bi tek söz beni gaza getirebilir.. haydi kk hanimlari

Hamile olduğunu öğrenince bıraktım.doğumdan sonra suyu kesilince sıkıntıdan başladım ama balkonda içiyordum meğer ustume sinen koku bile oğlumu bronşit etmeye yetıyormuş ve olduda sonra hemen bıraktım.içmiyorum kendi canımdansa oğlumun sağlığı çok çok çoook önemli. Bırakmalısın kesinlikle ve cildim aydınlandı ağız kokusu kalmadı.çok yuruyunce yorulmuyorum merdiven çıkınca tıkanmıyorum miiiisssss

Bir tek kisi bana 'sigarayi biraktim ve gercekten hic canim istemiyor artik. Hatta icerek gecirdigim senelerime uzuluyorum' desin nolurrrr. Nefret ettim yaa. Her gun birakip basliyorum saatler icinde. Amannn biraksam nolucak omur boyi canim isticekk deyip duruyorum cok mutsuz ediyor sogara icmek beni. Gercekten:KK14::KK42:
Üniversitede bir hocamız söylemişti 35 yaşına kadar sigarayı bırakırsan ciğerlerin kendini tamamen yenileyebiliyormuş haberin olsun.

Valla ben kendimi asla bırakamıcam sanardım bebişim sayesinde bıraktım tabi yavaş yavaş bıraktım eşim içerken 1 fırt 1 fırt içe içe bıraktım ne kadar da leş koktuğumu eşim içip yanıma yattığında anlıyorum. Hiçte zor değilmiş bırakmak...

Ben fiyattan gitmek istiyorum bence şöyle yapalim, 3 sorum olacak
-Paket sigaraniz var diyelim ve içiyorsunuz ortalama kaç günde biter?
-Fiyati nedir?
-Alışverişi sever misiniz?

Ben hayatımda hiç içmedim..
Yani 15 yaslarındayken gizli gizli tadına baktım..
Ama ne karın doyuran bişe,ne bı tad veriyor..
Duman çekip,duman ufluyorsun..
Bana çok anlamsız geldi..içmedim..

Hemde annem babam evde olmazdı çalıstıkları ıçın..ama nasıl bı guvense sıgaraları hep evde olurdu..içsek içerdik çok rahat..

İki kardeşiz..hala içmişliğimiz yok..buyuzden bagımlıları da anlamam..(ne yazdım bee)

Bi de çocuğun var? Senin üzerine sinen duman onu zehirlemeye yetiyor. Ne hakkınız var tazecik ciğerleri ve dolayısıyla o çocuğu zehirlemeye? Sizden göre göre en geç 13 yaşında o da deneyecek ve muhtemelen başlayacak. Hadi siz ölmediniz diyelim allah korusun onun sigaraya bağlı bir hastalıktan sizden önce ölmesini yada ölmese bile çekmesini görmek ister miydinz? Allah korusun. Bunu molur ona da kendinize de yapmayın. Anlık bir zevk için bu kadar bencil olmayın. Sigaraya verdiğiniz parayı çocuğunuzun geleceği için ayırın veya onun adına sadaka verin. İnsanlar açken siz ayda en az 150 tl yi havaya üflüyosunuz. Çok kızıyorum yaa. Ayda 300 tl ile geçinmeye çalışan bi velim var benim. İçim acıyo insanların sigaraya bu kadar para vermesine ya. O kadının sigara içip kendini zehirlemeye bile hakkı yok. Bi düşünün azıcık allah aşkına.

Tabiki mantıklı olan sigarayı bırakmakta,günde içtiğim 2 tane kahvenin yanında da sigara içip keyif yapıyorum yani artık zararlıysa zararlı ne yapayım tek keyfim bu.Bende böyle düşünüyorum valla.Bence o yüzden bırakmak için kendinizi üzmek yerine günde 2-3e düşürün , hem keyfinizden olmayın hemde sağlığınızdan :KK14: Az içmeme ragmen şu manzarada bu çayın yanında bide sigara keyfi yapmicaksam niye yaşıyorum uleeeeeeennn diyenlerdenim.Az içmek candır,yoksa çokta problem değil bence sigara içmek.

Ter kokusu gibi düşün.
İnsanların tümünün ter kokusundan nefret ettiğini düşünürsek, sigara için de insanların büyük kısmı demek mümkün.
Biri sana 'Ter kokuyorsun, git yıkan!' dese ne yapardın ?
Aynı şeyi sigara için de düşün.
(Ki burada sana ve yakın çevrene verdiği zararı katmıyorum bile.)

Peki ne kadar oldu birakali? Acaba hala cani istiyor mu? Konustunuz mu hic bu konu hakkinda? Detaylari merak ediyorum
Babam 30 sene içtiği sigarayı 10 sene önce bıraktı hem de ilaçsız doktorsuz bir gecede karar verdi, şimdi kokusundan bile nefret ediyo, içenlere de çok kızıyo.. İnan yapabilirsin sadece iste :KK68:

Bir tek kisi bana 'sigarayi biraktim ve gercekten hic canim istemiyor artik. Hatta icerek gecirdigim senelerime uzuluyorum' desin nolurrrr. Nefret ettim yaa. Her gun birakip basliyorum saatler icinde. Amannn biraksam nolucak omur boyi canim isticekk deyip duruyorum cok mutsuz ediyor sogara icmek beni. Gercekten:KK14::KK42:
ben yaklaşık 6-7 sene kullandım dünyanın en büyük saçmalığı ve boşa harcanan para artı sağlığını tehlikeye atmakmış bunu anladım derhal at paketini daha da alma iki hafta sıkıntı çekersin ama sonra hiç aramazsın :KK14:

Evet ya çok pis kokuyorsunuz sigara içenler ıykkkk:KK59: (bu psikolojik baskı ile bırakmanız lazım hanımlar)

Kizlar hepinize cok tesekkur ederim. Aimdilik biraktim ama daha 2 gun oldu. Duq edin dayaniyim. Hep icmeyenleri dusunuyorum sonucta onlarda normal sekilde hayatlarina devam ediyolar bi eksiklikleri yok. Demekki bende icmeyebilirim yani umarim korkuyorum icmekten yeniden.. yapabilir miyim:cry:

Ablam yaklaşık 20 yıl sigara içmişliği varken kemik erimesi için gittiği doktorunun sigara içtiğiniz sürece ilaçların bir faydası olmaz gibi bir ifadesi üzerine eve gelip çantasındaki paketi çöpe attı. O günden bu güne tam 6 yıl geçti ve eline bir kez bile almadı sigarayı çok şükür.

Ben değil ama babam ve amcam bıraktı, aynı şeyi düşünüyorlar ne pis birşeymiş bu nasıl içmişiz diye ikisi de 20 yıldan fazla içti sonra amcama dr.ayağında damar tıkanıklığı olabilir bacağını kesilebilir ilerde deyince korkup bıraktı. babamın da astımı çıktı bıraktı.....hele amcamı hep ağzında sigara ile hatırlıyorum üzerindeki sigara kokusu ötelerden duyulurdu geldiğini anlardık...ama şimdi tiksinmiş iyice, eskiden otobüslerde kapalı mekanlarda nasıl sigara içiliyormuş ne kadar kötü birşeymiş diyor...ama onlar pek zorlanmadan bıraktı nasıl yaptılar bilmiyorum hiç içmediler

X