• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bezsiz bebek uygulayan var mı?

fridabaci

Yağmur, kahve, müzik
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2021
701
1.670
63
Bebeklerin altına bez bağlamadan da büyütülebileceğini araştırıyorum. Merak ettiğim aranızda yapan var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Birkaç video görmüştüm. Ama yazık minicik bebisi uykudan uyandırıp çişe götürmek doğru gelmiyor bana. Ayrıca ilk dönemler zaten düzensiz bir uyku düzeni, uykusuz bir anne . Kendime işkence etmezdim. Sağlık açısındansa bezini sık sık değiştirmek daha konforlu bence:D benim yapacağım iş degildi

Birkaç video görmüştüm. Ama yazık minicik bebisi uykudan uyandırıp çişe götürmek doğru gelmiyor bana. Ayrıca ilk dönemler zaten düzensiz bir uyku düzeni, uykusuz bir anne . Kendime işkence etmezdim. Sağlık açısındansa bezini sık sık değiştirmek daha konforlu bence:KK70: benim yapacağım iş degildi
Hiç uykudan uyandırılıp çişe götüreni görmedim. Aç olmamasına rağmen gece uyanan bebeği götürmek gerekiyor sadece.

Bebeklerin altına bez bağlamadan da büyütülebileceğini araştırıyorum. Merak ettiğim aranızda yapan var mı? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Tuvalet iletişimi diye geçiyor bahsettiğiniz şey. Yapan tanıdıklarım var. Bende o azim olmadığı için ben denemedim ama bence çok güzel.

Hiç araştırdınız mı bu konuyu? Yoksa sadece olması zor olduğunu düşündüğünüz için mi söylüyorsunuz?
Araştırmadım.. gerçekten zor olduğunu düşünüyorum.. .cocuklar 3 yas civarında tuvalet eğitimini alırken annelerin çektiği sıkıntılar ortada..hergun dağ gibi çamaşır yıkamak zorunda kalırsınız.. bebek te sürekli rahatsız olacak..sanırım ilk çocuğunuz.. anne olmadan önce hepimiz birşeyleri yaparız diye yola çıktık ama öyle olmuyor işte.. tuvalet eğitimi bir insanın bütün hayat davranışlarını etkiliyor..

Araştırmadım.. gerçekten zor olduğunu düşünüyorum.. .cocuklar 3 yas civarında tuvalet eğitimini alırken annelerin çektiği sıkıntılar ortada..hergun dağ gibi çamaşır yıkamak zorunda kalırsınız.. bebek te sürekli rahatsız olacak..sanırım ilk çocuğunuz.. anne olmadan önce hepimiz birşeyleri yaparız diye yola çıktık ama öyle olmuyor işte.. tuvalet eğitimi bir insanın bütün hayat davranışlarını etkiliyor..
İşte aslında sorun o canım, çocuğa diyoruz ki buraya yapıcaksın tuvalet burası (bez) sonra diyoruz ki hayır artık buraya değil buraya yapacaksın 😂

Hamileyken insan kafasında neler yapıyor neler. Yok şöyle yapcam yok bunu asla yapmam gibi gibi birdoğsun da tekrar düşünün böyle zor bir işi. Değermi o minicik bebeyle onca eziyete bilemedim. Asla yapacağım birşey değil.

Cidden başardılar mi?
Evet. Tuvalet eğitimi gibi düşünmeyin. Biz önce bebeklere beze yapmayı öğretiyoruz sonra da hadi bırak diyoruz. Yenidoğan aslında beze yapmak hiç istemez. Siz de tecrübe etmişsinizdir ilk zamanlar hep bezi açılınca yaparlar. Ama zor işte bunu yapmak. Annem de tuvalete tutmaya çok erken başlamış bizi. 1,5 yaş civarı bırakmışız bezi hep.

Back