Doğuma Hazırlık biberon almak zorunda mıyım?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

mervis_21

Minik CELAL'in annesi :)
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2008
541
5
37
Kızlar yavas yavas bebişin hazırlıklarını bitireyim diyorum.geçen kayınvalidem biberon almadan olmaz ya sütün gelmezse bebeğe mama verilir biberonla dedi.öle mi?ben kesinlikle emzirm ek istiorum.alışmasın die düşünüyorum kaşıkla versek yiyemez mi,???

ınsallah emer canım takma kafana sımıdeden skıntı yapma kendıne opuyorumnanaktan

bı tane bulundur genede ne olur ne olmazopuyorumnanaktan

ya eğer lazımsa öle almak istiyorum.kullanmayacağım ıvır zıvırı doldurmak istemiyorum doğum valizime.ama ihtiyaç oluyorsada en iisini seçmek istiyorum.almasam ve lazımsa son anda hastaneye en yakın eczaneden rastgele alınacak muhtemelen ve kaynatmaya falan vaktim olmayacak.o yüzden kararsız kaldım..

canım inşallah emer. böyle şeyleri düşünme bile. bana doğmadan hediye getirmişti eltim doğum hediyesinin yanında ama çok şükür lazım olmadı. yani kayınvalidenin gönlü olsun dersen istersen al bir tane zaten hastane odasında anneyi emmedi biberonunu verin demiyorlar onlar besliyor yani gerek duyulursa sonradan da alınabilir.

hmm celal paşamız dimi rütbeye şimdi baktım :)) ya hemen hastane odasında lazım olacağını sanmıyorum devlet hastanesi ise bilmem isterler mi ama sanmıyorum. sen en iyisini araştır ama emziremeyeceğini düşünme. yani ben bavula biberon koymadım bile. bebek hemşireleri doyurmuştu miniğimi. gece yarısı ağlama krizi tuttuğunda

yani ben de öle düşünüyorum aaa emmio hemen biberon demezler herhalde.bi arkadasım var serisini almış biberonlrn renk renk çeşit çeşit.öle duruo şimdi koyacak yer bulamıo.bizim evler dar o kadar ki ben bir bardak alırken bile düşünüyorum gercekten lazımmı nereye koyacam die.inşallah kuzucum emer de sorun olmaz

Benim şimdi gögüslerimden süt gelio gibi yani gögüslerime dokununca falan.bu şimdi sütüm geldi demek mi ??CELAL paşamı doyururz inşallah bi şekilde.dogum yaklaştıkça düşünmeden edemiyorum :))

evet canım sütün olacak demekki ama kontrol amaçlı da olsa sıkma sütü çıkarmaya çalışma çünkü bebek için ilk emdiği sarı sıvı gibi süt bebek için çok önemli ve gerekliymiş diye okumuştum bir yerde.. kaşıklı biberonlar da var kullanışsız biraz. ayrıca bazı bebekler biberonu hemen almıyor bazı kişiler marka marka biberon deniyor

yha aslında gögüsleri sıkmak erken doğuma bile sebep oluomus dikkat etmek gerek.zaten ben sıkmıyorum ama dusa falan girince farkediom süt oluo azcık.süt deil zaten dediğin gibi colostrum

canım ufak bir tane al bulunsun sonuçta bir tane biberon nekadar yer kaplıcakki :)) mama vermezsinde rezene su filan verirsin ben evde bulunmasından yanayım ama kayınvalidenede bravo yani daha doğmadan süt olmazsa mama verilir diyor ayy bu kadınlar beli deli ediyor yaa ne çok biliyorlar herşeyi hepsi doktor hepsi prof sakın hiçbirine kulak asma tatlım annemde kaynanamda kızım doğduğundan beri doymuyo doymuyo dediler benim pskolajimi bozdular şimdi sütüm okadar azaldıki takma hiçbirini hatta mümkünse doğum yaptıktan sonra al çocuğunu kaç valla ben ikinciyi doğurmayı sırf buyüzden düşünmüyorum

biberon lazım oluyo mutlaka ama doğum çantasında götürmedim ben.benim de ilk zamanlar sütüm yetmiyordu düzene girene kadar mama verdim(dr tavsiyesiyle) ama sürekli vermedim.sonrasında hep emzirdim.
yani bulunmasında fayda var zaten yaşına gelince süt için veya su için zaten kullanıyoruz.

