• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi insan kendi kendine iyileşir mi

Loneliess

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2017
29
6
36
28
Merhaba ben bi süredir bi değişim yaşadıgımı dusunuyorum eskiden yaptıklarımı dusununce bazı konularda takıntılı bi obsesif oldugumu hatta ergenken erotomani oldugumu dusunmeye basladım bu durumları arastırınca bende eskiden olan bi çok şeyin bu hastalıklara uyduğunu farkettim.
Şimdi 22 yasındayım geçen sene panik atak ve anksiyeteyi çok yasadım ama kendimi dinleyip neden öyle oldugumu çözmeye calısınca ataklardan kurtuldum zor oldu ama cidden basardım arada bi anksiyetem tutsa da hayata daha pozitif bakmaya calısıyorum. Merak ediyorum insan cidden psikolojisini düzeltebilir mi yoksa benim içinde bulundugum durumlar tam olarak o hastalıgı yansıtmıyo muydu, sizin düşünceleriniz nedir insan kendi kendini iyileştirir mi?

Ben hem kendim psikolojik sorun yaşadım (ve hala yaşıyorum ama hafif şu an çok şükür) hem de yurtdışında senelerce ruh hastalıkları hastanesinde çalıştım (0-21 yaş arası çocuk ve gençler içindi) yani tecrübem her türlü var. Ve eğer gerçek anlamda yani tanı konulacak derecede sorunlar yaşadıysanız bunların kendiliğinden geçme ihtimali çok çok küçük ve tabi hastalığa göre de değişiyor. Ama imkansız değil tabi herşeyin başı dua sonra azim eğer sıkıntılarınız cok ciddi boyutta değilse kimseden yardım almadan da iyileşebilirsiniz. İlaç kullanmayi ben zaten kimseye tavsiye etmem en son çaredir yani sıralama bence şöyle: dua, azim, pozitif düşünmek, terapi ve en son ilaç.
Seni tebrik ediyorum ve aynı rahatsızlıkları yaşamamanı diliyorum. Ama inan 'kendi kendini iyilestirme' psikolojik sorun yaşayanların çoğu için geçerli değil.

Ben hem kendim psikolojik sorun yaşadım (ve hala yaşıyorum ama hafif şu an çok şükür) hem de yurtdışında senelerce ruh hastalıkları hastanesinde çalıştım (0-21 yaş arası çocuk ve gençler içindi) yani tecrübem her türlü var. Ve eğer gerçek anlamda yani tanı konulacak derecede sorunlar yaşadıysanız bunların kendiliğinden geçme ihtimali çok çok küçük ve tabi hastalığa göre de değişiyor. Ama imkansız değil tabi herşeyin başı dua sonra azim eğer sıkıntılarınız cok ciddi boyutta değilse kimseden yardım almadan da iyileşebilirsiniz. İlaç kullanmayi ben zaten kimseye tavsiye etmem en son çaredir yani sıralama bence şöyle: dua, azim, pozitif düşünmek, terapi ve en son ilaç.
Seni tebrik ediyorum ve aynı rahatsızlıkları yaşamamanı diliyorum. Ama inan 'kendi kendini iyilestirme' psikolojik sorun yaşayanların çoğu için geçerli değil.
İlaç en son çare de değil, duayla muayla olucak işler değil bunlar kusura bakmayın ama. İhtiyacınız varsa ilaç kullanırsınız bunda utanılcak ayıplancak birşey yok. Her hastalık duayla azimle geçmiyor öyle olsa hepimiz sağlıklıydık.

İlaç en son çare de değil, duayla muayla olucak işler değil bunlar kusura bakmayın ama. İhtiyacınız varsa ilaç kullanırsınız bunda utanılcak ayıplancak birşey yok. Her hastalık duayla azimle geçmiyor öyle olsa hepimiz sağlıklıydık.
Yazdıklarımı iyi okumadınız galiba ben diyorum ki kendi kendine iyileşmek diye birşey ÇOĞUNLUK için geçerli DEĞILDIR. Yani bence de zor ve küçük bir olasılık ama şikayetler hafif ise yani tanı konulacak derecede değilse bu ihtimal mümkün. Kız anlatıyor işte düzeldim diyor.

