Berkin'in adını yazan iki öğrenciye soruşturma

vargasabreu

mutedil
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2013
8.314
6.284
İzmir Atatürk Lisesi'nde, Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümünde, tahtaya ismini yazıp "nerede" diye soran iki öğrenci hakkında disiplin soruşturması açıldığı öğrenildi. Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi ise, bu soruşturmanın kaldırılmasını istedi.
İzmir'in en köklü okullarından olan Atatürk Lisesi’ne devam eden B.A. ile arkadaşı, iki gün önce, Gezi protestoları sırasında başına gaz kapsülünün isabet etmesi sonucu 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014 tarihinde hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölüm yıldönümünde, sınıf tahtasına, ismini yazdıktan sonra “nerede” diye sordu.

DHA'da yer alan habere göre, yazıyı farkeden okul idaresi B.A. ve arkadaşı hakkında disiplin soruşturması başlattı.

Soruşturmadan haberdar olan Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi de, tepkisini yazılı açıklamayla duyurdu. Çağdaş Hukukçular Derneği adına yapılan açıklamada, “Öğrencileriniz vicdanını dinledi. Bunun için, okul yönetiminiz tarafından soruşturmayla sindirilmeye, cezalandırılmaya çalışılıyorlar. 1888 yılında kurulan bu köklü okul adaletsizliğin değil, vicdanlı, onurlu öğrencilerinin yanında olmalıdır. Sizler, yüz akı bu çocuklarla ancak gurur duymalısınız

Meşru ve haklı talepleri dile getiren öğrencilere açılan soruşturmalar, ifade özgürlüğüne yönelmiş açık bir saldırıdır. Bir eğitim kurumu için utanç vesilesi olan bu soruşturmalar derhal geri çekilmelidir. Bu okulun onurlu öğrencilerini cezalandıramazsınız. Binlerce mezununuz, İzmir Atatürk Lisesi’nde öğrenim görmekle gurur duyan binlerce öğrenciniz okullarına bu kara lekenin sürülmesine izin vermeyeceklerdir. Onlara da buradan çağrımızdır, Berkin’in arkadaşlarına sahip çıkın. İzmir Atatürk Lisesi’ne bu kara lekenin sürülmesine izin vermeyin” dendi.

http://ilerihaber.org/berkinin-adini-yazan-iki-ogrenciye-sorusturma/11904/

Valla değil disiplin soruşturması açmak ne yaparsanız yapın unutturamayacaksınız nasıl Erdal Eren' i kimse unutmadı nasıl Uğur Kaymaz' ı, Ceylan Önkol' u ve onlar gibi dalından koparılan çiçek misali vurulup düşen çocukları kimsenin hafızasından silemeyeceksiniz

yasin, elleri kurban eti kokan yasin, seni yazmasinlar siniftaki tahtalara!! yazmasinlar! ki sende istemezdin bunu! bilirdin bunun insanlari birbirine düsürecegini! istemezdin....
Ne kadar cirkin yazdiklariniz. Ne kadar kara bir kalbin ürünü. Aciyorum sizin gibi acilari yaristirmaya calisan insanlara.

Benim lisem bu! Sol görüşüyle bilinirdi benim zamanımda, dersler şahane geçerdi. Özellikle Tarih, Edebiyat ve Felsefe dersleri. Hocalar bizleri tartıştırırdı. Fikirlerimizi savunurduk. Birçoğumuzun hayat görüşleri ilk orada şekillendi. İlk orada memleket üstüne kafa yormaya başladık. Tüm eğitim kadrosunu değiştirdiler. Okulun emektar öğretmenlerini başka okullara atadılar. Yerine bakanlığın sevdiği badem bıyıklılar geldi.
Güzel olan ne varsa kirletiyorsunuz birer birer.
Çok sinirliyim çok!

yasin, elleri kurban eti kokan yasin, seni yazmasinlar siniftaki tahtalara!! yazmasinlar! ki sende istemezdin bunu! bilirdin bunun insanlari birbirine düsürecegini! istemezdin....
ay ne alaka şimdi? yazmayım dedim dayanamadım. ciddi ciddi saçmalıyosunuz ya. kalbiniz kötü sizin. tahtaya yasin yazılırsa insanlar niye birbirine girsin? sanki berkin yazınca her şey güllük gülistanlık oldu. şu berkinle alıp veremediğiniz ne sizin ya. küçücük cansız bir çocuktan korkuyosunuz. yazıklar olsun. kalpleri kara insanlar sizi.

Esmer Papatyam sanat meclisinin çektiği videoyu gördün mü? Apaçık sokağa çağrı var videoda. Berkin ölmüş kimin uğrunda, daha çok kan daha çok olum isteyenler var bu ülkede, amac başka.

Bu yüzden yasinin dile getirilmesi mantıksız. Çünkü yasin olayini kaşımak mezhep catismasini kışkırtmaz. Anlatabildim mi?

Küçücük bir çocuk öldü, herkes nasıl kullanirimin derdinde. Yazık.

Dipnot: alintilara cevap vermeyeceğim bu yüzden alinti yapilmamasini rica ediyorum :)

Bu arada bunları tahtaya berkin yazan öğrenciler için demiyorum. Istediklerini yazsinlar buna göre disiplin cezası vermek de saçma. Benim lafım 'sanat' meclisine

aradaki fark bariz ortada zaten

yasinin ailesi bilmezmiydi stö lere gidip unutturmayin adi altinda insnalari birbirine düsürecek eylemler istemeyi??
kitleleri belli araliklarla karsi karsiya getirmeyi??

yazilacak cok sey varda neyse.. dile getirince kalbimiz kara oluyor... iki cocuk öldürülmüs birinin ailesi sükunet cagrisi yapiyor digerininki benim canim yandi herkesin kide yansin cikin sokaga kan gövdeyi götürsün diyor...

bizde acilari yaristiriyor oluyoruz...