[QUOTE=mervis_21;7917096]Kızlar yavas yavas bebişin hazırlıklarını bitireyim diyorum.geçen kayınvalidem biberon almadan olmaz ya sütün gelmezse bebeğe mama verilir biberonla dedi.öle mi?ben kesinlikle emzirm ek istiorum.alışmasın die düşünüyorum kaşıkla versek yiyemez mi,???[/QUOTE]

:nazar:

[QUOTE=mervis_21;7917096]Kızlar yavas yavas bebişin hazırlıklarını bitireyim diyorum.geçen kayınvalidem biberon almadan olmaz ya sütün gelmezse bebeğe mama verilir biberonla dedi.öle mi?ben kesinlikle emzirm ek istiorum.alışmasın die düşünüyorum kaşıkla versek yiyemez mi,???[/QUOTE]

canım biberon kullanma kaşıkla ver bebek biberona alışıyor anneyi emmek zor geliyor...günde 1 defa mama verdim sık sık emzirdim ( sütüm azıcıkdı) humana still tea anne sütünü arttırıcı kullandım çok işe yarıyor sık sık sıvı besinler ve su tükettim sütüm şakır şakır geldiiii...sende emzirirsin merak etme sıkıntı yapma...

Benim şimdi gögüslerimden süt gelio gibi yani gögüslerime dokununca falan.bu şimdi sütüm geldi demek mi ??CELAL paşamı doyururz inşallah bi şekilde.dogum yaklaştıkça düşünmeden edemiyorum :))

canım o kolostrum denilen süt işte, sakın ola akmasın aizin verme, benim doktorum sıkı südyen kullan demişti, o zaman akmazmış, benimde hamileliğimde seninkisi gibi olmuştu çünkü, sütüm vardı ama göğüs uçlarım küçük olduğu için bebeğim tutmayı beceremiyodu, malum sezeryanlı olunca zor oluyo, en son çare pompa alıp temiz bi fincan adoldurmuştuk sütümü, annem kaşıkla vermişti, ama yine de emzirme çalışmalarına devam etmiştik, sonradan memeyi almayı öğrendi, ilk günler zor oluyo zaten, bana kalırsa biberona hiç alıştırma derim, biberonun rahatlığını görünce annesinin memesini bırakabiliyolarmış, hoş benimkisi ek gıdanın tadını alınca beni bıraktı ya neyse :mymeka: bir de 10 gün kadar önce amcamın hanımı doğum yaptı, o da sezeryanlıydı, bebeği iki cukcuk yapıp uyuyakalıyodu, onun göğüs uçları kocamandı ama çocuk doymadan uyuyodu, hemşireler de şırıngaya benzer bişey getirdiler, annesinin sütünü onun içine koydular, sonra annesinin memesine yapıştırdılar çocuğu, şırınganın ucunda da incecik bi hortum vardı, çocuk annesinin memesini emdiğini sanarken hemşireler oradan azıcık azıcık süt akıttılar ağzına opuyorumnanaktan genellikle hemşireler yardımcı oluyorlar zaten canım sıkma canını, tavsiyem bebeğini biberona alıştırma seni bırakır, ama tedbir olsun dersen de köşede bulunsun

Kızlar yavas yavas bebişin hazırlıklarını bitireyim diyorum.geçen kayınvalidem biberon almadan olmaz ya sütün gelmezse bebeğe mama verilir biberonla dedi.öle mi?ben kesinlikle emzirm ek istiorum.alışmasın die düşünüyorum kaşıkla versek yiyemez mi,???

