berlinli arkadaslar

BALIM86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2013
116
3
arkadaslar aylardir bi isden haber bekliyorduk,ve bekledigimiz haber sonunda geldi cok sükür..
ve 1 ocakta esim is basi yapmasi gerekiyo,yani düsseldorfdan berline 3 hafta icinde tasinmamiz gerekiyor...2bucuk yasinda oglum var ve 3aylik hamileyim...berlini hic tanimiyoruz,bize temiz yerler mühit olarak yani nereleri önerirsiniz?
hemen ev bulup tasincaz,malesef 3 ay hem yeni tasincagimiz eve hem ciktigimiz eve kira ödücegiz :KK53:
yada eve hemen yeni bi kiraci bulup cikacagiz ve kolay degil hemen bulmak,ne yapcagimi sasirdim desem yeridir :KK53:
tasinmak sorun degil aslinda,bi firmaya bakar,gözümü korkutan iki kira ödeyip gecinebilecekmiyiz..orda hayat standartlari nasil pahalimi :44:
fikirlerinize cok ihtiyacim var arkadaslar :26:

merhaba canim, ben suan univ geregi berlinde degilim ama ordan geliyorum
berlini sadece övebilirim sana tam yasanak bir sehir yani ben cok seviyorum
kiralar semtten semtte degisiyor daha cok kenar semtler degilde berlin icini
tavsiye ederim tabi kiralar da ona göre yükseliyor

yalniz ocaga cok az kalmis bu sürec icinde istediginiz gibi biryer bulmaniz
cok zor, ilk etapta gecici olarak bir yere cikabilirsiniz, berlin genel olarak
cok pahali bir sehir degil yani düsseldorfdan cok farkli olcagini zannetmiyorum
mesela univ icinde cok tercih edilen bir sehir ucuz ve baskent oldugu icin

sizin icin cok sevindim, hem berlinde bir sürü türk var yabancilikda
cekmessin, simdiden hayirli olsun
baska sorularin varsa sorabilirsin her zaman

merhaba canim, ben suan univ geregi berlinde degilim ama ordan geliyorum
berlini sadece övebilirim sana tam yasanak bir sehir yani ben cok seviyorum
kiralar semtten semtte degisiyor daha cok kenar semtler degilde berlin icini
tavsiye ederim tabi kiralar da ona göre yükseliyor

yalniz ocaga cok az kalmis bu sürec icinde istediginiz gibi biryer bulmaniz
cok zor, ilk etapta gecici olarak bir yere cikabilirsiniz, berlin genel olarak
cok pahali bir sehir degil yani düsseldorfdan cok farkli olcagini zannetmiyorum
mesela univ icinde cok tercih edilen bir sehir ucuz ve baskent oldugu icin

sizin icin cok sevindim, hem berlinde bir sürü türk var yabancilikda
cekmessin, simdiden hayirli olsun
baska sorularin varsa sorabilirsin her zaman

Canm ya icime su serptin gercekten
Nette bi kac ev buldum bitanesi cok hosuma gitti esimin isine yakin ve yakin anaokulu var oglum icin cok iyi olcak...kira su anda 500€ oduyoruz ordaki buldugumuz ev 640€ biraz fazla ama taamirat gerekmiyo hemen girebiliyoruz...bide soyle bi ozelligi var 3ay kira almayip 2sene sozlesme yapiyolar..yani iki kira odemek zorunda degiliz...bide esimin alcagi ucreti konusamadik haftaici onada bi aciklik getirilir eminim..bu is icin 1senedir ugrasiyodu,simdi tasinmamak icin kaciramayiz...bu arada esimde ogrenci olarak gelmisti ,dusseldorftaydi onun unisi 2sene oldu mezun olali,geri donmeyi cok istedi burda malum kolay kolay yabanci ogrencilere is firsati pek verilmiyor...meslek disi calisti genelde..simdiki isi InsaAllah iyi olcak

Canm ya icime su serptin gercekten
Nette bi kac ev buldum bitanesi cok hosuma gitti esimin isine yakin ve yakin anaokulu var oglum icin cok iyi olcak...kira su anda 500€ oduyoruz ordaki buldugumuz ev 640€ biraz fazla ama taamirat gerekmiyo hemen girebiliyoruz...bide soyle bi ozelligi var 3ay kira almayip 2sene sozlesme yapiyolar..yani iki kira odemek zorunda degiliz...bide esimin alcagi ucreti konusamadik haftaici onada bi aciklik getirilir eminim..bu is icin 1senedir ugrasiyodu,simdi tasinmamak icin kaciramayiz...bu arada esimde ogrenci olarak gelmisti ,dusseldorftaydi onun unisi 2sene oldu mezun olali,geri donmeyi cok istedi burda malum kolay kolay yabanci ogrencilere is firsati pek verilmiyor...meslek disi calisti genelde..simdiki isi InsaAllah iyi olcak

insallah verirler canim evi 640euro iyi aslinda yani simdi esinin isi de daha iyi
olucaksa daha fazla gecer elinize, berlinden cikan tekrar geri dönmek istiyor
sanirim, bence icin rahat olsun gercekten berlin yeni bir hayat kurmak icin
güzel bir secim olmus, insallah sende cok begenirsin

insallah verirler canim evi 640euro iyi aslinda yani simdi esinin isi de daha iyi
olucaksa daha fazla gecer elinize, berlinden cikan tekrar geri dönmek istiyor
sanirim, bence icin rahat olsun gercekten berlin yeni bir hayat kurmak icin
güzel bir secim olmus, insallah sende cok begenirsin

InsaAllah canm ayligi ne kadar onuda bilmiyoruz ama iyi heralde...sifirdan guzel bi hayat kurariz InsaAllah..cok tskk ederim inan icimi rahatlattin...

