Berkin Elvan davasında savcı rehin alındı

Devletin sahiplenmediğini terör örgütleri sahiplenir. Eğer hükümet acılı aileye kol kanat gerseydi hiç bu kadar büyümezfi işler

31.03.2015 18:48 Karakter boyutu :
font_02.gif
font_04.gif

DHKP-C'nin, Berkin Elvan dosyasına bakan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı Çağlayan Adliyesi'nde rehin almasıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı.

20:44

SAVCI VURULDU

DHKP-C'YE yakınlığıyla bilinen Halkın Sesi TV, sosyal medya hesaplarından savcının vurulduğunu iddia etti.

SİLAH SESLERİ

Savcının rehin alındığı Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndan silah sesleri duyulduğu belirtildi.

104636.jpg

Çağlayan Adliyesi'nden silah sesleri yükseliyor...
20.30 sularında adliye içinden bir patlama sesi geldi ve polisin operasyon yaptığı öne sürüldü. Operasyon haberinin duyulmasından bir kaç dakika sonra ikinci bir patlama sesi daha duyuldu.

Öte yandan Savcı Mehmet Kiraz'ın vurulduğu iddiası ortaya atıldı. Halkın Sesi Tv'nin Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın vurulduğunu duyurdu.

215113dc80688718bcf6ee7b5a1fe1b4.jpg

Sağlık ekipleri adliyenin A kapısından sedye ile birisini çıkarttı. Çıkartılan kişinin savcı Kiraz olduğu söylendi. Kiraz'ın hayatta olduğu ve baygın durumda hastaneye kaldırılığı gelen bilgiler arasında.

ac50606a6df2f3386a80f245eb613504.jpg

bana da bu hikayede bazı parçalar eksik ya da yanlış gibi geliyor..bu militanlar filinta gibi takım elbiseli (muhtemelen adliyeye girmek kolay olsun diyedir) örgüt üyesi olduklarını yalnızca yüzlerini kapattıkları bezlerden anlıyoruz..adliye'ye girmekte birşey yok ama savcıların odasına hem de böyle kritik ve önemli davalara bakan savcıların odasına öyle elini kolunu sallayarak girmek bu kadar kolay mı peki?Çağlayan adliyesindeki onlarca özel güvenlik ve polis korumasına rağmen?? biri avukat ve bundan sonraki tüm iş ve özel hayatını mahvediyor, yetmezmiş gibi bu 4 kişi asla çıkamayacaklarını bildikleri neredeyse ülkenin en korunaklı ve büyük adliyesinde savcıyı kendi odasında rehin alıyor..Yani evine girip çıkarken(tunceli'de bir savcı böyle öldürülmüştü), dışarda bir yerlerdeyken kaçırılarak değil de adliyedeki odasında savcıyı rehin alıyorlar..doğrusu çok net görünüyor ki savcıyı öldürme amacı gütmüyor gibiler ve taleplerin facebook tan yayınlanması da komik..vs vs daha birçok altı boş, çürük ayrıntı..

Olay tamamen bize yansitildigi gibi bile olsa orgutun istegi gayet makul. Eylemin dogrulugunu yanlisligini tartismiyorum bakin, istedikleri seyler makul diyorum. Savcinin can sagligini devlet dusunseydi onu tehlikeye atacak bir sey yapmaz aciklardi.

Bırakın 14 yaşında çocukları üniversite öğrencilerini bile tuzaklarına düşürüyor bunlar maalesef.
Özellikle genç ve çocukları seçerler , kandırılmaları ve beyinlerinin yıkanmaları çok daha kolaydır . Kandırıyorlar, örneğin çocuklara biz bir devlet kuracağız ve sen bize katılır destek verirsen sen ne olmak istersen o olacaksın derler , mesela polis mi olmak istiyorsun yoksa iş adamı mı sana yüksek mevkiler sunuyoruz felan derler ve çocukların beynini yıkarlar hatta üniversite öğrencilerinin de..
Yıllar önce hatırlarmısınız bilmem bir kişi teslim olmuştu ve başından geçenleri anlatmıştı. Lüks evlerde yaşayıp lüks arabaların olacak kurtulacaksın bu sefil hayattan deyip dağa götürmüşler dağı görünce ona sundukları rezil dağ yaşamını görünce iş işten geçmiş sonra da fırsatını bulup teslim olmuş..
Bu yüzden bu kadar yargılamayın , o çocukların bir suçu yok , suçu olanlar belli, bu çocukların beynini yıkayıp kendi saflarına çekenler..

CBcger_W8AITVeq.jpg:large

• Göğsünden vurulan savcının Florance'ta ameliyata alındığı belirtiliyor. İşte olaydan sonraki ilk fotoğrafı

Ortada öldürülen bir çocuk ve rehin alınan ve oldugu söylenen bir hukukçu varken(gerçi hukuk adamı demek de istemiyorum, insan diyelim) ben haklı haksız aramıyorum. Hala ölümden prim elde etmeye çalışan birilerine pislik atan ölülerin ardından hadsizce konuşup siyaset yapan herkese yuh diyorum.

Ülkemin geldiği bu hale çok üzülüyorum ve lanet olsun ki bu olayda gezicilere yıkılacak

İnşallah ölmez savcı. Nasıl üzgünüm anlatamam. Ne biçim bir ülke burası. Çok berbat bir şey oldu bugün ama hala hayatımıza devam ediyoruz hiçbir şey olmamış gibi. İnsan hayatı o kadar ucuz ki burda

Savcı şehit oldu.

Savcı Mehmet Selim Kiraz yaşamını yitirdi. Operasyonun ardından yaralı olarak kurtarılan Kiraz, kaldırıldığı Florence Nightingale hastanesinde yaşamını yitirdi.

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok canlı yayında Savcı Kiraz'ın ameliyatta olduğunu açıkladı.

Ancak hastaneden elde edilen bilgiye göre ameliyat başarıya ulaşamadı. Savcı Kiraz şehit oldu.

Sadece hukuk adamı yada insan denilip geçilecemeyecek biri
'Cumhuriyet' savcısı ya, bu kadar kolay olmamalı herşey.

Kim haklı haksız olayına girmicem. Bana göre gayet makul talepleri varmış ama taleplerin karşılanmayacağı çok açık. Hükümet, savcının ölmesini göze alır ama seçim öncesi o katillerin(polislerin) adını açıklamaz.
Bugün olan olaylarla -ülke genelindeki elektrik kesintisi vs- beraber emin olduğum tek şey var. Türkiyede devlet kavramı bitmiş.

X