• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beren Saat: Kanal yöneticileri ve oyuncunun tacizine uğradım, bu ülkede kadın her geçen gün daha değ

beren Saat'i ben de pek sevmem ama şimdi bu yazdıkları üzerine yine saçma sapan haberlerle şok şok şok bereni kim elledi. Kim cinsel organını gösterdi diye o iğrenç haberlerini yine yapacaklar.
Oynadığı diziye gelince normal bir toplum olsaydık bu dizi- kitaptır aslı- belki tecavüzleri öneyecekti. Çünkü anlatılan hikayenin özü hiçbir şekilde tecavüzü övmüyor, özendirmiyor.
Ama dizi yayınlandığı dönemi hatırlıyorum öyle bir lanse ediliyordu ki 'bu akşam fatmagüle tecavüz edecekler, herkes ekran başına', insanlar çekirdeklerini çaylarını alıp ekran başında tecavüz sahnesini beklediler. ya da dizi devam ederken şişme Fatmagül bebekleri çıkmıştı.

beren Saat'i ben de pek sevmem ama şimdi bu yazdıkları üzerine yine saçma sapan haberlerle şok şok şok bereni kim elledi. Kim cinsel organını gösterdi diye o iğrenç haberlerini yine yapacaklar.
Oynadığı diziye gelince normal bir toplum olsaydık bu dizi- kitaptır aslı- belki tecavüzleri öneyecekti. Çünkü anlatılan hikayenin özü hiçbir şekilde tecavüzü övmüyor, özendirmiyor.
Ama dizi yayınlandığı dönemi hatırlıyorum öyle bir lanse ediliyordu ki 'bu akşam fatmagüle tecavüz edecekler, herkes ekran başına', insanlar çekirdeklerini çaylarını alıp ekran başında tecavüz sahnesini beklediler. ya da dizi devam ederken şişme Fatmagül bebekleri çıkmıştı.
Ya evet aslında bunu anlatmak istiyorum ben de sadece bazı mantık hatalarım var

o zaman bu milleti eğitecekler. yanii olay fim dizi değil millet.
gerçekle gerçek olmayanı algoılayamıyorlarsa, fatmagülün suççu ne:)
Sonunu güzel bagladin :) Fatmagül un sucu yok aama ne bileyim bir şekilde olaya malzeme oldu o da

Ne diyorsun sen ya dış görünüş ile benim yazdıklarım ne alakabi insanı dış gorunusyle yargılayacak enson insan bile değilim
(her türlü görüntüye bürünmüş biri olarak )
Yukarıda yazdıklarından o anlam cıkıyor. Aldığı dizideki roller dedin yaa. Alaka ben kuramadım çünkü o bir rol...

meryemi anladım ben orda bile kendini güzel diye tanıtarak pay çıkarması gerçekten gereksiz olmuş
ama diğer söylediği herşey doğru
(bende bereni sevmem çok ta güzel bulmam yani kriterlerimin çok altında dip not :) )

10 dakikalık tecavüz sahnesi olan bir film acaba bunu da taklit etmek isteyemler olmuşmudur
mesela o değil de mesele zaten böyle seylerin yaşanması ve filme konu olması
hamile kadına köprünün altından geçerken yapılan tecavüz

Bir diziyle mi tecavüzcü olmuş erkekler anlamıyorum.
Sanki önceden yoktu, Türk filmlerinde az mı işlendi bu konu? Neden Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisi hedef haline geliyor?
Ki o dizide bilinçlendirme de yapıldı. Son bölümünde Fatmagül'ün tecavüzcülerini, onlara yataklık yapanları hapse tıktırmasını kimse hatırlamıyor niyeyse... Varsa yoksa 5 dakikalık tecavüz sahnesi.... O dizide bi kızın mücadelesi anlatıldı. İsteyen istediğini anlasın.
Beren Saat güzel söylemiş, hele böyle samimice kendi hayatından örnekler vermesi... Keşke hiç birimiz bu tür şeyler yaşamasak da paylaşmasak.

Bir diziyle mi tecavüzcü olmuş erkekler anlamıyorum.
Sanki önceden yoktu, Türk filmlerinde az mı işlendi bu konu? Neden Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisi hedef haline geliyor?
Ki o dizide bilinçlendirme de yapıldı. Son bölümünde Fatmagül'ün tecavüzcülerini, onlara yataklık yapanları hapse tıktırmasını kimse hatırlamıyor niyeyse... Varsa yoksa 5 dakikalık tecavüz sahnesi.... O dizide bi kızın mücadelesi anlatıldı. İsteyen istediğini anlasın.
Beren Saat güzel söylemiş, hele böyle samimice kendi hayatından örnekler vermesi... Keşke hiç birimiz bu tür şeyler yaşamasak da paylaşmasak.
eski zaman
bakınız
kınalı yapıncak.
hülya koçyiğit ediz hun

Niye bir tek bizim polisiye dizilerimizde falan tecavüz konu ediliyor? Kaç tane yabancı polisiye dizi izledim. Bir kez tecavüzden bahsettiklerini görmedim. Sanki konu kalmamış gibi tecavüz niye yani? Adam Fatmagül'ü izlemiş 3 gün sonrasına aynı hareketi reel hayatta yapmış. Tabi normal bir insan olsa dizide gördüğünden etkilenmez fakat bu adamda zerre kadar beyin olmadığı için dizide gördüğü neyse uygulamış. Bu yüzden tecavüz konulu dizi film yayınlamayacaksın kardeşim. Zekasızın biri yanlış anlayıp pantolonunun içindekini sabit tutamıyor.

