Aslı Hanım' a 2 kez gebelik kontrolüm için gittim. 8 aylıkken. Doğum için Medicana'ya karar vermiştik, sadece 2 kez gitmem vazgeçmeme yetti de arttı bile. Bir sürü para veriyorsunuz, doktorun odasında ultrason yok, bir doktorun odasına bir ultrason odasına bir de arada başkası doktorun yanına giriyor siz oturup bekliyorsunuz. Doktor ultrasonda 2-3 dakikada ölçüm yapıyor o kadar, sürekli bir acelecilik var. Benim bebeğim için 4 kilodan fazla doğar, iri bebek bu, zaten ters sen sezaryen olacaksın dedi hemen.(o zaman bebeğim makat geliş duruyordu) Bunu duyunca eşim ve ben şaşırdık daha 30 haftalık hamileydim, bebek dönebilirdi ki 2 hafta sonra döndü. Kendisi bir arkadaşımın da doktoruydu, ona da sezaryen yaptırdı. Bu arada 36+2 oldum ve bebeğim 2700 kiloda şuan. Doktorum da ortalama 3400 civarı doğar diyor. Demek ki daha 30. haftalık hamileyken bu kadar net olmamalı bir doktor. Hamile olduğumu ilk öğrendiğimde de maalesef Burcu Hanım' a gitmiştim, kesinlikle tavsiye etmiyorum. Evde testim pozitif çıkınca havalara uçarak gittim ilk müsait randevuya. Benden kan tahlili bile istemeden alttan muayene etti, kese yok dış gebelik bu dedi, miyomun var, hemen ilaç yazıcam dedi. 1 hafta sonra gel ilaç tedavisi bilmem ne, gerekiyorsa da ameliyat yapmalıyız falan gibi saçma sapan şeyler söyledi. 1 hafta sonra Acıbademe gittim, bebeğimin kesesini gördüm, gayet sağlıklıydı şükürler olsun.
Doktordan memnun olmak kişiden kişiye değişiyor kesinlikle, ancak bazı doktorlar doğru karar veremiyor maalesef. Ben halen Migrosun arkasındaki Acıbademe Aylin Tatlıadım' a gidiyorum. Eğer özel sigortan geçerliyse kesinlikle ona 1 kez muayene ol derim, zaten bir daha başka doktora gitmeyeceksin. Muayenesi pahalı ama gerekiyorsa 1 saat hastasına ayırıyor, A'dan Z'ye her gittiğimde herşeyi soruyor, ben daha bir şey söylemeden. Açıkçası insana kesinlikle güven veriyor doktor olarak çünkü başından savmıyor.
Umarım doğru doktoru bulursun, benim de kafam çok karışmıştı bir aralar. Kimsenin yorumuna çok önem verme, sen hangi doktora güven hissettiysen onu seç bence. Senin ve bebeğin için sağlıklı günler dilerim.