Beyaz tene kalıcı koku

DonukPudra

asparagas!
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
25.897
28.125
798
merhaba arkadaslar beyaz tenliyim ve kalıcı koku arıyorum.. nice parfümler denedim ama en fazla kokusu kalan 2 saattir herhalde.

mesela chanel change yi cok seviyorum. orjinalini kullanıyordum hatta belli bi süre sonra yok koku vs kalmıyor. kıyaffette daha kalıcı , tene sıkılmamalı ama

böyle sorun yasayan var mı nedir püf noktası .

veya beyaz tene kalıcı parfüm ?=

cnm ben givenchy absolutely irresistible kullanıyorum buram buram kokuyor bende tenime sıkmam kıyafetlerime sıkarım bide kulagmın arkasına saçıma doğru iki fıslatıyorum fazlasıyla yetiyo
bu arada orjinal değil doldurma kullanıyorum heralde tenine uymadı senin
ben bi ara armani she kullanıyodum en fazla 1 saat kalıyodu benim parfümüm değilmiş dedim

Orjinal olduğu halde koku kalıcı değilse o zaman tene bağlı .Bazı tenler esmer beyaz farketmez parfüm tutmuyor .Benimle aynı tene sahip olan arkadaşımda parfüm durmaz ama bende duruyor.Tene parfüm sıkanlardanım bir zararını görmedim.Sanırım tehlikeli olan açık parfümleri tene sürmek ya da güneşe çıkmadan hemen önce tene parfüm sıkmak.Daha kalıcı hale getirmek için parfümlerin kofre kutusundan (yani paket programından !) yrarlanbiliriz .KoFre kutusunun içinde Parfüm ve aynı parfümün yıkanma jeli ,sabunu, vücut losyonu ,kremi hatta bazen vücud pudrası da oluyor.Jeliyle yıkanıp , losyonuyla kremlenip üstüne parfüm sıkınca çok zor kalıcı olmaması.

sanırım öyle oldu cnm.. d&p nin mi doldurma parfümünü kullanıyorsun canım

Ben çok beyaz tenliyim. Tenimde hiç parfüm kalmaz normalde. Dior - Addict dene kokuyu seversen daha kalıcısı yoktur sanırım. Duştan sonra bile kokuyor. Her yere yazdım bunu. :)

Son düzenleme:
aslında başka bir şey önerecektim başlığı görünce ama madem chance'ı seviosun mademoiselleyi dene bence...
bi hypnose kaçamağı da yapabilirsin:)

Bir parfümün kaliciligi tenin esmer veya beyaz olmasiyla bir alakasi yok.
Tek alakasi oldugu faktör ---tenin yag orani.
Cildi yagli olan bayanlar, bu konuda cok daha sansli. SIktiklari parfüm saatlerce hücrelerindeki yag parcalarina yapistigi icin, tüm gün kokarlar.
Benim gibi bu konuda sansiz iseniz, ve cildiniz kuru ise, ozaman her iki saatte bir parfümü sIkmak zorunda kalirsiniz.

Dünyada en cok satan kitaplardan biri "Parfüm" romanidir, filmini izlememis olanlar muhakkak bulup izlesinler. Filmde parfüm sirketinde calisanlar taze toplanmis binlerce cicekleri kati yagin üzerine bastirip bekletirler, ki yag ciceklerin kokusunu iyicene emsin diye.
Sonraki adimda ise ciceklerle degil, o kati yag ile devam ederler, cünki cicekler artik ölmüstür, kokularini tümüyle yaga vermislerdir.

Cildimizde de durum aynen öyle. Ne kadar yagli bir cildiniz varsa, okadar koku sakli kalir. Kuru ciltlerde ise koku takili kalicak yag parcalari bulamadigi icin, kisa zamanda ucup gider.

Ben o yüzden senelerdir parfümsüz bir bebek yagi sürüyorum dustan sonra tüm vucuduma. Bir kac ay sonra gercekten fark etti, cildim cok daha nemli oldu. O günden beri parfümlerim de daha kalici oldu, örnegin boynumda.
Parfümünü cilde sIkanlardanim, orjinaller zaten binbir testten gecti, onlari rahatlikla cildinize sikabilirsiniz. Doldurmalarda tehlikeli olabilir.

Gelelim parfüm önerime, chanel chance´i sevdigine göre, sanirim DIOR ADDICT 2´yi de begenebilirsin. Meyvemsi, sevimli ve kaliteli kokan bir yaz parfümü.

