Gebeliğe Hazırlık Beta HCG

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Nehirh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2018
2.426
2.171
63
Kızlar, 3 hafta önce adetim geciktiği için kan verdim sonuç tam 0 di. Ondam sonra bebek için denemeye devam ettik.Bugün yine kan verdim 0,92 çıktı bu sürekli böyle değişken mi, artma ihtimali var mı yoksa kesinlikle gebe değil miyim sizce? Bi de idrarımdan kan geliyor idrar testinde taş düşürüyorsun dedi acildeki doktor, bugün devlete gittim ultrasonda baktı bi şey yok temiz görünüyor dedi. Tomografi çekelim dedi, dedim böyle böyle çıktı beta hcg hamileysem riskli olmaz mı valla sen o riski almıyorsan ben hiç alamam çektirme o zaman dedi. Çok moralim bozuk. Pzts ye kadar bekleyip yine test yapıcam değer artmadıysa tomografi çekilecek. Bi de kadın doğum AMh isimli tahlili istedi 5 gün sonra çıkacak.

Son düzenleme:
Bence tedavinizi yapın . 5 in altı hamilelik Yok demektir. Olsaydı ultrasyonda bile tahim kalınlaşır doktor fark ederdi

Bence tedavinizi yapın . 5 in altı hamilelik Yok demektir. Olsaydı ultrasyonda bile tahim kalınlaşır doktor fark ederdi

Ultrasonda öyle hemen görünmez demişti kadın doğumcu. Özellikle üroloji doktoruna dedim 0,92 ile hamile olman imkansız diyorsanız gireyim tomografiye öyle bi garanti veremem dedi. Ben de burda görüyorum hep ilk düşük çıkıp git gide artan değerler. O yüzden riske atmak istemedim, sancılarım var ağrım aşırı değil. Hamile kalmak amacıyla bu ayı değerlendirdik yumurtalama dönemime gelme ihtimali de yüksek. Bana net konuşmadıklarında ben de net hareket edemiyorum maalesef.

Düsük çıkan ve sonra artan hcg ler arkadaşında dediği gibi 5 ve üstü oluyor genelde. Konuları takip ederseniz insanlar en az 80 90lardan bahsediyor. Ama önümü göreyim derseniz bekleyin.

Kızlar, 3 hafta önce adetim geciktiği için kan verdim sonuç tam 0 di. Ondam sonra bebek için denemeye devam ettik.Bugün yine kan verdim 0,92 çıktı bu sürekli böyle değişken mi, artma ihtimali var mı yoksa kesinlikle gebe değil miyim sizce? Bi de idrarımdan kan geliyor idrar testinde taş düşürüyorsun dedi acildeki doktor, bugün devlete gittim ultrasonda baktı bi şey yok temiz görünüyor dedi. Tomografi çekelim dedi, dedim böyle böyle çıktı beta hcg hamileysem riskli olmaz mı valla sen o riski almıyorsan ben hiç alamam çektirme o zaman dedi. Çok moralim bozuk. Pzts ye kadar bekleyip yine test yapıcam değer artmadıysa tomografi çekilecek. Bi de kadın doğum AMh isimli tahlili istedi 5 gün sonra çıkacak.

arkadaşım 10 ve altı anlamlı değildir. bu değerlerde de çıkarsa gün aşırı yükselmesine bakılır. 1000 değerinde kese görünürü genelde de . b-hcg çok çabuk büyüyen bir değerdir.

Kan testlerini aynı merkezde mı yaptırdın? Makinalar farklı değer gösterebiliyormus. Hamile değilsin sanki

Düsük çıkan ve sonra artan hcg ler arkadaşında dediği gibi 5 ve üstü oluyor genelde. Konuları takip ederseniz insanlar en az 80 90lardan bahsediyor. Ama önümü göreyim derseniz bekleyin.

Evet insan beklenti olunca farklı fikirlere girebiliyor. Bana iki doktor da kesinlikle hamile değilsin dese belki ben de bu kadar abartmazdım da muallakta kalmaları beni de böyle düşündürdü. Zaten sürekli artıyor dediniz cuma bi kan testi daha yaptırırım ondan sonra pzts giderim çekinirim tomografi. Teşekkürler ilginiz için

Haklınızdır büyük ihtimal ama bu konularda acemiyim deneye deneye de öğrenicem heralde cuma bi kan testi daha yapıp pzts tedavime bakarım. Teşekkürler.

Sen de merak edip mi başka başka yerlerde yaptırdın?
Hayır ben ispartanin ilcesindenim ama iş dolayısıyla başka ilçesinde oturuyorum. Oturduğum ilçede farklı çıkıyor kendi ilcemde farklı merkezdeki hastahane de farklı. Her makinanın referans aralığı farklı oluyor canım kağıdına bak referans aralığı yazar (bazılarında yazmıyor ) ama dediğim gibi bence hamile değilsin. Sıfır çıkan merkezde tekrar yaptır yine sıfır çıkarsa hamile degilsindir.

Back