Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
4 aylık kızım var. Çocuğum bir aydır doğru dürüst emmiyor. Son ayda kilo alımı azaldı. Doktora götürdük mamaya başlamamızı söyledi. Çocuğum emmek istemiyor ama mamayı da almıyor. 1-2 dakikalık emme ile idare ediyor. Uykuya dalarken biraz daha fazla emiyor.
Tabi biz boş durmadık başka doktora götürdük, boğaz enfeksiyonu var dedi antibiyotik şurup verdi. Ama şurubu da almak istemiyor. Zorla ağlata ağlata veriyoruz. Tekrar doktora gittik kan değerleri, idrar tahilili normal çıktı. Doktor birşey yok emzirmeye devam et dedi.
Ama kızım hala az emiyor. Mama almıyor. Sütümü sağıp veriyorum onu da içmek istemiyor. Emmediği için sütüm de azaldı. Ben de iyice strese girdim.
Bu konuda tavsiyesi olan var mı? Bir de iyi bir beslenme uzmanı çocuk doktoru tavsiye edecek var mı? İstanbul Anadolu yakasındayız.
seni çok iyi anlıyorum.tamamen aynı durumdayız benim oğlumda da 4 aylık ve birkaç aydır emmeme sorunumuz var aynı zamanda biberonla mama da kabul etmiyor. ancak uyku moduna getirip emzirebiliyorum,gün içinde uzun uyanık kaldığı için gündüz aç kalmayı tercih ediyor ben de en iyi gece besleyebiliyorum yani anlayacağın gece uyanığım :)
bu durum 3-4 aylık bebekler için geçiş dönemi gibi bişey emme yada emmeme konusunda.ama pek çoğu üstüne çok gidilmezse atlatıp tekrar emiyormuş,bu nedenle uykuya geçiş sırasında besleyip bir süre onu sıkmamayı öneriyorlar,benimki hala düzelmedi o ayrı.yani geceleri dene,uyku geçişinde dene arada bir uyanıkken dene ama inatlaşma bence.
ben 4 aylık olduğu için çok aç kalırsa ki bazen 8 saat emmediği oluyor kaşıkla verilebildiği için pirinçli sütlü kaşık maması veriyorum ne kadar alırsa kar diye...
avrupa yakasındaysan bahçelievler medical parkda çocuk doktoru hayri bey var,anne sütü ile beslenme konusunda hassasiyeti olan bir hekim,çocuk kadar ebeveynlerinin çocukla ilişkisi ile de ilgileniyor,annenin emzirme sürecindeki sıkıntılarını da anlayıp yönlendirmeye çalışıyor.
neyse çok uzun yazdım sanırım ama özetle seni anlıyorum ve bebeğinin emmesi umuyorum normale döner
Merhaba. Çok teşekkür ederim.
Bebeğinin gelişimi nasıl? Ben durumu bir türlü kabullenemedim. Stresim fazla.
Emzirirken bir göğüsten diğerine geçiremiyorum, sen geçirebiliyor musun? Geçiriyorsan naısl başarıyorsun? Benimki ağzını açmıor (
Kaşıkla da biberonla da hiçbirşey veremiyoruz. Ağzını hiçbir şekilde açmıyor. ınşallah hepimizin bebeği düzelir.
gelişimi normale yakın ama çok çaba sarfediyorum uyku moduna getirip emzirebilmek için,bir ara kafayı yiyecektim tabiri caizse,ama şuan kabullendim benim bebeğim iştahlı bi çocuk olmayacak diye,
iki göğsü hiç birzaman emmedi,zaten birini çok kabul ediyor ikinciye ağzını kilitler :)
bazen uykuda da almıyor o zaman strese giriyorum sanırım iyice.
sütüm azalmasın diye ben medela pompa aldım swing olanından,uykuda dahi emmediği zamanlarda sağıyorum,çünkü dolu göğüs süt üretimini negatif yönde etkiliyor,o nedenle bi şekilde meme boşalmalı.
böyle işte uğraşıp duruyorum ve emmek için heyecanlanan bebeklere imreniyorum :)
olsun sağlıklı olsunlar yeter çok tombik olmasalar da olur
Allah yardımcın olsun senin de...
Ben de kafayı yemek üzereyim. Sütünü nasıl sağıyorsun? Bende de medela pompa var. Kaç saatte bir sağıyorsun?
Bizimki emeceği zaman ağzına hızlı gelmeyince sinirleniyor. Göğsümü boşaltsam mı, boşaltmasam mı kararsız kalıyorum. Ne zaman emeceği belli olmuyor.
Birisini boşaltınca sürekli aynı göğüsten emiyor. ıkisini aynı anda mı boşaltıyorsun? Bu şekilde nasıl kilo alır bilmiyorum. Çişi çok az. Benimki bir zamanlar emmek için çıldırırdı, şimdi çok özlüyorum o durumunu. Doktora gideceğiz onlar ne diyecek bilmiyorum. Cevabını bekliyorum.
Ben de kafayı yemek üzereyim. Sütünü nasıl sağıyorsun? Bende de medela pompa var. Kaç saatte bir sağıyorsun?
Bizimki emeceği zaman ağzına hızlı gelmeyince sinirleniyor. Göğsümü boşaltsam mı, boşaltmasam mı kararsız kalıyorum. Ne zaman emeceği belli olmuyor.
Birisini boşaltınca sürekli aynı göğüsten emiyor. İkisini aynı anda mı boşaltıyorsun? Bu şekilde nasıl kilo alır bilmiyorum. Çişi çok az. Benimki bir zamanlar emmek için çıldırırdı, şimdi çok özlüyorum o durumunu. Doktora gideceğiz onlar ne diyecek bilmiyorum. Cevabını bekliyorum.
emmediği zamanlarda sıra hangi göğüsteyse onu sağıyorum,emecek olursa da diğerini veriyorum mecburen yani iki kez aynı göğsü almış oluyor ama sorun değil beslensin de.zaten benim oğlum az süt istiyor :)
belli saat aralıklarıyla sağmıyorum 8 saat falan emmediyse sağıyorum misal.
belki geçici bişeydir seninki yani benimki hala sürüyor hatta bugün uykuda da onu emzirmeye çalıştığımı anlayıp sinirlendi,emmemeye başladı.
doktor kilo alımına bakar muhtemelen,iyiyse devam et ama üsteleme der,kötüyse nasıl vereceğini çok dert etmeden "mama vererlim" der,o zaman kolay gelsin bize işte...
4. ayda bebekler bunu yapıyor benim kızımda yaptı şimdi 6 aylık sorun kalmadı ayakta sallayarak şarkı mırıldanarak göğsümü tutturuyordum anca zorla biraz böyle devam edip oturuyordum sakın pes etmeyin sonra emmeyi bırakır kolay gelsin stres yapmayın geçiyor