Beyin kanaması sonrası bulanık görme

Kucukkuyulumeral

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2024
16
8
34
Kafa travmasına bağlı beyin kanaması geçirdim zor günlerdi onları atlattım .Sonrası gözlerim bulanık görüyor ve beni bu durum çok üzüyor .1 ay önce daha kötüydü temell bulanıktı.Renkler canlı ve keskin değil.Kendi yüzüm bile tam net değil insan yüzleri de öyle .Yaşayanınız var mı tecrübesini bana aktaracak olanınız geçer mi böyle bi kalır yada napnam lazım bişeyler söylerseniz rahatlıcam yada kabullencem LÜTFEN

1 ay önce daha bulanıksa zamanla düzelme ihtimali yüksek, en başta sekel kalsa geri dönüşümü çok zor olurdu mesela körlük, konuşamama gibi. Çok zor bir şey atlatmışsınız, stres yapmayın, ekranlara bakmamaya çalışın ufuk çizgisi gökyüzüne bakmak gibi göz/beyin kordinasyonunu çalıştıracak şeyler yapın.

ZAmanla düzelir inşallah. Göz doktoru da egzersiz gibi şeyler verdi mi tek tek kapatma gibi.

Noroloji beyin mr'i istedi mi? Goz arkasi sinirlerine bakildi mi?

Goz doktoru da astigmat bakmali.

Istenen mr olduysa arasinda orbita bilateral var mi bir bakin, goz sinirlerine bu mr'da bakiliyor.

Kafa travmasına bağlı beyin kanaması geçirdim zor günlerdi onları atlattım .Sonrası gözlerim bulanık görüyor ve beni bu durum çok üzüyor .1 ay önce daha kötüydü temell bulanıktı.Renkler canlı ve keskin değil.Kendi yüzüm bile tam net değil insan yüzleri de öyle .Yaşayanınız var mı tecrübesini bana aktaracak olanınız geçer mi böyle bi kalır yada napnam lazım bişeyler söylerseniz rahatlıcam yada kabullencem LÜTFEN
IMG_3551.png
Chatgpt cevabı bu

Yaklaşık iki ay önce babam beyin kanamasi geçirdi. Belirtilerinden biri bulanık görmesiydi. Doktor kanamanın beynin görme ile ilgili lobuna yakın gerçekleştiğinden kaynaklandığını söyledi. Şu an görüşünün duzeldigini söylüyor babam.:KK43: Göz doktoruna vs gittik bir şey yok dedi. Sizinde zamanla azalıp iyileşecektir inşAllah. Geçmiş olsun.

Yaklaşık iki ay önce babam beyin kanamasi geçirdi. Belirtilerinden biri bulanık görmesiydi. Doktor kanamanın beynin görme ile ilgili lobuna yakın gerçekleştiğinden kaynaklandığını söyledi. Şu an görüşünün duzeldigini söylüyor babam.:KK43: Göz doktoruna vs gittik bir şey yok dedi.
aynısı ve aynı şeyleri yaşıyorum .Kaç ay öyle bi görme sorunu yaşadı görme kaynı nasıl düzeldi kademeli ayrıntılı bilgi verir misin arkadaşım

aynısı ve aynı şeyleri yaşıyorum .Kaç ay öyle bi görme sorunu yaşadı görme kaynı nasıl düzeldi kademeli ayrıntılı bilgi verir misin arkadaşım
Kanamanın gerçekleştiği süreden başlarsak bir ay olmuş bu bulanık görme sorunu. Hastaneye yatıp ilaç kullanınca (tansiyon kaynaklıydı kanaması) zamanla azalmış. Şu an iki ayı biraz geçti ve normal gördüğünü söylüyor babam.

Bekleyip göreceksiniz ne olacağını.
Doktorların yapabileceği bişey yok.

Annemin retina jelden ayrıldı. Göz doktorları müdahale etmiyor. Bekliyor müdahale edilecek zamanı ki sizin ki travma sonrası gelişen bir bulanıktık.

Bence zedelenen ya da travma oluşan oluşan bölgenin iyileşmesi ile anlayacaksınız.
Umarım tamamen iyileşir gözleriniz.

Kanamanın gerçekleştiği süreden başlarsak bir ay olmuş bu bulanık görme sorunu. Hastaneye yatıp ilaç kullanınca (tansiyon kaynaklıydı kanaması) zamanla azalmış. Şu an iki ayı biraz geçti ve normal gördüğünü söylüyor babam.
Çok geçmiş olsun Allah şifasını versin .Her hangi bi egzersiz ne bileyim bi ilaç vs kullandı mı .

Bekleyip göreceksiniz ne olacağını.
Doktorların yapabileceği bişey yok.

Annemin retina jelden ayrıldı. Göz doktorları müdahale etmiyor. Bekliyor müdahale edilecek zamanı ki sizin ki travma sonrası gelişen bir bulanıktık.

Bence zedelenen ya da travma oluşan oluşan bölgenin iyileşmesi ile anlayacaksınız.
Umarım tamamen iyileşir gözleriniz.
Sağolun çok teşekkür ederim zamana bırakacağız herşeyin ilacı zaman size de Allah şifa versin annenize inşallah iyi olur eskisi gibi

1 ay önce daha bulanıksa zamanla düzelme ihtimali yüksek, en başta sekel kalsa geri dönüşümü çok zor olurdu mesela körlük, konuşamama gibi. Çok zor bir şey atlatmışsınız, stres yapmayın, ekranlara bakmamaya çalışın ufuk çizgisi gökyüzüne bakmak gibi göz/beyin kordinasyonunu çalıştıracak şeyler yapın.
Süpersiniz çok iyi moral oldunuz bana ve çok doğru tespit ne zaman telefonu elime aldım iyileşme durdu kesinlikle oynamıcam işim olmadıkça .Kitap okuma alışkanlığı nasıl olur okuyordum da bıraktım hastalık sebebiyle iyi gelir sanırım şimdi gözlere sizin demeniz .Yani diyorsunuz zarar görse ilk neyse şimdide o olur o doğru bi tespit .Ben sizin tasviyelerinizi kesinlikle yapacağım çok sağolun

Ortüba mr nerde çekilecek çok araştırdım ama bulamadım bana yardımcı olur musunuz bu konu hakkında
Ozel birsey degil, norologunuz mr isterken istem listesine yazacak, beyin mr'iniz cekilirken bakilacak hepsi bu.

E-nabiz'inizda radyolojik goruntulerim kisminda cekilen mrlara bakin, goz sorununuz var iken bu dedigimi cekmemis olamazlar.

Cekilmediyse de dogru doktorlara dusmemissinizdir, tani koyamayan goz doktorlarindan herhangi birinin norologa sevk edip bu mr'i istetmesi gerekiyordu.

X