biberon ve emzikler hakkında

BeyazBulut

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2007
14.882
4.543
kızlar benim bu konuda kafam çok karışık hepimizin bebeği ya emzik ya biberon kullanıyor
biberonları ve emzikleri her akşam kaynatıyormusunuz
ve nekadar zamanda değiştiriyorsunuz
emzikleri ve biberon emziklerini ayda bir değiştirmelimiyiz mesela
temizlerken deterjan kullanıyormusunuz

biberonla günde bir veya iki defa beslediğim için 2 günde bir falan kaynatıyorum biberonlar kaynarken emziğinide atıveriyorum içine
emziğini 3 ayda bir değiştirdim biberon emziklerini de öyle
bulaşık deterjanı kullanmıyorum bebeğin eşyalarına annem onda daha çok kimyasal var el sıvı el sabunu kullan dedi ondan kullanıyorum biberonları falan yıkarken

ben sağarak verdiğim için her sağmada yani 3-4 saate bir kaynar suda bekletiyorum, emzik almıyor benimki,,, yıkama için ise çok geç kaldım malesef, 1 aydır sıvı sabun kullanıyorum, daha önceleri deterjan kullandım, yanlış olduğunu bile bile, çünkü sıvı sabun denedim iz bıraktı , sabun tortusu kaldı, detrjana devam ettim, şimdiyse iyice çalkalıyorum ardından kaynar su , bişey kalmıyooo

kızlar ne kadar şanlsınızmı desem acaba......kaan ne emzik nede biberon alıyor.bilmiyor bile biberondan içmeyi.suyu bile ya kaşıkla yada bardakla içmeyi seviyor.tabi heryerimizde ıslanıyor bölelikle.

kızlar ne kadar şanlsınızmı desem acaba......kaan ne emzik nede biberon alıyor.bilmiyor bile biberondan içmeyi.suyu bile ya kaşıkla yada bardakla içmeyi seviyor.tabi heryerimizde ıslanıyor bölelikle.

al işte bi kaanda bizde var canım.töbe biberon almıyor çocuk ya,emziğide uyuturken kullanıoduk onuda bıraktı şimdi iyce zorlaştı.
ama ben yinede ehrgün ısrarla deneyip kirletiom biberonları,sadece su koyduğum içinde kaynatıom ara ara

ben nedense şu kaynatma olayında tembel ve ihmalkarım.haftada bir ancak kaynatıyorum.içer içmez hemen içinde mama kalmadan deterjanla yıkıyorum.emziği zaten bıraktı.emerkende ayda 1 yenisini alıyordum

bende haftada iki kez falan kaynatıyorum.onun haricinde genelde kaynamış suda bekletiyorum hep.biz biberon kullanımıyoruz.arada bir su içiyoruz sadece.

benimde çok merak ettiğim bir konuydu bu sevgicim
bizde sadece su içerken kullnaıyoruz onada bu ay başladık
emzik zaten hiç almadık

canlarim bende emzirdigim icin biberon kullanmiyor
dogdugundan beride bikac defa aldi emzigi sonrada almadi hic ..ama kasiklarini ben taninda bulasik makinasina atiyorum atmamalimiyim acaba ??? nedersiniz ?

anne sütünü takviye amaçlı mama kullanıyoruz günde 1 sefer falan biberon markası nuk memnunum . mama için cam biberon tercih ediyorum temizlendiğinden emin olmak adına.

su için nuk un polikarbonunu kullanıyorum ama biberonla pek su içmeyi sevmiyo
genelde ya kaşıkla ya da küçük alıştırma bardakları var 30 cc lik onlarla içiyor fazla sevmiyo zaten

emzik sadece uyurken ya da mama hazırlarken mızmızlandığında kullanıyoruz.

temizlerken bende deterjan kullanıyodum iyi oldu uyardığınız
kaynatma konusuna gelince her kullanımdan sonra sıcak suyun içine koyuyorum çok sık olmamakla beraber arada bir kaynatıyorum

Son düzenleme:
bende cam biberon kullanıyorum 2 ayda bir değiştirmek yeterli olur heralde biberon emziklerini normal emziği bizimki hep ağzında sayırılır uykuya dalarken mama içtikten sonra bezen sıf emmek için emzik istiyor oyüzden hijyenine dikkat etmem gerek hergün kaynatsam daha iyi olucak
biberonuda sürekli kullanıyoruz su için mama için mama içtiği biberonu deterjanla yıkıyordum ama artık yıkamam çok durluyordum ama içim rahat etmez artık

biberonu kaynatmak önerilmiyor kaynar suda 5 dakka bekletin deniliyor, doktorum dedi, 3 yda bir başlıkları değişmek yeterli, başlıkların üzerinde öyle yazıyor zaten, ben öyle yapıyorum, mama kaşıklarını da belli olmuyor, bazen elimde yıkıyorum, bazen makineye atıyorum, benim doktorum biberonu makineye atabilirsin demişti, daha temiz yıknanır demişti, ben .çok tercih etmiyorum, sürekli elimin altında olmalı çünkü biberon, ama arada sırada koyduğum oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…