• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Besinler Hakkında Bilgi ve İçerik Paylaşımlarımız

EmmaAutumn

Saygı ve nezaket en büyük erdemlerdir
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2014
968
287
43

Herkese merhaba,

Forumda kısa bir araştırma yaptım ama böyle bir başlık bulamadım ve bu başlığı açmaya karar verdim.
Farklı diyetler yapanlar var elbette ama gerek günlüklerde gerekse gruplarda birçok kişinin kalori hesabı yaptığını görüyorum. Aslında bu başlığın sadece kalori hesabı yapanlar için olduğunu söylemek yanlış olur :) Hangi diyeti yaparsak yapalım mutlaka tercih ettiğimiz, diyetimize uygun bulduğumuz ve tavsiye etmek istediğimiz ürünler vardır. Mesela ben kalori hesabı yapıyorum ve sürekli besin içerik etiketlerini inceleyen biriyim ama gözden kaçırdığım ürünler olabilir. Bilgi paylaşımı sayesinde daha doğru tercihler yapabileceğimizi düşünüyorum :16:

Mayonezler genelde 600 kalori içerir. Farklı markaların light mayonezlerini de araştırdım, light mayonezlerin genelde 100 gramı 400 kalori civarında. Heinz marka light mayonezin ise 100 gramında 258 kalori var. Bugün Migros'ta gördüm. Canım çektiğinde ölçülü olmak kaydıyla yiyebileceğim bir ürün. Kalori hesabı yapanlar değerlendirebilir, bence kalori ve lezzet açısından çok iyi. Dukan, Karatay, protein vs diyet yapanlara uygun değil. 7 küsür TL.

HEINZ LIGHT MAYONEZ

İHE KEPEKLİ LIGHT EKMEK

Uno ve Doygun gibi markaların ürünleri kadar düşük kalorili ama fiyat olarak onlarda çok daha uygun. Normalde 100 gr ekmeğin kalorisi 240-260 kalori arasında değişirken (çavdar ekmeği, beyaz ekmek, tam buğday ekmeği vs olmasına göre) bu ekmeğin 100 gramı 180 kalori.

2ivz4ap.jpg

Son düzenleme:
Back