Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
oğlum şuan 22 aylık ve hala biberon kullanıyoruz.6,5 aydan beri biberon kullandığı ve hatta bağımlılık derecesinde olduğu için bıraktırmak istiyorum.biberonu bırakırsa sütü bırakacağı veya azaltacağı konusundada endişelerim var..
şuan keyfi bile olsa biberonunu bir şeyleri içmekten ziyade ağzında boş boş tutup emmekten keyif alıyor ve oynarken dahi ağzında tutumayı tercih ediyor.sanki emzik kulllanırmuş gibi.belkide emme duygusunu tatmin ediyor bilemiyorum..
bardakla içirmeye çalışıyorum ama red ediyor ve uykusu geldiğinde biberonu olmazsa geç saatlere dek uyumuyor.işin kötüsü acıktıkçada süt istiyor iştahımızda hiç yok.sofra yemeklerini hiç yemiyor,bende baskı yapmmamaya çalışıyorum daha fazla bıktırmamak için.fakat nereye kadar bilemiyoruö.
bir çocuk hiçmi acıkmaz bilemiyorum..
bu konuda bana tavsiyeleriniz ve yardımlarınızı bekliyorum.şuan kilosu 11
bebeğin artık neredeyse çocukluk çağına gelmiş canım....
öncelikle düzenli ve sağlıklı beslenmeye başlamalı kahvaltı,öğle yemeyi ve akşam yemeyi gibi...
biberonun emziğini kes ve onun artık bittiğini söyle biberonu emziksiz ver bi süre uzun bardak gibi...belki 3-4 gün zorlanacaksın ama alışacak acıkınca mecburen bişey yiyecek gerekirse saatlerce aç bırak bu konuda taviz vermessen bi süre sona ümüdini kesecektir
canım benim kızımda 21 aylık olacak...emzik hiç almadı ama sütünü biberonla içiyor...bu durumdan ben rahatsız değilim...yemesi yerinde olduktan sonra suyunu da bardakla içtikten sonra sütünü biberonla içmesinin ne gibi zararı olabilir ki?
ben açıkçası memnunum bile bu durumdan.ayranını suyunu yani süt hariç herşeyi bardakla içiyor zaten...sende sadece sütü biberonla verirsin uyku vakti diğer zamanlarda vermezsin...
biberonu yanlız hiç düşürmüyor ağzından ve devamlı süt içmek istiyor yemek hiç yemiyor
sürekli süt içtiği için yemek saatinde acıkmıyor olabilir bence acıkıncaya kadar süt verme yemek yedirmeye çalış
kuzularinin annesi :0
Kayıtlı Üye
gunde ne kadar sut iciyor? sut besleyici degildir ve gelisimini engeller. toplamda 2 bardaktan fazla sut ve sut urunleri onerilmemektedir.
canım 1 kilo içiyor günde
canım 1 kilo içiyor günde
çok demir eksikliğine yol açıyor süt....
yemek yememesinin sebebide süt içmesi bence.... biberonuda emzik gibi kullanıyor belli ki...