• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bi aylık bebekle yolculuk yapılır mı karışan kaynana

Merve kaynak

Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2017
112
113
18
32
Merhaba kızlar heray bi sıkıntı yaşıyorum ve gerçekten yoruldum. Eşimle ciddi anlamda bozuktuk barıstık. Şimdi ise kaynanam Çan'ımı sıkıyor .kensiyle iyi geçinirdik bir zamanlar şimdi soğuğuz. Genede birbirimize gülüyoruz . Neyse ben 32 haftalık hamileyim kızlar kaynanam gelecek doğumuma çünkü annem bacağından rahatsız. Ameliyat olmustu ve hala ayakta fazla duramıyor oturamıyo bile.gelirse 15 saat yol gelmek durumunda. Kaynanam bi hafta duracak ve memlekete annem gille aynı yerde oturuyor oraya gidecek. Ve Doğumdan bi ay sonra eşim bi aylığına izine çıkıyor bizde memlekete gitmeyi istiyoruz . Bebeğim 30 35 günlük olucak memlekette evimiz Yok genelde kaynana da arada da annemde kalıcaz. Sizlere sorum 2.5 saat uçak ve 4 saat araba yolculuğu ile 1 aylık bebekle gidilmez mi.kaynanam gelinmez bebek hasta olur hastalık kapar diyo. Ben annemi bir senedir görmüyorum çok uzak ve eşim izin alamadığı için gidemiyoruz sadece 3 gün kız kardeşim geldi yanıma onu görebildim. Ve bizim baska iznimiz yok. Sonra tek basıma gitmek istemiyorum. Tek gitsem de en fazla duracağım 2 hafta.onda da kaynana da durucam. Ve kışın olacak . Şimdi kaynanam gilim köyde meyve bahçeleri var baya büyük onla uğraşıcaklar gündüz evde olmaZlar gecede erken yatıyorlar zaten ben ailemle vakit geçirmek istiyorum. Kışın olunca kaynanam arkamda dolaşacak karışıp duracak. Hep karışır ben dinlemem ama gene de moralim bozuluyor .sizce bi aylık bebekle gidilir mi yolda ne gibi sıkıntı yasarım giden var mı .Bence bişey olmaz ama o sürekli öle diyo sinir ediyo. Yarın eşimi de dolduracak çocuğa bişey olur diye koca şehirde bi ay boş boş kalcaz kimsemiz de Yok. Ailem bebeğimi göremeyecek ve ben onları çok özledim.

Ohoo bebişin daha 40 çıkmadan gezdirenler var :) daha 32 haftalikmis zaten sizin gezme zamaniniz yaza denk geliyor. Sakinilan göze çöp batar derler. O zamanlar bir gelsin bebeğinizin sağlık durumuna göre hareket edersiniz. Hersey yolunda giderse allahin izniyle bence memlekete gitmenizde hic bir sakınca yok.

Çok yakınım 1 aylık bebeğiyle yurtdışı seyahat yaptı, 3,5 saatlik uçak yolculuğu. Hiçbir şey olmadı.
Doktora da danışırsınız o da onaylarsa gidin tabii ki de. Eskidenmiş o 40 gün beklemeler.

Canım durumunu detayıyla anlatınca sana kıyamadım..annecigini çok ozlemissin yalnizda kalmışsın eğer çok gitmek istiyorsan kar zarar oranını düşünüp tart ona göre git.k.v ne gelince teyzenin haklı yönleri var gerçekten çok minik oluyorlar bir anne olarak markete çıkarmaya korkuyorsun.hastalanabiliorlar.birde kalabalıkta çok çekilmez oluyor sakinlik istiyorsun.okadar çok müdahale eden oluyorki.annenin geleni gideni ve çocuğu besiginden ayırmak filan çok mantıklı değil.keske annen gelebilse ama insan o dönem annesinede çok ihtiyaç hissediyor.Hayırlı kararlar verirsin inş.

Oğlum 27 günlükken arabayla 5 saatlik yolu 9 saatte gittik 60 günlükken uçağa bindik. Uçak çok k rahat hiç bir sorun olmadı inişte ve kalkışta emzirdim. Ama araba yolculuğu zor olmuştu. Anakucağının içinde 1.5 saatten fazla kalmaması gerekiyor sık sık mola verdik alt üst değiştir emzir kucakla vs yol çok uzamıştı. Siz biletinizi alın gidecek gibi hazırlık yapın ama kv ye söylemeyin. Yola çıkmadan 3 gün önce söylersiniz. Bu arada Allah sağlıkla kucaklamayı nasip etsin.

Ben 18 gunluk bebegmle yurt dişina gttim.Hem de bebeğimn kalp rahatszlgndan operasyon geçrmisti keyif icin değil onu belirteyim işe dönmemz gerekyordu.dr um gideblirsnz dedi.Bebeğnz sağlikli olursa fizana bile gidersnz kaynananin derdi annenlerle fazla geçrmendir muhtemelen boşveeer. Rabbim saglik sihhat versin bişeycik olmaz.

