Bebek Beslenmesi biberonların bakımını nasıl yapıorsunuz .

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

moonlight_10

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2009
278
25
118
kızlar benim bebeğim emdi biberonla sadece meyve suyu ve ıhlamur veriyorum.sıcak suda kaynatsamda sarılığı çıkmıyor siz nasıl temşzliyorsunuz

Canım ben içine biraz çamaşır suyu biraz deterjan koyuyorum sonra kaynar suyu içine döküp 1-2 saat beklettikten sonra iyice duruluyorum.Pırıl pırıl oluyor valla..Ama çamaşır suyunun iyice geçmesi için mutlaka çok durulaman gerek...

Cam biberon kullandığım için hiç sararma problemi yaşamadım. Haftada 2 defa bulaşık deterjanıyla biberon temizleyici çubukla iyice içini ovarak yıkadım. ıyice duruladıktan sonra deterjan kalıntılarının gitmesi için kaynar suya bastım. Onun dışında her kullanımdan önce sadece kaynar suya bastım.
Söyleyeceğim en önemli şey bebek biberonunu temizlerken çamaşır suyunu asla kullanmayın deterjanı da mümkün olduğunca az kullanın. Polikarbon biberon yerine cam biberon kullanın.

ben sütümü sağarak veriyorum.sağılan sütün bazı vitaminlerini öldürüyormuş cam biberon o yüzden polikarbona koyulması gerekiyor.polikarbonları da her seferinde kaynatıyorum.

oğlum 7 aylık ve sadece 15 gün anne sütü alabildi.yani tam 6,5 aydır biberonlara mahkum biri olarak kesinlikle cam biberon diyorum. onunda emziğini ayda bir mutlaka değiştiriyorum çünkü her kullanımdan sonra kaynar suya basıyor ve haftada birde kaynatıyorum.kalıntıları çıkarmak içinse sadece su kullandım bu güne kadar hiç deterjana gerek duymadım.

Lütfen şu biberonları artık çamaşır suyuyla temizlemeyi bırakın yaa.. Hala daha öyle temizliyorum diyenler var inanamıyorum.. Siz kendi yemek yediğiniz tabakları, tencereleri de çamaşır suyu ile mi yıkıyorsunuz.. Özellikle üzerinde yazar zaten kimyasal içerdiğinden mutfak eşyalarında kullanmayım diye.. Hangi dr söyledi de bunu yapıyorsunuz. Ne kadar durularsanız durulayın kokusu kalır, miktarı kalır siz farketmeyebilirsiniz ama herşeyi farkedemezsiniz. Klozete bile döktüğümüzde kaç sifon çekiyoruz gitmiyor kokusu. Kaynar buharlı suya batırın deterjan bile kullanmamay özen gösterin mümkünse steril makinesi alın.. En iyi temizleme şekli buhardır su 100 derece de kaynar, ama buhar 300 dereceye kadar çıkar... Eşim kimya mühendisi ve o da çok kızıyor kimyasal madde ile temizleyenlere...

kesinlikle katılıyorum.yine böyle bir topicte de yazdım çamaşır suyunu istediğiniz kadar durulayın arıtamazsınız.deterjan da aynı şekilde.Allah aşkına hergün kaynatın zaten pırıl pırıl oluyorlar.çamaşır suyu ve deterjanla yıka diyip insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen. lmaz:lmaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…