanlış anlamadıysam.

Bu konu hakkinda Türkiye'mden hic umutlu degilim malesef. Bir dislama bir ötekilestirme almis basini gidiyor, su an sanki ülkemiz ikiye bölünmüs gibi sanki iki farkli irk, sanki iki düsman barindiriyor içinde. Biri diyor yok ben kapalilardan davaciyim onlari bana savunmayin makyaj yapiyorlar dar giuiyorlar vs.. Hatta bi arkadasimiz "asansörde yiyisen türbanli" diye video paylasmis.. Daha ne olsun... Bogazim dügümlendi diyecek yazacak bisey bulamiyorum birkactane kapali insan yanlislik yapinca bunun bedelini diger insnlar ödüyor, kurunun yaninda yas da yaniyor.
Diger taraftan da açiklar dinsizdir genellemesi yapiliyormus - ki ben açik oldugum halde böyle bir seyle hic karsilasmadim -
Cidden bu durum ne yazikki sadece bizim ülkemize ait gibi.
Burda yurtdisinda bu iki kesimin birbirleriyle alip veremedikleri yok, öyle siniflandirilma yapilmiyor Türkiyedeki gibi. Ah keske biraz hosgörülü olsak biraz anlayisli hersey cok daha güzel olacak

başörtü islamın tek şartı değil ki nasıl ki açık insnaların ibadeti sevabı varsa kapalı insnalarında günahı hataları var. dışardan görülen bir durum olduğu için galiba ayrım noktasına gidiliyor. herkes kendinden sorumludur. ve açıkcası kapalı bir kişinin hatasını görünce tüm kapalılar böyledir demekte çok mantıklı değil

kapalılar günah işleyemez diye birşey yok kapalı deye melek olacak halleride yok
dinden soğutuyorlar gibi cümlelerede karşıyım biz kulluk görevimizi millete değil allaha yapıyoruz
imanımız pamuk ipliğine bağlı değil ki bi kapalı veya bi hacı hoca günah işledi diye dinden soğuyalım
keşke kapalılar günah işlemesin nede olsa açıklar bu işi yapıyor gibi şeyler türeyebiliyor çok çetrefilli bi konu ama tabi herkesin düşüncesi kendine.......

canim anliyorum ama hic kimse Allahin konustuguna bir kelme soylemesine sahit diyildirki,
sadece Kurani Kerimdekilere inanirim ben
peygember efendimizin soylediklerine inanirim orda yazilmis olanlara
hatirladigimi yaziyim bas ortusu hakkinda
hic bir kadin zina etmemeli nede etdirmemeli yani biz cok acik giyinib bir erkeyin bize bakmasini saglarsak bu gunahdir zinadir ve gunahi bakan kisiye diyilde biz kadinlara yazilir cunki biz bunu yapmasaydik oda bakmazdi dimi

Ben sizi anladım ama zaten ne Mevlana peygamber olduğunu iddia etmiştir ne de Mevlananın sözleri Kuranı Kerime zıt şeyler değildir.
Bakara Suresi 165. ayet:
İnsanlardan kimi de Allah'tan başka şeyleri O'na eş tutuyorlar da onları, Allah'ı sever gibi seviyorlar. Oysa iman edenlerin Allah sevgisi daha kuvvetlidir. O zulmedenler, azabı görecekleri zaman bütün kuvvetin Allah'a ait olduğunu ve Allah'ın azabının gerçekten çok şiddetli bulunduğunu keşke anlasalardı.

Ama yine de inanmak istediklerinizde özgürsünüz tabiki de :21:

