Sebze Yemekleri Besamel soslu kiymali kabak sandal (resimli)

Sympathique

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2007
8.389
52
363
Fransa
bazilari kabagi sevmiyor ,ama bu sekilde yapinca icinde hem et var hem sos daha guzel oluyor.
bence cok guzel bi tarif kesin tavsiye ederim.

3 tane kabak
200 gr veya bir corba kasesi kadar kiyma
1 tane sogan
1 domates
1 kasik salca
sivi yag

besamel sos icin:
2 yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi un
1.5 su bardagindan az fazla sut
muskat cevizi rendesi
tuz karabiber
arzuya gore pul biber

1 su bardagi kadar kasar peynir rendesi

kabaklari iyice yikayip saplarini alip uzunlamasina ortadan bolun,boldugumuz parcalarinin icini delmeden oyun
bir tavaya biraz sivi yag ve soganlari koyup kavuruyoruz,kiymayida ekleyip iyice kavurduktan sonra domates ve salcayi koyup az pisiriyoruz,sorasinda tuz ve baharatlari atip oydugumuz kabaklarin icine doldurup,tepsiye diziyoruz
besamel sos icin bir tavaya tereyegi koyup eritiyoruz, uzerine un koyup karistirip yavas yavas sutu ekleyerek devamli karistiyoruz topaklanmamasi icin,icine karabiber muskat rendesi tuz koyup koyulasana kadar karistirip kabaklarin uzerine dokuyoruz sonrasinda kasar peyniri rendesini kabaklarin uzerine serpip ,isitilmis firinda kasarlar kizarana kadar pisirip sicak servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN

kabaksandal1.jpg

kabaksandal2.jpg

kabaksandal3.jpg

kabaksandal4.jpg

hhmmmmcokacimcoook nefis nefissscokacimcoook
mutlaka deniycem canim görüntü enfes görünüyor eminim tadida öyledircokacimcoook
ellerine emgine saglik canimopuyorumnanaktana.s.

bu da çok hoş olmuş cnm..ben zaten sebze ve kaşar birleşimlerini seviyorum bu da çok hoş zaten.ellerine sağlık..

süper gözüküyor..kabağı dolmadan başka yemiyoruz malesef tatsız tuzzsuz su gibi bişiymiş (evdekilerin yorumu) ama bu şekilde şık bir yemek haline dönüşmüş..en kısa sürede deneyecğim..ellerinize sağlık..

süper gözüküyor..kabağı dolmadan başka yemiyoruz malesef tatsız tuzzsuz su gibi bişiymiş (evdekilerin yorumu) ama bu şekilde şık bir yemek haline dönüşmüş..en kısa sürede deneyecğim..ellerinize sağlık..

evet canim ya nedense bu kabak bi sevinmiyo cok ksi tarafindan
ben tam tersi cok severim
hele boyle kiymali besamel soslu daha guzel oluyo
esim kabak hic sevmez
dun bunun icindeki kiymaysa sou yedi kabak ortada kaldi tadina bile bakmadi:umursamaz:

evet bılıyorum sandal sefası dıye okumustum . ve gercekten cok lezzetlı oluyor. mısafırlerıme de hazırlamıstım ben. ama ıcı kuru olunca daha gusel oluyo. yanı cok domates koyup sulandırmayın derım ben. afıyet olsun

canim bugün bende yaptim cok begendik nefissticokacimcoook
yemek listeme yani bir tat daha eklendi paylastigin icin tesekkür ederima.s.opuyorumnanaktan

canim ya cok guzel gorunuyo valla hemen ne zaman yaptin ekledin
resim icinde tesekkur ettim
bu kk sayesinde birbirimizden baya seyler ogreniyoruz valla

canim ya cok guzel gorunuyo valla hemen ne zaman yaptin ekledin
resim icinde tesekkur ettim
bu kk sayesinde birbirimizden baya seyler ogreniyoruz valla

canim bugün iftar icin yaptim dün alisverise gidince kabak almistim deyisik birsey olsun istedimzemuszemus
haklisin canim iyiki kk yi tanimisim iyiki sizleri tanimisim evimde cok deyisik tatlar görüyor deniyorumzemuszemus
nedemek canim bende bizimle paylastigin icin tesekkür ederim canimopuyorumnanaktan

ozaman yasasin kk:enbuyukkk:

cok seyimizi buaya borcluyuz
bide insan evde dgisik sey yapinca cok mutlu oluyo
hele begenildimiydi tamam
okadar tarif varki hep internette
diyorum resimli tarifini yazim ciktini alip onu yapmayi bilmiyorum
aklima geliyoda bu kk allah gostermesin bugun kapansa ortada kalcaz
kendi verdigim tarifler bile aklimda yok

Back
X