Beta hcg yavaş ilerleyip sağlıklı gebelik yaşayanlar ?

sFeAnTeIrH

Guru
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2008
560
636
39
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Daha önce dış gebelik yaşadım. Sağ tüpüm alındı. ( 10 ay önce ) Son 3 aydır adetlerim düzensizdi. En son 8 ocakta adet oldum. 22 ocakta baş dönmesi ve halsizlik başladı. Ama ben hamile olacağımı hiç düşünmedim. Acile gittim serum falan verdiler baygınlıl geçirdim vs. Sonra aile hekimine tam kan tahlili vermek için gittim. Ben kansızlıktan falan olduğunu düşünüyodum çünkü baş dönmelerimin. Aile hekimim istersem gebelik testise yapabileceğini söyleyince 5 Şubatta kan verdim ve hamile olduğumu öğrendim.
Hemen ertesi gün doktoruma gittim. Bana sende kese falan yok , hamile olduğuna emin misin , ben senin yumurtladığına bile emin değilim vs vs moralimi bozacak bir sürü şey söyledi. Bende iki günde bir kan vermeye karar verdim. Ayrıca normalde bugün yada yarın adet olmam gerekiyor daha adet günüm bile gelmedi. Dün akşam ve bugün kahverengi lekelenmem oldu. Yerleşme kanaması diye düşündüm. Ağrım olunca acile gittim. Oda kese yada dış gebelikle ilgili bişey göremedi. Ve bu kadar erken dönemde nasıl fark ettin gebe olduğunu dedi. Bende anlattım. Kan değerlerim düzenli yükselmediği için sağlıklı bir gebelik olma ihtimalibin düşük olduğunu, ancak beklememi gerektiğini söyledi. Şimdi benim gibi beta hcg değeri yavaş yükselip gebeliği sağlıklı şekilde devam edwn var mı acaba. Bunu merak ediyorum. Aşağıya tarih ve sonuçları yazıyorum.
4Şubat : 1177 ( sağlık ocağı )
5 şubat : 1448 ( hastane )
7 şubat : 1567 ( hastane )
8 Ocakta adet oldum. Normalde bugün yada yarın adet günüm.

lütfen en kısa zamanda iyi bir kadın doğum doktoru bulup gidin değerleriniz yüksek ve çok az yükselmiş dış gebelik tehlikeli bir durum moral bozmak istemem ama çok önemli lütfen ihmal etmeyin durumunuzu paylaşın inşallah sağlıklı bir gebeliktir öyle değilse bile umarım en az zararla kurtulursunuz

Arkadaşlar malesef bugün başka bi uzmana gittim. Ve dış gebelik kesinleşti. Ben adet tarihime de yanlış bakmışım. 8 ocak değil 18 ocakmış.
Doktor keseyi sol tüpümde gördü :KK43: İğne yapıldı. Ama şu an ağrım falan yok. Bu süreci ağrısız atlatan var mo acaba ?

Noldu senin durumun canım atlatabildınmi bende dış gebelik geçirdim sol tüpüm alındı bi sene önce

X