Ayrıca duayı küçümsemeyin herşey Allah sayesinde o ilaçların etkili olması için bile Allaha muhtacız bunu unutmayın.

Utanacak birşey olduğunu düşündüğümü nerden çıkardınız ben kendim de tedavi gördüm ilaç kullandim ve senelerce bu sektörün içinde çalıştım bu konularla alakalı utanacak en son kişi benimdir. Be çalışırken de gördüm ki insanlar çok çabuk ilaca sarılıyor özellikle Türkiyede (ben Hollanda'da çalıştım orda psikiyatristler burdaki gibi her önüne gelene ilaç yazıp göndermiyor).

Ben kendim de çok zor dönemler geçirdim ilk iki dönemi ilaç tedavisi ile atlattım fakat ondan sonra iki kere daha yaşadım aynı süreci ve daha önce aldığım terapi sayesinde ne yapmam gerektiğini öğrendim bunla baş etmeyi öğrendim ve son iki dönemi terapisiz ilaçsız ve daha çabuk atlattım. Ve bol bol dua ettim. Ilaç kullansan da kullanmasan da hatta derdin ne olursa olsun duayı unutmamak lazım.

Panik atak tanısı konuldu bende. Doktorum hafif bi anti depresan yazdıgını söyledi ama kullanmadım. Dediğim gibi kendimi dinleyip çabalayarak, dua ederek atakları atlattım çok şükür. Diğer söylediğim şeyler benim düşüncelerim belki de dediğiniz gibi tanı konulucak kadar ciddi değildi ama çok zor günlerdi benim için. Sanırım olgunlasmaya baslamamında etkisi oldu iyileşmemde daha mantıklı düşünmeye basladım duygusallıgımı geri planda tutmaya calısıyorum. Cevaplarınız için teşekkür ederim ne olursa olsun pes etmemek lazım

Takıntı için onerebileceğim bazı şeyleri yazayım ;
Sudoku çözmek bile bana göre takıntıyı engeller.
Kafanı rahatlatıcak aktiviteler yapabilirsin.
Ve en önemlisi pozitif düşünmek
Zor gunlerinde şu cümleyi söylemen olumlu etkiler
"Bu zorlayıcı günler elbet bir gün son bulacak ve artık bir daha öyle şeyler yaşamayacağım bile" örnek olarak yazdım.

Kisaca Bilinçaltına pozitif mesaj gonder.

Bir insanın sorunu ne olursa olsun tabiatı - bünyesi gereği insan iyileşme temelli yaratılıp dünyaya gelmiştir.
örneğin kolunuzu bir dikenin biraz çizdiğini bunun sonucunda ufak bir yaraya sahip olduğunuzu düşünün. yara önce kısa bir süre kanıyor sonra duruyor kabuk haline geliyor, daha sonra gün geçtikçe o kabuk sertleşiyor belki büyüyor daha sonra hacmi aynı kalıyor ölü deri halini alıyor. ve gün geliyor vucud o ölü deriyi bünyesinde tutmuyor döküyor atıyor. ve iyileşmiş oluyorsunuz bu sadece küçük bir örnek. İnsan bence kendini iyileştirebilir bu hiç zor değildir ama burada insana zor gelen şey kendini bildikten sonra bu süreç için kendi ve yapmak istediği doğrular haricinde yoluna devam ederken yolundan onu çevirmeye kalkanlarla yoluna devam etmesi için ona yardımcı olmak isteyenler arasındaki niyet okuyuculuğunu yapıp yolunda ilerlerken niyetleri iyi algılayıp yolundan vazgeçmemesi devam etmesidir bence. Bunu başaran her insan kendini iyileştirebilir. ruhunu istediğini iyi bilen her insan yolundaki dikenleri sadece kendi yoluna bakarak devam ederek güle çevirebilir. evet kimse kimseye ne gül bahçeleri ne de çamursuz yollar vad etmez ancak yol nasıl görünürse görünsün biteceği hali seçmek insanların elinde bence.

Back