Google'danda arastirsaniza:)
ben hollandadanim, burda semptlerle ilgi bilgiler olsun, kalite olarak, fiyat olarak bir cok bilgi bula biliyoruz.
eminim ayni sey almanya icinde gecerlidir.

Google'danda arastirsaniza:)
ben hollandadanim, burda semptlerle ilgi bilgiler olsun, kalite olarak, fiyat olarak bir cok bilgi bula biliyoruz.
eminim ayni sey almanya icinde gecerlidir.

Bakin o hic aklima gelmemisti :KK66: ilk aklima gelen yer burasi oldu..tskler ordanda arastirayim...ilk etap esim yalniz gidip kalmayi dusunuyor bir kac hafta iyi bi yer bulup oyle tasinalim diyor,kafam cok karisik

Bakin o hic aklima gelmemisti :KK66: ilk aklima gelen yer burasi oldu..tskler ordanda arastirayim...ilk etap esim yalniz gidip kalmayi dusunuyor bir kac hafta iyi bi yer bulup oyle tasinalim diyor,kafam cok karisik

Almanyada öğle bir kaç hafta icinde ev bula biliyormusunuzki:)?
Bizim burda o ihtimal çok çok küçük. En az 3 ay kadar değişiyor.

Madem eşiniz haledecek, bence ona güvenip bir şey düşünmeyin.
Gebesiniz galiba, kendinize hiç sitres etmeyin bence:).

Almanyada öğle bir kaç hafta icinde ev bula biliyormusunuzki:)?
Bizim burda o ihtimal çok çok küçük. En az 3 ay kadar değişiyor.

Madem eşiniz haledecek, bence ona güvenip bir şey düşünmeyin.
Gebesiniz galiba, kendinize hiç sitres etmeyin bence:).

Sukur ev konusunda hollandadaki kadar sorun yasanmiyor..istedigin zaman cikip baska eve girebiliyorsun,ama ya yerine kiraci bulman lazim yada cikacaginiz eve 3ay devam kira odemelisin...yani cikis yazdigin tarihten itibaren 3ay suren var,ister cikip iki eve kira odersin ister sureni beklersin...hollandada cok akrabamiz var,az cok biliyorum ev konularini..ama guzel olan cocuklu ailelere bahceli ev verilmesi..evleri guzel hollandanin,ama tabi hepsi degil...genelde yeni yapilan evler cok guzel...sukur gecici kalacagimiz bir yer is yeri ayarladi..ev bulana kadar kalabiliriz,o arada istedigimiz gibi bi yer buluruz InsaAllah...evet canim 4. Ayimiza girdik sayilir,bereketiyle geliyor minigimiz...yeni yilda yeni is yeni sehir ve yepyeni hayat bekliyor bizi

Ahlaksizlik gormedim henuz ama fena turk dusmanligi var onu farkettim
Cok fazla irkci burasi
Kac dr degistirdim bu yuzden
Ev bulduk hemen girdik tamirat yapmadan zamanimiz olmadi
Simdi yeni bi ev bulduk 4odali oraya tasincaz bi kac turk var yine orda simdiki oturdugum yerde tek ben turkum alman komsularim cok iyiler aslinda ama insan yinede bi turk olaydi iyi olurdu be demedende gecemiyo

Bende berlinde doğdum büyüdüm ama türkiyeye gelin geldim ilk defa türkiyede 4 mevsim gördüm kızlar..

Çok mutluyum ezan sesiyle yaşadığım için bütün gurbetçilere tavsiye ederim.

Bende berlinde doğdum büyüdüm ama türkiyeye gelin geldim ilk defa türkiyede 4 mevsim gördüm kızlar..

Çok mutluyum ezan sesiyle yaşadığım için bütün gurbetçilere tavsiye ederim.

Ne guzel canim biz emeklilige kadar burdayiz sonrada cocuklar okul mokul derken kopmak zor olcak
Esimin gorevi dolayisiyla geldik
Yoksa nrw den cok memnunduk
Berlinde cok guzel bi yer
Daha yeni oldugumuz icin yeni yeni alismaya basladik
Bakalim hayirlisi

Ne guzel canim biz emeklilige kadar burdayiz sonrada cocuklar okul mokul derken kopmak zor olcak
Esimin gorevi dolayisiyla geldik
Yoksa nrw den cok memnunduk
Berlinde cok guzel bi yer
Daha yeni oldugumuz icin yeni yeni alismaya basladik
Bakalim hayirlisi

Hayırlısı olsun.. bende ailemi bırakıp geldim onlari çok özlesemde yinede "memleket" diyorum ben.. Berlin de güzel, alışmasi bence kolay çünkü çok yabancı var..

Rabbim kolaylik versin..

X