yazılmıyor çizilmiyor ama heves olsun diye 40 derece sıcakta kapalı geziyoruz dimi
Nur suresini okumanızı tavsiye ediyorum.Bazı kıstaslar var lütfen kendinizi küfre götürücek sözlere girmeyin ...
Simdi konuya dönersem ;
Evet ben tesettürlü olmama rağmen sunları herseyden önce tutuyorum
1-peygamber sevgisi ve namaz 2-oruç 3-gıybet 4-kin
bunlar varsa hersey tamdır.Öyle ben başımı kaparım keyfime bakarım YOK OLMAZ!
Namaz farz ama kılmıyorum demekle namaz farz değil demek çok ince fakat keskin bir çizgidir.
Ben tek kalma pahasına doğru bildiğim yoldan sasmayıp psikolojik baskılar yasadım.
Çoğu şeyden eksik kaldım bu yüzden ama asla kimseye AÇIK//KAPALI ayrımına sokmadım.birkere dinini iyi bilen kisi bu ayrıma gitmez.
Simdi size bir sorum var hacca gidip gelen bayanlar neden kapanıyor???
Neden Hz.Fatma örtüsüz adım atmıyordu????
Fatma anamızın öyküsünü okuyun derim.
Tesettürlü olun olmayın zerre kadar beni ve kimseyi ilgilendirmez.Kimin nereye gideceğide basörtüsüyle kıyaslanmaz...
Benim her zaman dediğim bir söz var en zoru ne biliyormusun "ÇENENİ TUTMAK"
Gıybet yap dedikodu yap namaz kıl oruç tut neye yarar
eğilip kalkıp emme basma tulumba olursun oruç tutar aç kalırsın çeneni tutamayıp dedikodu yaparsan.
Ben isterimki hepimiz namaz kılalım oruç tutalım birbirimze dua edelim.
Açın kapanın sunu giyin sundan için demem banane ya !
Sen ayrı yerde yanacaksın gülüceaksin ben ayrı yerde yanıcam ..KARDEŞİZ BİZ
GÖRÜYORMUSUN KIZI KIÇINA KADAR AÇMIS ile
BAK ŞU KAPALIYA NE GELİRSE BUNLARDAN GELİYOR
aynı şey benim için...saygılı olalım.bırakın biz kapalı olarak çalışalım yiyelim içelim eslerimizle gezelim sizde istediğiniz kadar açın yada açmayın ...
BU MÜBAREK AYLARDA HEPİMİZİN GÖNLÜ NURLA DOĞSUN BİRBİRİMİZE KADIN OLARAK DUA EDELİM.ELİMİZDEKİLERİ GÖRELİM SEVELİM KİN TUTMAYALIM.ELİMİZLE ÇENEMİZİ TUTALIM AMA LUZUMSUZ LAF ETMEYELİM.DUALARIM SİZİNLE OLSUN
RAMAZANI ŞERİFİNİZDE HAYIRLI OLSUN
İYİ günler

sunu unuttum
tesettürün amacı takva dimi
dikkat çekmemek
tahrik etmemek
islamı içinde yaşamak ve sakınmak
okey.
ben bu güne kadar 1 kere makyaj yaptım oda az vedüğünümde.topuklu ayakkabı yüzü görmedim.sacım boyalı değil .dar mar hayatımda görmedim.
ama bak susmıcam bu konuda dapdar giyinen dudakları belli edecek sekilde boyayan topuklu giyenleride benden ayırın .ben susarım isime bakarım.kimseye yorum yapmam ama o kisilerlede bir tutulamam.size o konuda katılıyorum.

oooooo bu cümleyi '' bir de kapalı olacak'' ;

bizim burda o kadar çok duyuyorum ki....gerçekten bazıları hak edıyor.....sanırım burdakiler kendilerine böyle bır tarz getırmıs % 70 i aynı....
dizde etek ,altta ince ten çorap,baş örtüsü öylesıne örtülmüş,üstte ince belde biten gömlekler......hep bu tarz.....
hele gecen gun birini gördum aynı dolmustayız gözumu kızdan alamıyorum:53::53::53:

başını bır guzel kapatmıs.üstte belde bıten mınıcık ceket, altta dapdar kot onun altında bir karıs topuklu ayakkabı,full makyaj....yani yuh dedim...

ama tam tersi tanıdıklarım da var.....keşke herkes olması gerektiği gibi yaşasa......bu şekil de ayrım olmasa....ama sonucta göz bu görüyor ve yorum yapıyor.....

başı kapalı diye giyinmeyecek,süslenmeyecek diye bir şey elbette yok ama gerektiği gibi giyinse herkes ,kimse de bir de başı kapalı demez.....

Neden mi birbirimizi anlayamıyoruz ? Siz ''Başı kapalı ama şunu şunu yapıyor ! '' dediğiniz için, başkaları da ''Başını kapatmamış bundan ne hayır gelir ! '' dediği için.

Başı açık insanlara yapılan muameleyi tasvip etmeyip aynı muameleyi başı kapalılara yapmak da ayrı bir ironi doğrusu. Bunun çok açık ve net bir cevabı var : Sanane. Biri sizi yargılıyorsa o da aynı cevabı hakeder. Onu ırgalamaz. Siz de başkalarını didiklemeyin.

Size karşı sözlü bir saldırı olursa cevabını verirsiniz, kendinizi savunursunuz olur biter.
Başını kapatıp nice günaha karışan insanların günahları da Allah ile onun arasındadır ne sizi ne beni ne de başkasını ilgilendirir :29:
Birbirimizi yargılamaktan vazgeçsek her şey güzel olacak ama yaşadığımız yer tozpembe değil malesef.

NOT:Başörtülü değilim.

Son düzenleme:
Back
X