Bir parfümün kaliciligi tenin esmer veya beyaz olmasiyla bir alakasi yok.
Tek alakasi oldugu faktör ---tenin yag orani.
Cildi yagli olan bayanlar, bu konuda cok daha sansli. SIktiklari parfüm saatlerce hücrelerindeki yag parcalarina yapistigi icin, tüm gün kokarlar.
Benim gibi bu konuda sansiz iseniz, ve cildiniz kuru ise, ozaman her iki saatte bir parfümü sIkmak zorunda kalirsiniz.
Dünyada en cok satan kitaplardan biri "Parfüm" romanidir, filmini izlememis olanlar muhakkak bulup izlesinler. Filmde parfüm sirketinde calisanlar taze toplanmis binlerce cicekleri kati yagin üzerine bastirip bekletirler, ki yag ciceklerin kokusunu iyicene emsin diye.
Sonraki adimda ise ciceklerle degil, o kati yag ile devam ederler, cünki cicekler artik ölmüstür, kokularini tümüyle yaga vermislerdir.
Cildimizde de durum aynen öyle. Ne kadar yagli bir cildiniz varsa, okadar koku sakli kalir. Kuru ciltlerde ise koku takili kalicak yag parcalari bulamadigi icin, kisa zamanda ucup gider.
Ben o yüzden senelerdir parfümsüz bir bebek yagi sürüyorum dustan sonra tüm vucuduma. Bir kac ay sonra gercekten fark etti, cildim cok daha nemli oldu. O günden beri parfümlerim de daha kalici oldu, örnegin boynumda.
Parfümünü cilde sIkanlardanim, orjinaller zaten binbir testten gecti, onlari rahatlikla cildinize sikabilirsiniz. Doldurmalarda tehlikeli olabilir.
Gelelim parfüm önerime, chanel chance´i sevdigine göre, sanirim DIOR ADDICT 2´yi de begenebilirsin. Meyvemsi, sevimli ve kaliteli kokan bir yaz parfümü.
Iyi denemeler Tatlim