• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bi bakar misiniz?

gokce33

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2013
1.648
1.121
133
34
İyi günler hanimlar dert degil belki ama bi sorum olacakti sizlere caydanligimi ne zaman kirecten temizlesem hemen ardindan yaptigim caylar bulasik suyu gibi oluyor o kadar bulanik ki midemiz bulaniyor cay icerken ve en az 4 5 kez cay demlemeliyim ki normale dõnsün yani bunun bi formülü yok mu acaba caydanligi temizledikten sonra nasil düzgün cay demlenir cevaplariniz icin simdiden cok tesdkkur ederim elleriniz dert görmesin

neyle temizliyorsunuz?
içinde sirkeli su kaynatın... karbonatla temizleyin....

canım bir parça pamugu gazlı beze sar çaydanlığın altında çayın suyunu öyle kaynat. pamuk tutar kireçi

İyi durulamamaktan kaynaklanıyor.Bence varsa kireç çözücü döktükten sonra makineye at.Makinen yoksa en az 4-5 kez çaydanlığın içinde su kaynat dök.

İyi durulamamaktan kaynaklanıyor.Bence varsa kireç çözücü döktükten sonra makineye at.Makinen yoksa en az 4-5 kez çaydanlığın içinde su kaynat dök.
Yaaa kaynatiyorum ustelik makineye de atiyorum ama en az 4 5 kez demledikten sonra duzeliyor iste

Genellikleiladimir, post: 36835800, member: 191706"]Limon tuzunu tavsiye ederim. Çok iyi temizliyor. Ben kettle için de kullanıyorum, ilk günkü gibi oluyor.[/QUOTE]
Genellile
Limon tuzunu tavsiye ederim. Çok iyi temizliyor. Ben kettle için de kullanıyorum, ilk günkü gibi oluyor.
Tesekkur ederim ben daha once hic denemedim limon tuzunu

limon tuzu dedıgınız şu katı limon tozu demı parça parça oluyo hanı? suya atıp kaynatılacak mı sadece?

Ben 1 parmak sirke döküp bekletiyorum.Arada çaydanlığı çevirip sirkeyi kenarlarına filan her tarafına bulaştırıyorum.
Yani tüm çaydanlığı sirke doldurman gerekmez :)

Bir de içme suyu kullanmanı öneririm.Musluk suyu kullanıyorsan ondan olabilir.

limon tuzu dedıgınız şu katı limon tozu demı parça parça oluyo hanı? suya atıp kaynatılacak mı sadece?
evet canım, şu şeffaf cam kırıkları gibi gözüken , ekşi şey..en kolay yöntem bu. 2 dakkanı almaz. Pırıl pırıl netice.

Peki arkadaslar bu onerilerinizi denedikten sonra cayim piril piril olacak dimi yani bulasik suyu gibi olmaz insallah

Back