bi siteden sordugum soru aldıgım cevap...

zeynepb

2 mayıs hedef 68
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2009
9.108
28
38
arkadaslar hanı bazı doktor sıtelerı varya uye olup soru soruyosun cevap verıyolar. sıtenın adını vermıyım bırıne uyeyım bugun kasın agrılarımı sorıyım dedım bakalım ne dıcekler dıye dıalogumuz aynen su:

Soru: merhabalar. ben 11+5 gunluk hamıleyım. hamılelıgımın 6.haftasında kanama gecırdım. 5 adet pruluton depot ıgne vuruldum. halen her gun olmak uzere crınone jel %8 kullanmaya devam edıyorum. bır daha kanamam olmadı ancak ara ara,ornegın haftada 1 yada en cok 2 kere az az kahverengı lekelenmem oluyor. 2 haftada bır kontrole gıdıyorum. sormak ıstedıgım son zamanlarda kasık agrılarım basladı. ıgne batması gıbı. cok rahatsız etmıyor ara sıra oluyor gun ıcınde. bu normalmıdır? ne kadar devam edıcek? tsk

Cevap : idrar tahlili yaptırın enfeksiyon olmasın

cevap veren kısı de prof dr. gorunuyor. yanı sımdı ıgne batması gıbı agrılar ıdrar yolu enfeksıyonumudur? aklımın ucundan gecmemıstı bu yanı ben normal agrılar falan der sanıyodum. yanı bu tıp agrılarda enfeksıyon rıskı mı war? ben hamılelıgımde ıdrar yolu enfeksıyonu gecırdım 10 gun once falan ama o zaman agrıdan cok afedersınız kucuk tuvaletımı yaparken yanmam oluyodu boyle anlamıstım... bu cevap bana bıraz garıp geldı paylasmak ıstedım kızlar...

bu tür sitelere bende zaman zaman soru soruyorum.insan merak ediyor hemen her rahatsızlıkta birden hemen doktora gidemiyoruz önce bir ön bilgi almak istediğim için bazen bende soru soruyorum ve genelde gelen cevaplara uyuz oluyorum lmaz:
ben şikayetimi uzun uzadıya anlatıyorum gelen cevap cogunlukla şu:en yakın zamanda bir doktora başvurun!!!!!!!!
ama konu ne olursa olsun cvp bu.ya tamam biliyoruzda şundan olur de bilgi ver sonra beni doktora yönlendir madem düzgün cvp verilmeyecek ilgilenilmeyecek neden üye olurlar bu sitelere bilmem

benim doktorum 11 haftadaki kontrolumde bu haftalarda agrinin olabilecegi konusunda uyarmişti hatta suan ben bu agridan muzdaribim benimki 19.hafta
agrinin sebebi icin kaslarin gerilmesi demişti.en iyi gelen yan yatip bacagi iceri cekmek.
ben bugun surekli yattim bu vaziyette korkudan

zeynepcim bende bu tür bir siteye üyeyim aynı sitemi bilmiyorum ama bende birçok kez kadın doğum uzmanlarına sorular sordum ve seninkine benzer hatta daha da moral bozucu tatsız cevaplar aldım neden üye olduklarını anlayamadım ancak en son bir doktor hanıma rastgeldim ve memnun kaldım sorduğum sorulara en kısa zamanda detaylı cevaplar verdi hatta ıstanbul'da olsam gidip muayene olmayı düşünürdüm; eğer istersen özel mesaj at sana ismini vereyim içini rahatlatıp sana yardımcı olabilir belki. sevgiler.

ya benım doktorumda asırı agrı olmadıgı surece normal dedı ama kanamam oldu 6.haftada dusuk tehlıkem tamamen gecmıs degıl ınsan korkuyor ıste :uhm: bende sagıma soluma yatamıyorum batıyo ewde hafıf ıslerımı halledıp sırt ustu yatıyorum ayaklarım altına yastık koyuyorum oyle rahatlıyorum allah hepımızın bebeklerıne saglık wersın

canım ya cok tesekkur ederım nasıl ıyı gelır anlatamam ozelden donuyorum sana coookk tesekkurlerrr opuyorumnanaktan

idrar yolları enfeksiyonu ve böbrek ağrısı çok çeken biri olarak tahminim büyük ihtimalle böbreklerini üşütüyorsun idrarda yanma varsa ve çok sık idrara çıkıyorsan idrar yolu enfeksiyonu olabilir. Yada sağ veya sol tarafından iğne batmasının yanında beline yani arkaya doğru ağrı varsa ve elinle belinin yan tarafına hafifçe vurduğunda ağrı oluyorsa büyük ihtimalle böbrek. Kum ya da üşütme kaynaklı olabilir. Bol su iç ve ayağını sıcak tut göreceksin hafifleyecek. Tabi tahmin bunlar. Enfeksiyon hamilelikte çok önemli işin kötü yanı ilk aylarda ilaç vermek istemiyorlar. En iyisi doktorunun yönlendirmesi.

bence enfeksiyon testini mutlaka yaptir ben de hic farketmemistim biraz kasigimda sanci vardi sadece 10 haftalik hamileydim tesaduf enfeksiyon cikmisti. hem belli mi olur Allah vesile kilmisttir bu mesaji dogru tedavin bulunsun diye belki. hem onceden de gecirmissin hemen yaptir bence. Insallah guzel sonuc alirsin ama lutfen yaptir aklinda kalmasin.

Son düzenleme:

ıdrarda yanma wardı bı sure once ıdrar yolları enfeksıyonu gecırmıstım cok sıddetlı 1 sene kadar once yıne suphelendım tekrar enfeksıyon cıktı ama son verdıgım ıdrar sonucu doktor temız demıstı. hıc aklıma gelmedı ama pzt doktora gıdıcem tekrar tahlıl ısterım cok tesekkur ederım.

pzt doktora gıdıcem o zaman tekrar tahlıl ıstıcem cookk tesekkur ederım yardımlarınız tavsıyelerınız ıcın opuyorumnanaktan

Canım bende 11 haftalık hamileyim benimde kasıklarımda ara ara agrılar oluyordu doktoruma gıttım idrar yolu enfeksiyonu cıktı bana ilaç vermedi bol bol su iç ve istirahat et dedi neyseki gecti sanırım .. Sende ihmal etme bence doktoruna danıs mutlaka

Son düzenleme:

canım tavsıyen ıcın tesekkur ederım pzt gıdıcem bu konuyuda sorucam gerekırse bı ıdrar testı daha yaptırırım ıns oyle bısey cıkmaz :uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…