Maske Tarifleri Biberiye suyundan tonik

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta

anatoliaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2007
22
0
40
Merhaba arkadaşlar..

Biberiye otunu kaynattıktan sonra, iyice demini alıp soğuyunca, gece yatarken pamukla cildimize tonik gibi sürdüğümüzde, cilde çok iyi geldiğini duydum.

Kullanan yada bi bilgisi olan varsa ve yazarsa sevinirim..a.s.

biberiye yagı paylaşımında da aynısını aktarmıştım biberiyenin YAG YAKICI özelligi vardır bundan dolayı gerek yagı gerekse tonigi karma-yaglı cilt tiplerinde müspet sonuç verir kuru ciltlere gelmeyebilir (dikkat ederseniz form ve zayıflama çaylarının hepsinin içinde bu bitki vardır)

Gülsuyu ben de allerji yapar, Suna Dumankaya'nın kitabında bir tarif vardı; gülsuyuna bir çorba kaşığı biberiye otu konulacak ve karanlık yerde saklanacak. Geçen sene bunu uyguladım gülsuyunun içine biberiye attım, çekmeceye koydum ertesi gün biberiyenin rengi gülsuyuna çıkmıştı. Ve onu kullandıkça hiçbir kaşıntı, sivilce problemi yaşamadım demekki biberiye cilde iyi geliyor. Ama yağı uçucu olduğu için uzun süre ciltte bekletmemek lazım. Ben burnumun üstünde beklettim siyah noktalar geçsin diye ve burnum kırıştı :)

biberiye kekik antiseptiktir hassas ciltlerde bile alerji meydana getirmez siyah nokta akne oluşumunu engeller iyi bir dezenfektan temizleyicidir gülsuyuna biberiyeyi yatırmak da oldukça akıllıca

biberiyenin antibakteriyel özelliği warmış. bnde denemiştm gülsuyu biberiye karışımını geçen seni bi zamanlar ii gelmişti ama kesin bi çözüm olmadı bnm için

biberiyeyi ayak bakımında da kullanın kızlar, çok ferahlatıcı ve antibakteriyel olduğu için de sağlıklı yerimseniben

X