Çok yakınım 1 aylık bebeğiyle yurtdışı seyahat yaptı, 3,5 saatlik uçak yolculuğu. Hiçbir şey olmadı.
Doktora da danışırsınız o da onaylarsa gidin tabii ki de. Eskidenmiş o 40 gün beklemeler.
Bunları duydum ya artık gerçekten içim biraz rahatladı çok tsklr

Canım durumunu detayıyla anlatınca sana kıyamadım..annecigini çok ozlemissin yalnizda kalmışsın eğer çok gitmek istiyorsan kar zarar oranını düşünüp tart ona göre git.k.v ne gelince teyzenin haklı yönleri var gerçekten çok minik oluyorlar bir anne olarak markete çıkarmaya korkuyorsun.hastalanabiliorlar.birde kalabalıkta çok çekilmez oluyor sakinlik istiyorsun.okadar çok müdahale eden oluyorki.annenin geleni gideni ve çocuğu besiginden ayırmak filan çok mantıklı değil.keske annen gelebilse ama insan o dönem annesinede çok ihtiyaç hissediyor.Hayırlı kararlar verirsin inş.
Minik diye bende korkuyorum ama annem gilin ilk torunu ve ben çok bunaldım. Gelen gidene iki kız kardeşim var onlar bakar. Zaten çok gelen olmaz bize sadece sevdiğimiz yakın dostlar gelir. Bebeğimi bende düşünüyorum tabi ama koca bi ay koca şehirde kalmak istemiyorum. Bilmiyorum bi karar vericem ama hayırlısı olur inşallah

Gidersin gitmesine de , kaynanan orada burnundan getirir gibime geliyor.boş yere huzurun kaçıcak.otur evinde.kocanla bebeğini büyüt.ben olsam öyle yapardım.

Oğlum 27 günlükken arabayla 5 saatlik yolu 9 saatte gittik 60 günlükken uçağa bindik. Uçak çok k rahat hiç bir sorun olmadı inişte ve kalkışta emzirdim. Ama araba yolculuğu zor olmuştu. Anakucağının içinde 1.5 saatten fazla kalmaması gerekiyor sık sık mola verdik alt üst değiştir emzir kucakla vs yol çok uzamıştı. Siz biletinizi alın gidecek gibi hazırlık yapın ama kv ye söylemeyin. Yola çıkmadan 3 gün önce söylersiniz. Bu arada Allah sağlıkla kucaklamayı nasip etsin.
Canım 2.5 saat uçak diğer 4 saat de hava alanına git gel yanı iki saat kadar bulunduğumuz sehirden hava alanına uçaktan inimce de ordan iki saat kadar da köye gidicez sürekli değil.evet en iyisi bileti alıp onlara söylememek yoksa karışıcaklar belli.

doktorunuza danışın. gidilir derse gidersiniz. araç zaten sorun olmaz. uçakta basınç farkından rahatsız oluyor bebekler. onun için iniş ve kalkışta emzirmeniz gerekiyor mutlaka ki. iç kulak zarında sorun olmasın. gerçi benimde bildiğimden değil. siz sorunca ufak bir araştırma yaptım karşıma bu sonuç çıktı :)

Gidilip gidilmeyeceğini o Zaman bebeğin durumu belirler

Yalnız gidince neden Kv de çok kalasınız ki en kötü ihtimal eşit kalırsınız
Bana kalsan ben bi gece kalmayacam da kaynana buna müsade etmeyecek onlar tarafından mecburi bırakılacagım için .istmeye istemeye yanı

Ben uçağa da bindim arabayla da zin zin gezdim, anneni 1 senedir görmeyecek kadar nerde yaşıyorsunuz ki, ameliyat olmuş hem de

Bana kalsan ben bi gece kalmayacam da kaynana buna müsade etmeyecek onlar tarafından mecburi bırakılacagım için .istmeye istemeye yanı

Mecbur bırakılmak derken, şiddet mi var?
Annen ameliyat oluyo 1 senedir görmüyorsun gidince de gene çoğunlukla kv de kalacaksın

Çile bülbülüm çile, o kadar mı seviyorsun kocanı,ne güzel

Gidersin gitmesine de , kaynanan orada burnundan getirir gibime geliyor.boş yere huzurun kaçıcak.otur evinde.kocanla bebeğini büyüt.ben olsam öyle yapardım.
Yok getiremez bi kere getirmeye kalktı iki sene önce ama ben onun burnundan getirdim o gün bugün bulaşmıyor bana anca yalakalık yapıyo.. zaten karışsa da ben dinlemiyorum oda çenesini kapatıyor.

Back