Niye bir tek bizim polisiye dizilerimizde falan tecavüz konu ediliyor? Kaç tane yabancı polisiye dizi izledim. Bir kez tecavüzden bahsettiklerini görmedim. Sanki konu kalmamış gibi tecavüz niye yani? Adam Fatmagül'ü izlemiş 3 gün sonrasına aynı hareketi reel hayatta yapmış. Tabi normal bir insan olsa dizide gördüğünden etkilenmez fakat bu adamda zerre kadar beyin olmadığı için dizide gördüğü neyse uygulamış. Bu yüzden tecavüz konulu dizi film yayınlamayacaksın kardeşim. Zekasızın biri yanlış anlayıp pantolonunun içindekini sabit tutamıyor.
o zaman csi dizilerini hiç izlememişsiniz

o zaman csi dizilerini hiç izlememişsiniz
CSI ilgimi çekmiyor nedense. Mentalist falan izledim. Hani sırf bu adamların tecavüzünü tetikleyen şey bu diziler değil ama en azından katkıda bulunuyor diyebilirim. Ayrıca zannetmiyorum ki CSI'da tecavüz görüp tecavüz eden yoktur herhalde. Hele bir de tecavüzünden 3 gün önce hepimiz CSI izliyoruz gibi facebookta gönderide bulunmamıştır herhalde. İşte bizim memleketimizde bulunan böyle domuzlar olayı bu şekilde anlıyorlar yapacak bir şey yok bu zihniyete. Hepsini bir yere toplayıp yakmak gerekiyor sanırım. Veya kimse demiyordur ki hadi bu akşam CSI: Miami'deki tecavüz sahnesini izleyelim.

Asil simdi kimse susmamali ki tepki büyüsün ve koltuklar da rahat rahat oturan bu ülkeyi koruma ve yönetme isini yapanlar duysun ve bu pisliklere yaptırımı daha sert olucak şekilde düzeltmeler yapsın artik

Ve canlar yanmasına gecen yılda arka arka erkek çocukları kaybolmuştu ve bulunduklarınıda her yecevuze uğramışlardı...

Bizler bir kaç gün yazarı üzülüruz ve unutmasakta bu kadar dile getirmeyiz ya özge gibi diğer aileler onların için için yanan açıları ne olucak

SVUANA_S15_KA_Horiz_r5.jpg

Law & Order: Special Victims Unit
35_dizimax_vice_hd_n.png

Tür Polisiye, Dizi, Dram
Yönetmen: Alexander Cassini, Constantine Makris, Daniel Sackheim, Darnell Martin, Guy Norman Bee, Henry Bronchtein, Jean de Segonzac, Joyce Chopra, Juan José Campanella, Jud Taylor, Rick Wallace, Steve Wertimer, Steve Shill
Yapımcı: Arthur Penn, Barry Schindel, Dick Wolf, Ed Sherin, Eric Overmyer, Jeffrey M. Hayes, Joseph Stern, Matthew Penn, Michael S. Chernuchin, Peter Jankowski, René Balcer, Roz Weinman, William M. Finkelstein
Oyuncu: B.D. Wong, Christopher Meloni, Dann Florek, Diane Neal, Ice-T Ice-T, Mariska Hargitay, Richard Belzer
Yaratıcı: Dick Wolf
Yapım 1999, 60 dk.
New York yeraltı dünyasının karanlık yüzünü araştıran bir özel suçlar birimi... New York Polis departmanında cinsel suçlar konusunda uzman dedektiflerden oluşan bu birim, insanın kanını donduran vakaları incelemek zorunda... Her gün yardım isteyen kurbanlar, kapatılmayı bekleyen dosyalarla uğraşan bu ekibin üyeleri, bir yandan da bu araştırmaların özel yaşamlarına olan etkisini dengelemeye çalışıyorlar.

New York polis departmanının özel bir birimi olan "Özel Kurbanlar Birimi" tarafından üstlenen davaları konu alıyor. 15. sezonu ile ekranlara gelecek olan dizinin başrol oyuncusu Mariska Hargitay, şiddet ve taciz suçlarıyla sadece dizide değil kurduğu vakıf üzeründen gerçek hayatta da mücadele ediyor.

hah bak aklımda ediz kalmış. engindi değilmi:)
evet daha çok partneri o olduğundan akılda öyle kalıyor
ben bu filmi kücüklüğümden beri gerçekten 1000 den fazla kez izledim eee baska izleyenler de vardır düşününce hepimizin birer sapık olması lazım
insan yanlış birşeyi görünce yapıyorsa ya ailesel ya da psikolojik etkenler vardır ki normal biri aa kıza tecavğz etti kız bağırdı ağladı bende yapayım der mi ?
gerçekten diziden etkilendi demek saçma

Back
X