• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Biberonlar ve süt akış hızları

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

__ecrin__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2010
287
12
118
İstanbul
Arkadaşlar bebeğinizin ayına göre kullandığınız biberonlara kaç ml süt koyuyorsunuz ve bu sütü bebeğiniz kaç dakikada içiyor?
Mesela benim kızım 2 aylık nuby doğal dokunuş serisi alsam 125 ml sütü kaç dakikada içer bu biberondan?

benim kızım doğduğundan beri biberonla besleniyor. ayına göre içmesi gereken miktarlar değişiyo ve zamnla artıyo tabi... ama genelde ilk aylarda 1 saat sürüyordu neredeyse... zamanla yutkunması güçlendikçe daha çabuk içmeye başladı. şimdilerde yarım saat sürüyo. iştahına ve gaz sorununa bağlı olarak yavaş ve hızlı değişiyo. yaklaşık 50ml. de bir gaz çıkartıyoruz. 160ml. içiyo bu aralar... bir de hangi emzik başına alışırsa öyle gidiyo. başaka marka verince kabul etmiyo. şeklinden ve akışından sanırım. kızım dr.browns biberon ve emziklerine alıştı. dr. browns bebedor aynı marka zaten...yani hep bebedor emziklerini kullanıyoruz...

Bu arada kızım içmek istediği miktarı hep kendis belirledi. içtikçe verdim. çektikçe miktarı arttırdık. mamaların üzerinde yazan aylara göre içmesi gereken miktar bize pek uymadı. genelde hep altında olduk. her bebek farklıdır. kapasitesi neyse o kadar içer. içmek isterse çekmeye devam eder istemezse ağzını sımsıkı kapatır. olay bu bence...

benim kızım doğduğundan beri biberonla besleniyor. ayına göre içmesi gereken miktarlar değişiyo ve zamnla artıyo tabi... ama genelde ilk aylarda 1 saat sürüyordu neredeyse... zamanla yutkunması güçlendikçe daha çabuk içmeye başladı. şimdilerde yarım saat sürüyo. iştahına ve gaz sorununa bağlı olarak yavaş ve hızlı değişiyo. yaklaşık 50ml. de bir gaz çıkartıyoruz. 160ml. içiyo bu aralar... bir de hangi emzik başına alışırsa öyle gidiyo. başaka marka verince kabul etmiyo. şeklinden ve akışından sanırım. kızım dr.browns biberon ve emziklerine alıştı. dr. browns bebedor aynı marka zaten...yani hep bebedor emziklerini kullanıyoruz...

Yani 160 ml'yi Dr. Brownsta yarım saatte mi bitiriyo?

dr browns ı ben de 4.5 ay kullandım çok memnundum ama oğlumun 60ccyi geçmiyordu içtiği ve de kan ter içinde kalıyordu yavrum bitirene kadar,doğal akış olduğu için çok fazla çekmesi gerekiyor biberon başlığını.sonra aklıma weenin biberon başlığını denemek geldi,denedim 90 ccyi 15-20dk felan bitirdi yanlış hatırlamıyorsam.galiba dr browns ta çenesi yoruluyordu.oğlumun midesi küçük kalacak diye korktum,dayanamadım weenin biberon başlığıyla vermeye başladım,bu defa da beni emmek zoruna gider oldu artık.15 gündür wee kullanıyorum.90 120 cc arası içiyor 15 dkda felan.ama bugün tekrar dr.browns başlığını takmayı düşünüyorum 90 cc yapıp.bakalım kaç dakikada içecek,ya da bitirebilecek mi 90 ccyi?sonucu sizinle paylaşırım.

dr browns ı ben de 4.5 ay kullandım çok memnundum ama oğlumun 60ccyi geçmiyordu içtiği ve de kan ter içinde kalıyordu yavrum bitirene kadar,doğal akış olduğu için çok fazla çekmesi gerekiyor biberon başlığını.sonra aklıma weenin biberon başlığını denemek geldi,denedim 90 ccyi 15-20dk felan bitirdi yanlış hatırlamıyorsam.galiba dr browns ta çenesi yoruluyordu.oğlumun midesi küçük kalacak diye korktum,dayanamadım weenin biberon başlığıyla vermeye başladım,bu defa da beni emmek zoruna gider oldu artık.15 gündür wee kullanıyorum.90 120 cc arası içiyor 15 dkda felan.ama bugün tekrar dr.browns başlığını takmayı düşünüyorum 90 cc yapıp.bakalım kaç dakikada içecek,ya da bitirebilecek mi 90 ccyi?sonucu sizinle paylaşırım.

Ben de eşime bugün nuby den sipariş ettim. Dr.browns uda çok tavsiye ettiler ama o biraz fazla akıyor dediler. Çok fazla çekmeye gerek olduğunu duymadım. Benim bebeğim de çok obur o yüzden kolay bir biberon olmasın istiyorum. Emme güdüsü de fazla. İhtiyacını aldıktan sonra bile emmek istiyor. Ben de nuby de karar kıldım ama umarım beni emmeyi bırakmaz. Öyle bir durumda ben çok zorlanırım. Hergün her öğün süt sağmak zor işdir:(

Yani 160 ml'yi Dr. Brownsta yarım saatte mi bitiriyo?

evet...
bebeğin çekiş gücüne göre emzk başlarını hep değiştiriyorsunuz. bebek emerken yhoruluyorsa emzik başı deliği daaha büyük olan numaraya doğru değiştirilir. dr. browns ve ya başaka marka farketmez ki..
kızım çekmekte zorlanıyorsa akışı daha hızlı olan başlığa geçtik. emerken ağzından taşıyorsa da demek ki fazla hızlı akıyo...

mrhab bende chicconun biberonu var camdan ve üzerinde onun biberon başlığı var . ama galiba yenidoğan için tek ve küçük bir delik .baktım da aylara göre emziği var onlardan alsam olur mu şu anda 3 aylık ama 4 aylıktan sonra başlıycaz çünkü 23 martta işe başlıycam

Back