Yasin'ii kim öldürdü bir hatırlayın isterseniz.

Hani o cok desteklediginiz açılımın tepemize çıkardığı pkkli pislikler 6 -7 Ekim'de neler yapmıştı bir hatırlayın bakalım?

Gezide destan! yazan polis nasil çaresiz kalmıştı bir hatırlayın bakalım?

Yasin icin kimse sokakta ne isi vardi zaten ortalik karisikti demedi, kimse oh iyi oldu öldü demedi, kimse Yasinin annesini meydanlarda yuhalatmadi. Yasin vajsice öldürüldü ama oldurenlerden hesap sorulmadi. Madem Yasini bu kadar onemsizyorsunuz bunlarin pesine düşüp karsilatirma yapmayin da samimiyetinizi görelim. Ama siz sahiplenmezsiniz cunku Yasinin de kanlari o cok desteklediğiniz Uzun Adamin ellerinde tipki Berkinin oldugu gibi.

Siz olaylari birbirine karıştırıp demogoji yapmayı cok iyi bilirsiniz. Gezide sokaklara çıkanları Berkinin ölümüne sebep olmakla bile sucladiniz. Ama Yasini oldurenlere citiniz çıkmadı.

Berkin bizzat polis tarafından oldurulmusken devlet bizzat bu cocugu terorist ilan etmisken siz neyin yaristirmasini karsilastirmasini yapıyorsunuz vicdansizlar.

Daha once hic evladini, kardesini falan öldürdüler mi? Valla sana bi sey soyleyim mi? Benim evladimi öldürselerdi ben de berkinin ailesinin yaptigini yapardim hatta belki daha beterini. Benim cocugum ölmüs be banane sukunetten o saatten sonra, acimi dindirecegini bilsem ülkeyi atese veririm. Sen de bos keseden sallama o yuzden bence.

hayir öldürmediler allah göstermesin kimsenin düsmanimin dahi basina vermesin

fark burda iste. acimi dindirecegini bilsem diyorsun. evlat acisini ne dindirebilir ki ?? evladinin ölümüyle alakasi olmayan sadece karsit görüslü oldugu icin yaptiginiz eylemde orda bulunup zarar görecek insanlar yada baska cocuklarmi??

yasin haksiz yere öldürülmedi mi ? oda cocuk degil miydi`? onun ailesi evlat acisi yasamadimi?

iki aile ikiside evladini kaybetmis ikisininde cigeri yaniyor.

biri baskalarinin unutturmamak adi altinda yaptiklariyla resmen kendilerini ve evlatlarini kullandiriyor, cünkü amac baska bu gün gibi ortada ne berkini salladiklari var nede ailenin acisini,,,

digeriyse ben yandim baskasida yansin demiyor evlatlarini acilarini ve kendilerini kullandirmiyor.

cünkü ne olursa olsun ne yapilsa yapilsin evlat acisi kor gibi düser yürege kalir orda ömür boyu
bunu ne baskalarininda ölmesi nede alakasi olmayan insanlarin zarar görmesi degistiremez!

Ölümlere devlet sahip çıkmazsa acıları görmezden gelir üstüne birde yuhalatırsa mutlaka sahip çıkan terörist gruplar olur.

Gezi parkı eylemini önce devletin sahiplenmesi gerekiyordu, eylem yapmak yasal haktır.
Gayet sorunsuz başlayan çevreci eylem nasıl oldu da bu kadar ses getirdi sanıyorsunuz ya, devlet isteseydi yine sorunsuz şekilde bitmesini sağlardı ama yapmadı daha da kızıştırdı illede topçu kışlası diye diretti. Sansür uygulandı orada neler olup bittiğinden kimsenin haberi yok taksime gidip ordaki ortamı görmeyi bırakın bir kere dahi halk tvden canlı izlemediyseniz rica ediyorum böyle konulara yorum yapmayın.
Hakaretler yağdırdılar ötekileştirdiler.

Ölüm ya bu ölüm! Kitabınızın neresinde yazıyor acaba ölüm üzerinden prim yapmak?
Bir başsağlığı dahi dilemedi aksine meydanlarda annesini yuhalattı.

Evlat acısı kor gibi yüreğe düşer kalır bakın bu sizin lafınız. Berkinin acısı sadece annesinin yüreğinde değil tüm türkiyenin yüreğinde kor artık.

Ayrıca sanat meclisinde olmak güzeldir sizide bekleriz :)

Yasinin ailesi sustu diye berkinin ailesi de susacak diye bir kaide yok. Hepimiz meydanlarda berkin icin anma yaparken ailesinin acisina sahip ciktigimuzi gosterdik. Cunku o yuregi yarali bir aile, ulkenin cumhurbaskaninin emri tarafindan cocugu öldurulmus bir aile, bassagligi dilenmesini gectim yine cumhurbaskani tarafindan meydanlardan yuhalanmis bir aile. Biz bu ailenin acisina gucumuz yettikce sahip cikacagiz. Siz de acilari yaristirdiginizla kalin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…