• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beta hcg değeri ve boş gebelik

MKarakaya

Üye
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar öncelikle geçmiş Emekçi Kadınlar Gününüz kutlu olsun.

Yaşadığımız olayı sizlere anlatmak istiyorum ve tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Eşimin adet gecikmesi yaşanmıştı. Pazartesi günü test yaptı çift çizgi ve ardından hcg değeri ölçtürdü değer 550. Sonra çarşamba günü 1300 lü değerleri görünce hamile olduğuna karar vermiştik ta ki dünkü muayeneye kadar. Dün her zaman gittiğimiz doktora gittik kese görünüyor mu diye. Doktor alttan ultrasonla baktı çok küçük olduğunu ve dış mı boş mu gebelik tam algılayamadık böyle birşeyler söyledi hcg değeri istedi tekrardan ve cuma günü tekrar gel bakalım dedi. Hcg değeri 1100 lere düşmüş bu arada. Sonra başka bir doktora daha gittik. Oradaki bayanda üstten baktı hiç birşey göremedi. Hcg değerininde düştüğünü söyleyince dış gebelik olabilir dedi. Umut edelim ki hcg kendiliğinden düşsün yoksa ilaç iğne tedavisi başlayacağız en son çare ameliyat dedi. Bütün dünya başımıza yıkıldı resmen. Çocuğun olmadığına mı üzülelim dış gebeliğe mi anlayamadık. Derken devlet hastanesi kadın doğuma gittik. Eşim tekrar hcg değeri verdi bu seferde değer 1450 çıktı. Sonra oradaki doktor sağolsun çok ilgilenmiş. Alttan ultrasonla bakmış. Üstten görülemeyeceğini alttan bakılmasını söylemiş. Keseyi gördüm 5mm ama çok küçük dedi. Ama bulunduğu yer iyi bir yer değil muhtemelen boş gebelik dedi. Dış gebelik olmadığını söyledi rahim çevresinde kanama yok demiş. Tüplerde kızarma yıpranma yok demiş. Bugün için tekrar hcg değeri istedi. Eşimde kanama bulantı ağrı yok. Sadece kasıklarda ağrım var az dedi. Şimdi biz ne yapacağımızı şaşırdık. Tecrübeli arkadaşlar yol gösterirse çok iyi olur. Üstte söylediğim 2 doktor da özelde sondaki devlet hastanesindeydi. Hcg değerleri de 3 farklı hastanede ölçüldü.

öncelıkle gecmıs olsun cok bılgım yok fakat dıs gebelıkte kese rahım dışında yerlesıyor bunu ultrasonda görüyorlar bos gebelıktede kese oluşuyor ama ıcınde kalp atımı başlamıyor sızde kan degerlerı degısklık göstermıs dıs gebelıkte oluyor bu duyduğum kadarıyla gelsıomıs ultrason cıhazı olan bıryerde bakılırsa daha net anlasılır

Kan değeri sabah farklı akşam farklı çıktı bugün bir daha ölçtüreceğiz inşallah dış gebelik olmaz eşim için çok endişeleniyorum ama dün akşam ki doktor keseyi gördüm fakat içi boş dedi dış gebelik olduğunu düşünmüyorum dedi artik ne yapacağımızı şaşırdık

7 haftalık hamileyim. 6+3 haftalık hamileyken doktora gitti bebek görünmedi ama kese göründü. doktor endişelenmemem gerektiğini 1 hafta sonra gel kesin görürüz dedi. Fakat ben internetten araştırdığımda boş gebelik diye bir şey olduğunu öğrendim ve çok tedirginim. ilk hamileliğim :( sizce doktorun boş gebelik gibi bir şüphesi olsa söylermiydi :14: kafam çok karışık. doktora gitmeye cesaret edemiyorum. :43:

Kan değerleri henüz az olduğu için göremiyorda olabilirler ya inşallah kötü bir şey çıkmaz. Benim değerlerim o düzeydeyken ultrasonda görünmez diye bakmamıştı bile doktorum eşinizin gebeliği ne kadarlık ?

Back
X