Bern Paylasim Alani (Tanisma)

iyi geceler kizlarr?
kimler var bakalim??
benim misafirlerim vardi...onlar gitti :) bende bir bakayim dedim ne var ne yok :)

Hosgeldin Nazancim,:teytey:
Ben temmuzda Isvicre`ye geldim esim burali oldugu icin.Daha önce Istanbul`da yasiyordum.Bern merkezde yasiyorum.8 aylik evliyim ve henüz cocugumuz yok,yakin zamanda da düsünmüyoruz belki seneye allah izin verirse.
Sen solothurndan önce hep Bern`de mi yasadin Eger öyleyse ozamanlar burada nasil vakit geciriyordun? Bana önerilerin var mi?

Ecrincim merhaba,canim ya sen cok yenisin daha isvicrede.Bu ülke gezmek icin cok güzel bir ülke ama is yasamaya gelince alismak biraz zaman aliyor.Allah yardimcin olsun tabi bende elimden geldigince sana her konuda yardimci olmaya calisirim canim.
Almanca biliyor musun bu arada?Ben ilk geldigimde kendi kendime cok hirs yaptim ve evde sürekli kendi kitaplarimla almanca calistim ve kendimi cok iyi gelistirdim bu anlamda.sonra ilk firsatta migros club schule nin kursuna yazildim.kursa gidip gelmek disinda hafta icini en^v isleriyle felan gecriyordum.hafta sonlari neredeyse tüm isvicreyi gezdik.her hafta sonu bir rota belirleyip cikiyorduk evden.isvicreyi tanidikca bu ülkeye integre olman da kolaylasiyor.Görülecek cok güzel yerler var.
Bern de Tierpar in alt kisminda Dählhölzli diye bir yer var.irmagin kiyisinda dolasiyorsun,yazinda insanlar ordan suya giriyorlar,güzel bir yer tavsiye ederim.Alisveris merkez olarak da Wankdorfcenter var Wankdorf ta,Schönbühl de Shopyland var.zaten Migrosun oldugu Bernin kendi carsisi da var bilirsin.Aklima gelenler simdilik bunlar.Cok fazla sosyal aktivite yok buralarda Tr gibi malesef.

Nurcan merhaba.ben burdayim yerimseniben Bende kayinvalidemdeydim bugün,aksam geldik kizimla.Yolda uyudu o da,kirk saat uyku krizi yasamak zorunda kalmadik cok sükür,bende keyif yapiyorum.

merhaba nazan.
bu arada hamileymissin :KK66: hayirli olsun..insallah sorunsuz bir hamilelik ve kolay dogum olur :)

bu arada,ben hamilelik zamanlarimi cok özledim :) sorunsuz bir hamilelik oldugundan dolayi bu sekilde söyleyebiliyorum ve bu anlamda sansliyim sanirim :) tadini cikar :) ilk cocukta heycan ve sevinc oluyor,ama ikinci oldugunda daha bilerek ilerliyor insan ve daha bir özlemle geciyor bence zaman :)
kizimin bebekligini cokkkk özledim dogrusu :)

Nurcancim dün aksam esimin azizligine ugradim,bilgisayari ona kaptirdim:) bir daha da yazamadim bu yüzden,kusura bakma canim.
Sagolasin,insallah rahat bir hamilelik dönemi geciririm.Kizimda hamile oldugumu hic anlamadim,arnim büyümese kimse hamile oldugumuda anlamazdi zaten,cok rahattim.insallah bu da öyle olur.
Bugün misafirlerim var yemekli,gece onlar gidince ugraraim yine.