Iyi denemeler Tatlim

tenim yağlı değil ve parfüm bende kalıyor ama yukarıda bahsettiğim arkadaşımın teni bana kıyasla yağlı sayılır üstelik 12 kilo daha fazla ve parfüm onda kalmıyor , buharlaşıyor 10 dakika içinde.

evet katılıyorum..o konuya da acıklık getireyim tenim yaglı benim.. ama kalıcılık konusunda istedigimi yakalayabilmiş degilim....

sanırım öyle oldu cnm.. d&p nin mi doldurma parfümünü kullanıyorsun canım

cnm d&p yi denemiştim çok alkollü alkol kokusundan parfümün kokusunu alamıyosun bide çok yağlıydı hoşlanmadım
bargello kullanıyorum çok memnunum
kışlık ağır bi koku ama aklında bulunsun hipnotic posion kalıcı olmayan kimse görmedim kim sıksa buram buram kokuyor

Hmm.. sanirim verdigim "kati yag" örnegi biraz yanlis anlasilmama neden oldu....

Nasil ki, tenimizin esmer veya beyaz olmasiyla parfümün kalici olmasiyla hicbir baglantisi yok, ayni sekilde kilolu olmanin/olmamanin da bir etkisi yok.

Arkadasinizin kilolu olmasi parfümün kaliciligina ne yazik ki bir faydasi olmaz.
Kilo yagi, cildimizin altinda ayri bir tapaka olusturdugu icin, orayada (cerrahi müdahele haric tabi) parfümlerin ulasmasi mümkün olmadigina göre, bir baglanti yoktur.
Tenimizdeki yag oraniyla kilomuzla da bir baglanti yoktur. Ama keske öyle olsaydi :) ozaman ergenlik cagimda o fazla kilolarimla sIktigim kokular hep üzerimde kalmaliydi :) ne iyi olurdu..ama maalesef kilo yagi ile bir baglantilisi yok.

Tenimizin yag´i degil nem´i de diyebiliriz, ki belki daha net olur.

Yüzümüzün yagli veya nemli olmasi da maalesef bir ip ucu vermiyor.

Yüzümüzün nemi ayri, vucut tenimizin nem orani da ayri olabilir. Örnegin benim yüzümün cildi karmadir, yani T bölgesinde( burun ve alin) yaglidir, gerisi kurudur.
Bana vucudum gayet yumusak gibi gelir, sorsalar nemli derdim, ama cild bakim yaptirdimin ilk defasinda yüzümün nemi iyi ama tenimin kuru oldugunu orada ögrendim. Ardindan da parfüm meselesini ilk orada duymustum, tenimde niye kalici olmadigini bu sekilde aciklamislardi. Ileride ise dermatolojic dergilerde de ayni bu sekilde aciklandigini gördüm.

Yani cildimiz bize nemli gelebilir ama bunu net olarak anlamak icin, ya dermatolojic PH testi yaptirilir, ya da kisa yoldan parfüm sikarsiniz kolunuza, kalirsa teniniz nemli, kalmiyorsa kurudur.

Ama sakin yanlis anlasilmasin, Sevgili esans@ tabi siz kendinizi herkesten daha iyi bilirsiniz, ve istisnai olarak cildiniz kuru iken sizde parfüm kaliyor olabilir, ... ama genelde bu durum bu sekilde birbiriyle alakaliymis.
Tenimiz nekadar nemli ise okadar parfüm baglayabilirmis. Bunu bilimsel olarak bu sekilde acikliyorlar.
Ben onlarin yalancisiyim :112:

Dolayisiyla tersinden anlariz ki, tenimizde parfüm kaliciysa, bu durumda tenimiz nemlidir.

Ben de uzun süre kalici bi parfüm aradim. Ve hayallerimdeki parfümü buldum: Chloe. Hem kalici hem de cook güzel kokuyor. Kesinlikle tavsiye ederim. (Sevgilim de bayiliyo )

çok tesekkür ederim canımmm sagoll (evet d&p den bende birkaç parfüm denedim sonuç hüsran alkollü cok )

Ben de uzun süre kalici bi parfüm aradim. Ve hayallerimdeki parfümü buldum: Chloe. Hem kalici hem de cook güzel kokuyor. Kesinlikle tavsiye ederim. (Sevgilim de bayiliyo )

tesekkürler canımmm en kısa zamanda testerindan deneyecegim

Benim hayatımın parfümü Zara Silk ne yazık ki üretimden kalktı ,bulamıyorum Kokusu Chloe'nin aynısıydı.
Neyse böylelikle tekrardan Chloe'ye geçiş yaptım.Sana da tavisye ederim muhteşem bir koku.

Son düzenleme:
Benim hayatımın parfümü Zara Silk ne yazık ki üretimden kalktı ,bulamıyorum Kokusu Chloe'nin aynısıydı.
Neyse böylelikle tekrardan Chloe'ye geçiş yaptım.Sana da tavisye ederim muhteşem bir koku.

bu 2 oldu kokuyu cok merak ettim deneyecegim

benim de parfüm arayışım bitmedi bi türlü. geçen gece rüyamda chanel chance alıyodum. kokusunu nasıl onu bile bilmiyorum.
şöyle gönlüme göre hem kalıcı hem kokusu benimle bütünleşecek bi parfüm bulamadım gitti ya.. bayılıyorum ama yanımdan kokarken mis gibi parfüm kokan kadınlara.

aynen canımmmm chance yi cok seviyorum amaa aması var işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…