Beyaz alanlara baknca gzlerinde uuma olan var m?

selam bende de aynı sorun vardı, doktora gittiğimde sormuştum. gözler yorulunca gözün iç tabakasındaki yaş miktarı azalıp basınç değişimi oluomuş, ondan bişey olmaz dedi. ama eğer gözünüzde şimşek çakması gibi bişey olursa o önemliymiş..

bendede oluyor. sanki değişik şeyler
uçarmış gibi çizgi çizgi
beyaz toz gibi falan.
2 kez doktora gittim sağlıklı çıktı offfff

ya kızlar bu seyler gunden gune artıyormu ne yada rahatsızlık derecesı artıyo gecmıyor bunlar ya napıcaz gecen yada azalan olan varmı belkı onunla umut buluruz neler yapıyorsunuz nasıl basa cıkıyorsunuz bu seylerle anlatırmısınız

bende de var bu problem heo siyah siyah tozlar ucusuyomuş gibi nereye baksam benimle geliyorlar =) bu hafta randevum var gidip sorucam neymiş diye

arkadaşlar doktor göz bozuklugu olanlarda gözüküyor bu bir rahatsızlık değil dedi ancak cok rahatsız ediyorsa suni gözyası damlaları varmış onlardan damlat dedi,çünkü bazen gözlerimiz kuruyormuş bu da öyle görmeye yol açabilirmiş bu damla işe yaıyormuş.

Kizlar bende bunu yasiyorum... Mesela bayagi bir oturduktan sonra, veya uzandiktan sonra ani kalktigimda tansiyonum dusuyor dengemi kaybediyorum... Fakat mesela birden ayaga kalkip ve tekrar oturunca bu ucusmalari hissediyorum ve kafam sanki zongluyor... agri hissediyorum... nefes almayi bilmedigim icin olabilir, cunku kan beyine gitmeyince vucutta böyle ani rahatsizliklar oluyor... ayrica check up falan yaptirmistim hersey temiz cikti, ama bu belirtilerimi doktor arkadsima söyleyince oda sende muhtemelen hipotansiyon rahatsizligi var... buda kan düzenlizligiyle alakalimis... yani anlayacaginiz kizlar... bol su icip bol meyve yiyip kan düzenini denklemem gerekiyor .. son zamanlarda da pek hareket etmedigim icin vucut asiri hareketlere gelemiyor.

mrb herkese bu yazımı iyice okuyun....

Ben bursdada oturuorum.. Gözumde bu sıyah noktalar baslayarak basladı 5 seneden beri süren hastalık.. potik nörit dediler ms den şüphelendiler.. istanbul bursa ankara butun hastanelerı dolaştım... belden su alındı medikalde... avrupaya gönderildi ms le ilgilimi diye.. behçet hastalgımı dıye tetkikler yapıldı... kortızon kullanarak sıyah noktalar ve bulanık görme azaldı... suan uludag unı nde tedavim hala sürüyor hastalgın adı üveyit.. hıc vakıt kaybetmeden göz doktoruna gidin ve mutalaka bı ıkı tabne değil 3- 5 dr a gidin. bn sol gözumu kaybedıodum allah korusun.. ve daha 22 yasındayım...

Kızlar bu uçuşan cisimlere yol açan şey gözdeki vitreus sıvısı. Gördüğümüz o uçuşan cisimler vitreus içindeki küçük jel kümeleri. Vitreus normalde saydam bir sıvı fakat yaşlılıktan, miyoptan yada başka şeylerden dolayı ve bu sıvı saydamlığını yitirip, gözümüzün önünde uçuşan cisimler görmemize neden oluyor. Genelde tehlikeli olmayan ve birçok kişide olan bir durum diye biliyorum. Ama eğer bu uçuşan cisimler aniden oluşmuşsa ve ışık çakmaları da görüyorsanız retinanızda yırtılma olabilir, hemen bir doktora gitmeniz gerek.

