Hiç araştırdınız mı bu konuyu? Yoksa sadece olması zor olduğunu düşündüğünüz için mi söylüyorsunuz?Afrikada olsak olur da ev içinde yenidoğan için çok zor..hatta imkansiz
Hiç uykudan uyandırılıp çişe götüreni görmedim. Aç olmamasına rağmen gece uyanan bebeği götürmek gerekiyor sadece.Birkaç video görmüştüm. Ama yazık minicik bebisi uykudan uyandırıp çişe götürmek doğru gelmiyor bana. Ayrıca ilk dönemler zaten düzensiz bir uyku düzeni, uykusuz bir anne . Kendime işkence etmezdim. Sağlık açısındansa bezini sık sık değiştirmek daha konforlu bencebenim yapacağım iş degildi
Tuvalet iletişimi diye geçiyor bahsettiğiniz şey. Yapan tanıdıklarım var. Bende o azim olmadığı için ben denemedim ama bence çok güzel.Bebeklerin altına bez bağlamadan da büyütülebileceğini araştırıyorum. Merak ettiğim aranızda yapan var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Araştırmadım.. gerçekten zor olduğunu düşünüyorum.. .cocuklar 3 yas civarında tuvalet eğitimini alırken annelerin çektiği sıkıntılar ortada..hergun dağ gibi çamaşır yıkamak zorunda kalırsınız.. bebek te sürekli rahatsız olacak..sanırım ilk çocuğunuz.. anne olmadan önce hepimiz birşeyleri yaparız diye yola çıktık ama öyle olmuyor işte.. tuvalet eğitimi bir insanın bütün hayat davranışlarını etkiliyor..Hiç araştırdınız mı bu konuyu? Yoksa sadece olması zor olduğunu düşündüğünüz için mi söylüyorsunuz?
Yıkanabilir bez bağlanıyor, bebeğin işaretleri takip ediliyor. Tuvalet zamanı anlaşılınca götürüp tutuluyor. ruslar böyle yetiştiriyorlarmış hep.Afrikada olsak olur da ev içinde yenidoğan için çok zor..hatta imkansiz
Bence de öyle yapabilir miyim emin değilim ama ümidim yapabilmek tabiTuvalet iletişimi diye geçiyor bahsettiğiniz şey. Yapan tanıdıklarım var. Bende o azim olmadığı için ben denemedim ama bence çok güzel.
Cidden başardılar mi?Tuvalet iletişimi diye geçiyor bahsettiğiniz şey. Yapan tanıdıklarım var. Bende o azim olmadığı için ben denemedim ama bence çok güzel.
İşte aslında sorun o canım, çocuğa diyoruz ki buraya yapıcaksın tuvalet burası (bez) sonra diyoruz ki hayır artık buraya değil buraya yapacaksınAraştırmadım.. gerçekten zor olduğunu düşünüyorum.. .cocuklar 3 yas civarında tuvalet eğitimini alırken annelerin çektiği sıkıntılar ortada..hergun dağ gibi çamaşır yıkamak zorunda kalırsınız.. bebek te sürekli rahatsız olacak..sanırım ilk çocuğunuz.. anne olmadan önce hepimiz birşeyleri yaparız diye yola çıktık ama öyle olmuyor işte.. tuvalet eğitimi bir insanın bütün hayat davranışlarını etkiliyor..
Evet canım başaran var ve çocuğu 1 yaşına gelince bez derdi olmuyorCidden başardılar mi?
Kolay gelsinİşte aslında sorun o canım, çocuğa diyoruz ki buraya yapıcaksın tuvalet burası (bez) sonra diyoruz ki hayır artık buraya değil buraya yapacaksın
Evet. Tuvalet eğitimi gibi düşünmeyin. Biz önce bebeklere beze yapmayı öğretiyoruz sonra da hadi bırak diyoruz. Yenidoğan aslında beze yapmak hiç istemez. Siz de tecrübe etmişsinizdir ilk zamanlar hep bezi açılınca yaparlar. Ama zor işte bunu yapmak. Annem de tuvalete tutmaya çok erken başlamış bizi. 1,5 yaş civarı bırakmışız bezi hep.Cidden başardılar mi?
Tamam söz paylaşacağımKolay gelsincocuk dogunca deneyimlerini paylas
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?