Gebeliğe Hazırlık Beta hcg yavaş artması

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

zehra karasu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2024
9
3
1
28
Merhaba
28.01.25 de kan tahlilim 68
30.01.25 101
01.02.25 174
03.02.25 318
07.02.25 950
çıktı bu gün doktor keseyi gördü normal gebelik olması imkansız betan istenildiği gibi çıkmıyor kesin düşük yapacaksın yada dış gebelik dedi başka doktora gittim benim %60 artışla doğum yapan hastalarım oldu takip edip bakıcaz dedi umutsuz konuşmadı bu durumu yaşanlar var mı ? Pazar günü tekrar test vericem doktor bu güne kadar beta hcgnin çıkışını izledik bundan sonra düşüşünü izlicez dedi ama diğer gittiğim doktor umut var diyo çok korkuyorum lütfen yardımcı olur musunuz ?

İlk gittiğiniz doktor ne kadar kötü biriymiş, kim bu böyle net konuşabiliyor. Gebelik cok bireysel bir olay. Artışlarınız güzel görünüyor. Sizde böyle stres yaratmasına izin vermeyin lütfen. Umut edin dua edin lütfen.

Valla sürekli dua ediyorum ama insanın elinde de değil kaç defa sordum hiç mi umut yok diye asla yok imkansız dedi hamilelik için en önemli şey moral ama sabahtan beri stresten başımın ağrısından duramıyorum Ona güvenmeyip başka doktora gittim oda net konuşamıyor ama imkansızda demiyor bilemiyorum sadece çok korkuyorum

Bak güzel kardeşim, benim hamileliğin 6. Haftası içinde iki kere kan verdim, 2 gün arayla, biri 4000 biri 5000 çıktı. Artış yavaş. Burada da birisi ısrarla bu düşük artışlar da düşük oluyor kesin gibisinden konuştu. O kadar etkilendim ve zor geçirdimki muayeneleri, 2 gün öncesine kadarda hep çok endişeli oldum. Elhamdülillah ki Rabbimin izniyle yavrucum gayet normal bir şekilde gelişmeye devam ediyor.

Benim o dönem için kendi araştırmalarıma göre bhcg artışı her gebede farklı ilerleyebiliyor, kese görülüp bebek görüldükten sonra, inşallah gerek yok bhcg takibine. Sizin artışlarınızda iyi duruyor. Bu kese görülüp yok düşecek, yok dış gebelik diyen doktorlardan da uzak durun. Siz başka doktorada gidin. İnşallah sağlıkla afiyetle kavuşursunuz.

Evet bende araştırdım benim artışım normal gözüküyor doktorda söyledim kitaplara göre normal gerçek hayatta normal değil dedi bebeğimi doğurma ihtimalime %1 bile vermedi kese içinde yalancı kese olabilir dedi . İnşallah benimde bebeğim tutunur bırakmaz duanızı eksik etmeyin

Doktorlar ne olacağını bilemezler, hani hamileliğin ilk 3 ayı herkes için riskli dönem. Bu sebeple erken dönemde size kesin düşmeyecekte diyemezler. Erken dönemde gebelik takibi stresli oluyor. İnşallah kalbinizi yatıştırın. Neticede Allah ne derse o olacak. Elimizde değil bazı şeyler.

Şu an hamilesiniz, mutlu olun ne güzel nasib oldu size de

Off ne saçma ya. Kitaplar nasıl farklıymış! Bu artış gayet iyi kardeşim, Allah iyi insanlara denk getirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…