bende de bir yıldan beri artan siyah nokta uçuşmaları var ve ara ara bulanıklaşıyo görüntü doktora gittiğimde retinan çok ince her an yırtılabilir eğer şimşek çakması gibi birşey olursa hemen doktora git demişti düzenli kontrole çağırdı 4 -6 ayda bir, gözüne darbe alma ve gözünü koru dedi makyajı sormuştum çok yaparmışım gibi:KK37:kalem sürmek far sürmekten bir şey olmazmış, ama bu retina yırtılması ciddi bir konuymuş ve ağrıda yapıyor gözümde doktora gitmem lazım yakında, sinek uçuşmaları ya da siyah nokta uçuşmaları herkeste oluyor ama işin ciddi olması çok sık olanlarda, retina ile yazılan vitelüs sanırım o sıvı alakalıymış doktor bana öyle bir şey demişti herhalde, göz çok önemli kızlar:KK14:

arkadaşlar o gördüğünüz şeyler göz bozukluğu ile ilgili değil.
havada olan enerjileri,küçük parçacıkları görüyorsunuz.Boş bir alana dikkatle bakıldığı zaman bunu herkes görür.
korkulacak bişi yok.:)

eğer dediğin gibiyse sevinirim çünkü bende görüyorum o şeylerden :))

bende de bir yıldan beri artan siyah nokta uçuşmaları var ve ara ara bulanıklaşıyo görüntü doktora gittiğimde retinan çok ince her an yırtılabilir eğer şimşek çakması gibi birşey olursa hemen doktora git demişti düzenli kontrole çağırdı 4 -6 ayda bir, gözüne darbe alma ve gözünü koru dedi makyajı sormuştum çok yaparmışım gibi:KK37:kalem sürmek far sürmekten bir şey olmazmış, ama bu retina yırtılması ciddi bir konuymuş ve ağrıda yapıyor gözümde doktora gitmem lazım yakında, sinek uçuşmaları ya da siyah nokta uçuşmaları herkeste oluyor ama işin ciddi olması çok sık olanlarda, retina ile yazılan vitelüs sanırım o sıvı alakalıymış doktor bana öyle bir şey demişti herhalde, göz çok önemli kızlar:KK14:

evet onlardan bende de var.. siyah noktalar.. örümcek ağları onlar gitmez artık.. vitreus sıvısı bozukluğu.. ama şimşek çakması ve yıldız uçuşmaları olunca hemen acile gitmek gerekiyormuş.. erken müdahale edilmesi lazımmış.. inşallah öyle bir durum olmaz.. bol bol su iç dedi doktor.. heralde daha ilerlemesin diye.. ilk zamanlar benimde çok canım sıkıldı ama zamanla alışıyor gibiyim...

canım ne kadardır var sende bende 1 yıldır çok arttı şu an yazarken bile oluyor yani ara ara,birde gözüm ağrıyor sende de ağrı var mı?birde şimşek çakması olmadı ama uçuşmalar sürekli var diyelim bu da tehlike değil mi sordun mu acaba böyle bir şey ben henüz gidemedim doktora çünkü

canım ne kadardır var sende bende 1 yıldır çok arttı şu an yazarken bile oluyor yani ara ara,birde gözüm ağrıyor sende de ağrı var mı?birde şimşek çakması olmadı ama uçuşmalar sürekli var diyelim bu da tehlike değil mi sordun mu acaba böyle bir şey ben henüz gidemedim doktora çünkü

selam, bende birkaç ay önce farkettim .. siyah nokta ve örümcek ağlarım var.. ne tarafa bakarsan onlarda aynı yere gidiyor bakışla beraber.. benimkiler uçmuyolar.. uçuşma dediğin şey yıldızlar gibi parlak noktalarsa o zaman en kısa sürede doktora gitmek gerek.. retinaya zarar gelmemesi için..sendekiler nasıl..

Son düzenleme:
siyah noktalar var bende canım sinek gibiler işte yavaşyavaş hareket ediyolar

ağrı pek hissetmedim.. farkında değilim yok sanırım bariz bir ağrım olmadı, yaşamadım hatırlamıyorum.. sen ne yaptın gittin mi doktora gelişmeleri buraya da yaz.. ağrı durumun varsa farklı birşey olabilir.. göz tansiyonunu ölçtür..

X