simdi okudum yazdiklarini nazan`cim.bende pc yi esimle ortak kullandigim icin seni anliyorum:)

selam ecrin :)
valla zaman nasil geciyor anlamiyorum...bu ara kursum tekrar basladi...kurs ögretmenim de Berlin`den gelme bir Alman bayan. Bern`de yasiyor.:) bana;Bern`de her gün kursa gelen ve cok basarili olan bir Türk ögrencisi oldugunu söyledi :)
ehliyet icin tekrar derslere basladim....birde,hafta sonlari mantar toplamaya gidiyorum :)ya c.tesi,ya pazar oluyor :) bugün de gittik.ben cok egleniyorum....cok fazla yoruluyorum,ama cok zevkli bence :) ama mantarlarin kontrol saatini gecirmisiz...artik yarina kaldi :)
bu arada sen ne zaman gidiyorsun Istanbul`a?

iyi geceler kizlar, bi göz atayim dedim yatmadan önce, aramiza katilan yeni arkadasimiz ayname ye HO$GELDIN diyorum... burada cok hos vakit gecirecegine eminim, ben cok mutluyum böyle bir siteye rastladigima, bir cok seyi burdan ögrendim, mutlulugumu üzüntümü burda paylastim, herkes ortagim oldu.. cok güzel dostluklar kurdum...
ama simdi cok uykum geldi ve yatmaya gidiyorum diyorum, hem yarin öglen misafirim gelcek, canim arkadasim buket78 gelcek esiyle ve kiziyla.. zaten tontikimi cok özlemistim..
bu arada ben west side ye hala gidemedim, c.tesileri cogunlukla calistigim icin, ama belki bu cuma gideriz esimle, 10 a kadar acik zaten.. ama internet sayfasini talan ettim ve wellness bölümüne bayildim bayildiiiiimm... esime siparislerimi verdim bile, bak bana d.günü evlilik yildönümü hediyesi olarak böyle bir sey ayarlaya bilirsin askim dedim :))

ne üzerine kitap yaziyorsun bu arada?
bende bikac baslangic yapmistim....sonunu getiremedigim :)

Nerimancigim tesekkür ederim ,hosbuldum.(sanirim bu baslik altinda hosgeldin demisti Neriman bana:) )
ya arkadaslar acayip kafam karisti benim,gecen gün sanirim Ecrin neler yapiyorsun,Bern de zamani nasil geciriyordun orada otururken felan sormustu.ona birsürü cevap yazmistim ben,Nurcana da uzun birsey yazmistim ama bakiyorum bakiyorum hicbiryerde yok.nereye yazdim,nereye yolladim,silindi mi uctu mu anlamadim valla:1no2: üzüldüm ya,ayni seyleri yeniden yazamam ki :KK43:

Nazancim,aradigin mesaj bu mu?

"
Ecrincim merhaba,canim ya sen cok yenisin daha isvicrede.Bu ülke gezmek icin cok güzel bir ülke ama is yasamaya gelince alismak biraz zaman aliyor.Allah yardimcin olsun tabi bende elimden geldigince sana her konuda yardimci olmaya calisirim canim.
Almanca biliyor musun bu arada?Ben ilk geldigimde kendi kendime cok hirs yaptim ve evde sürekli kendi kitaplarimla almanca calistim ve kendimi cok iyi gelistirdim bu anlamdonra ilk firsatta migros club schule nin kursuna yazildim.kursa gidip gelmek disinda hafta icini en^v isleriyle felan gecriyordum.hafta sonlari neredeyse tüm isvicreyi gezdik.her hafta sonu bir rota belirleyip cikiyorduk evden.isvicreyi tanidikca bu ülkeye integre olman da kolaylasiyor.Görülecek cok güzel yerler var.
Bern de Tierpar in alt kisminda Dählhölzli diye bir yer var.irmagin kiyisinda dolasiyorsun,yazinda insanlar ordan suya giriyorlar,güzel bir yer tavsiye ederim.Alisveris merkez olarak da Wankdorfcenter var Wankdorf ta,Schönbühl de Shopyland var.zaten Migrosun oldugu Bernin kendi carsisi da var bilirsin.Aklima gelenler simdilik bunlar.Cok fazla sosyal aktivite yok buralarda Tr gibi malesef."

X