canım bende almadım henüz biberon doğum yapacagım hastane çarşının göbeğinde eczaneler ayağımızın altında diye

eğer gerekirse kesinlikle dr. Brown's 'un doğal akış biberonundan alıcam içindeki hortumu sayesinde hem hava yutmadıgı için bebekte gaz sorunu olmuyo

hemde yine hortumu sayesinde aynı anne memesi emer gibi zorluk çekiyo mama damla damla akıyo bebeğin azına ve küçük beyfendiler yada hanfendiler biberonun rahatlığına bolluğuna alışıp annelerinin memişlerinen soğumuyo

hangisini verirsen tıpış tıpış onu alıyolar ağızlarına ve cop cop emiyolarr

nette bakmıştım 18,50 göstermişti fiyatını eczanelerdede olsun olsun 25 olsun zaten nukun normal biberonuna bakmıştım 27 demişti kız yani fiyatıda makul
kaşık meselesine gelinde oda aynı canım o daha bol gelicek ve yine memeden soguycak bebişin

bir kere kesin emzirmek istediği için seni alkişliyorumalkisalkisalkis,bebeklerin içgüdü emmektir,doğar doğmaz emmek ister,ilk sütü çok önemli,sarımsı arkadaşın daha önce yazdığı gibi,seni emmek ister senin kokusunu almak ister,o yüzden hiç sıkma kendini,seni hissedecek sen sinirli isen o da huysuz olacak,sen sakin ise o da uyumlu olacak,hastaneler biberonlara çok tepki veriyorlar,dr devamlı 5 dk 1 gelip senin nasıl emzirdiğini kontrol ediyorlar,ne sıklıkta,emzirmek hem senin hem bebeğin sağılığından çok önemli,çok güzel bir anne olacaksın hiç şüphe olmasın:hooray:,sütün de olacak inşl:nazar:,yok olamazsa düşünme:eek:lmaz:,bol bol su iça.s,ve bebeğin olunca sık sık emzira.s,sinirlenmea.s,iki-üç güne sütün gelir bebeğin doğuduktan sonra:ecrin_bebek:,ve ben de taaa ilk bebeğimde biberon almıştım ve hiç paket açmadan 4 yıl durmuştu,bebeğim emdi ve kesinlikle emzik istemedinaniknanik,ikinci de öylea.s,başkalara verdim biberonlerı:kedi:,aa allah korusun bebeğin oldu ve gerçekten sütün gelmedi hiç:1shok:,o zaman 24 saat açik eczaneler var orda 1 tane alırsınyerimseniben(gece ise)gündüz ise her yerde bulursuna.s,ama dediğim gibi sütün gelir hiç şüphe olmasın:teytey:,hiç moralinı bozma ve kendini zorlama:asigim:,senin bebeğin olacak bir mücizeopuyorumnanaktan!!!kimsenin senin moralinı bozmasını verme:eek:lmaz:,bebeği düşün opuyorumnanaktan:nazar:

Son düzenleme:
Biberon al canım.
Zaten bi gün ek gıdaya geçeceksin .ıleride meyve suyu veya su içirirsin.

Olurda sütün gelmez mama vermek zorunda kalırsan.Biberona koysanda kaşıkla ver mutlaka.

ınş. sütün hemen gelir ve yeter.

benim sütüm hemen gelmişti ama hiç yeterli olmadı.Emzirdikten sonra üstüne mama yiyordu.

dediğiniz gibi kızlar inşallah sütüm gelir şöle bol bol da paşam aç kalmaz.benm cok hosuma gidio bebişin annesini emme sahneleri :) hani biraz büyüyünce gözlerine baka baka emio birde memeyı bırakıp bi gülümsüyo anneye devam edio emmeye bitiyorum yha :))

bır tane bıberon al bence mutlaka
tamam mutlaka emzıreceksındır ama bu cocuk gazdan sancılandıgı zaman rezene vermek zorunda kalacaksın hadı dıyelım onu da kasıkla verdın5 aylık oldugundak sonra su vereceksın
yanı sımdı lazım olmasa bıle en gec 6 ay ıcınde lazım olacak sıvı gıdalar ıcın
oyle hemen de alısmıyorlar bıberona
sureklı mama yıyen ve anne sutu alan cocuklar daha cok zorlanıyor ara ara vermende hemen alısmaz
ayrıca dr.brown marka almanı onerırım anne gogsu formunda ve cekmedıkce gelmıyor
kolık pıpetı oldugunda gaz olusmanı engellıyor

X