Bi yardım :D

BynPofuduk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2012
128
3
Şey ben çok utangacım.Arkadaş edinemiyorum.Nasıl edinebilirim.Çevre oluşturamıyorum.
Seneye üniversiteye gidicem inşallah ben orda nasıl arkadaş edinicem
Yurtta kalcam büyük ihtimal yurttan nasıl arkadaş edinebilirim.
cevaplarınız benim için önemli lütfen yardım edin.

Bende senin gibiydim canımcım, üniversite ortamına girince alışıyorsun canımcım. Kendine güven, kendini sev.

Sana biraz kötü haber vereceğim. Maalesef üniversitede çoğu arkadaşlıklar çıkar üzerinden yürüyor. Vize ve final zaman yeni yeni sahte arkadaşlar türer etrafında. Allah inşAllah güzel arkadaşlıklar nasip eder. Benim öyle bir sorunum olmadı hiçbir zaman ama ben yine de çok dua ettim Allahım bana hayırlı insanlarla arkadaş olmamı nasip et diye. Ben Ankara'da okuyorum, ailemle birlikte yaşıyorum. Ama şehir dışından gelip yurtta kala çoğu insan kabak çiçeği gibi açılıyor,bunu özgürlük sayıyor ve geri dönülemez hatalar yapıyor. Kız olsun erkek olsun arkadaşlık kurarken çok ama çok dikkatli davran. Kendinden emin ol,kendine güven,rahat davran. Kesinlikle ve kesinlikle olduğun gibi davran,başkası gibi görünme. Konuşaklı ol ama seviyeni de koru. Emin ol sen nasılsan arkadaş çevrende öyle olur. Benim öyle şahsen. Yine tekrar ediyorum en büyük önerim şu sana,ne demişler ''Başkası olma kendin ol,böyle çok daha güzelsin.''Allah sana da hayırlı insanlarla arkadaşlıklar kurmanı nasip eder inşAllah :)) Sormak istediklerini yine sorabilirsin canım ben yine sana yardımcı olurum. :))

çok teşekkür ederim Allah senin gibilerini çıkarsın karşıma

Kucukken bende cekingenmisim.
Annem en sonunda : ' eger boyle sessiz kalirsan seni baska okula aticaklarmis, cok uzaktaymis bende seni hergun hergun gidip alamam' dedi.
O gunden beri kendimi astim bayaaaaa bi, gozum acayip korkmustu.
Guvenim o kdr artmistiki hic dusunmeden erkeklere bile dalardim

Senide birisinin korkutmasi dilegiyle

Saka bi yana acilirsin galiba ailenden uzaklastiginda, basta ardini toplayan biriler oldugu icin pek acilamaz insan.

çok teşekkür ederim Allah senin gibilerini çıkarsın karşıma
Ben Hacettepe'deyim.Eğer bizim okula yolun düşerse ben sana yardımcı olurum her zaman. :) Diğer arkadaşlar da demiş zaten korkma,rahat ol,Allah hayırlı arkadaşlar nasip etsin diyorum yeniden. :)

Üniversite ortamında çok sessiz sakin utangaç insanın arkadaş çevresi oluşturabildiğini görmedim.Genelde yalnız kaldılar açıkcası.Çünkü insanların durumu hakikaten sınav dönemi not,gece dışarı çıkıcak arkadaş filan.Tabiki öyle olmayanlarıda var ama onlarda iyi bi grup oluşturunca yeni insan istemiyor ne yalan söyliyim.Bence bu durumdan kurtulmazsan üniversitede biraz üzülebilirsin.O yüzden kendini toplamaya bak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…