• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Berbat cinsel hayatımız ve evliliğim!

Zaman geçiyor hayat bitiyor. Çok mutlu olabileceğin başka bir hayatin olabilir. Keza eşinin de.

Bence inceldigi yerden kopmali, Allah yardımcınız olsun ikinizin de.

7 yıldır öyle ya da böyle tanıdığınız bir insan sonuçta tabiki hüzünlenebilirsiniz. Ama bence artık biraz cesur olmaya ihtiyacınız var. 5 yıl sonra dönüp keşke o zaman yeni bir yol çizseydim diye pişman olmayın. Üstelik henüz 29 yaşındasınız, sizce böyle mi sürmeli hayatınız? Biraz düşünün ve güvenli sandığınız limanlardan çıkın..

Kızlar üye olmadan sürekli bu forumu takip ediyordum.Bütün sorunlara çok farklı fikirler ürettiğinizi gördüm ve sizden yardım istiyorum.Eşimle üç yıllık evliyiz ondan önce iki yıl nişanlı kaldık.Evliliğimizle beraber onun ailesiyle sorunlarımız başladı ve biz eşimle ailesi yüzünden inanılmaz büyük kavgalar ettik.Daha evliliğimizin ilk ayında.O neolursa olsun hep ailesnin yanında oldu herşeyde onların haklı olduğunu düşündü.Ve bu kavgalarla beraber aramızda inanılmaz bir cinsel soğukluk başladı.İki ayda bir felan cinsellik yaşıyoruz ki yaşımız daha 29.Tam üç yıldır iki ayda bir cinsel hayatımız oluyor.Ne o beni istiyor ne ben onu yani normalde mesela film izlerken yanına uzanırım sarılırız.Ama iş cinselliğe gelince midem bulanıyor tiksiniyorum.

Oda benden hiçbirşekilde cinsellik talep etmiyor.Şimdi diyeceksiniz ki eşin ihtiyacını nasıl gideriyor.Arkadaşlar o kadar tuhaf bir karakter ki inanın eşim sürekli çok dalgın çok ağır mesela oturduğu yerden tuvalete beş dakikada yürür.Sürekli birşeyleri unutur anahtarını sürekli kaybeder cüzdanını sürekli kaybeder.Yani sanki hayattan hiç bir amacı kalmamış 80 yaşında yaşlı bir adam gibi.Hiç hayat enerjisi yok.Aşırı evcimen.Bende onun tam zıttıyım.Çok daha aktifim.Şimdi diyeceksiniz ki hiçmi anlamadın tanıyamadın..Arkadaşlar inanın gözüme bir perde inmiş gibiydi onla evlenirken.Yani tamamen mantığımı kapatıp sadece duygularımla hareket ettim.Bu üç yılın sonunda artık aile konusunu aşmışken aramızda çok büyük bir soğukluk girdi.O bana sürekli 'ben evlilik insanı değilim ben sorumluluk alamıyorum kendimi özgür hissetmiyorum' gibi şeyler söylemeye başladı.Ayrıca en ufak bir tartışmamızda hadi boşanalım diyor.

Eşime aşık değilim. Oda bana aşık değilim bunu hissediyorum.Aramızda tek olan şey tufah bir sevgi.Ona karşı içimde çok büyük bir merhamet var gece uyurken onu izlediğimde çok hüzünleniyorum biz nasıl bu hale geldik diye.Aslında o kadar farklı iki karakteriz ki nasıl mantığımızı asla kullanmadan evlenmişiz.Bazen boşanmayı düşünüyorum ama o an aklıma anılarımız güzel anlarımızda geliyor üzülüyorum.Kızlar çok çıkmazdayım.Lütfen bana fikirlerinizi yazarmısınız? Ayrıca evlilik terapistinede gittik ama ilk bir hafta düzeldik sonra yine aynı eskisi gibi..Biraz uzun oldu vaktinizi aldığım için özürdilerim.İnanın çok çaresizim.İkimizde mutsusuz.Lütfen ama lütfen bana fikirlerinizi söylermisiniz?
Önce bir dahiliye uzmanına gidip kan değerlerinize,hormonlarının baktirın sonra bir cİnsel terapiste gidip sorunlarınızı anlatın.

Cinsellik çok önemlidir o olmazsa en büyük aşklar bile biter..

bence bır ay kadar ayrı kalın bırbırınızı grmeyın aramayın srmayın ona gre karar verın ınsan kendıyle kalınca oz elestırı yapabılıyr kendını dınlıyr ne hıssettıgını algılıyor. Sızde esınızde kendınızı bır dınleyın analız edın ona gre karar verırsınız ya degıserek devam edeceksınız ya da ayrılacaksınız bu sekılde eblılık olmaz

Karşılıklı gelişmiş her şey.
Sorun sadece eşinde değil bence.
Eşini seviyorsan, evliliğinden vazgeçmek istemiyorsan çabala, ona yeniden aşık olmak için.
Sürprizleri ondan bekleme sen oluştur mesela.
Karşılık veriyor mu nasıl gidiyor gözlemle önce.
İçinden gelmiyorsa da direk bitir gitsin..
Boşa zaman kaybediyorsun..

Cinsel anlamda ciddi sorunlar yaşıyorsunuz, hatta eşinizden mideniz bulanıyor, tiksiniyorsunuz ama 2 Ayda bir birlikte oluyorsunuz. Peki o gün mideniz bulanmıyor mu?? Yani ya olayı inatlaşmaya getirdiniz ikinizde sanki... yani cinsellik öyle bir şey deil bence iki ay da bir mide bulantısı geçmez tarafların. Yani dönem dönem soğukluk olabilir onu anlarım. Ama düzenli olarak iki ay da bir mide bulantınız geçiyorsa bir kendinizi sorgulayın. Sadece siz değil tabiki eşiniz de.

Bosaninca hersey bundan daha guzel olacaksa kendini dusun derim..eşine aciyarak evlilik olmaz. ama yeni bir evlilik cokta toz pembe olurmu hic zannetmem..

Bence insan sevmedigi birini uyurken izlemez. Sevmemek degil de kopukluk olmus sizde. Erkek tarafi icin bunun kavgalardan kaynakli olduguna inanmiyorum. Eger baska turlu aliskanligi yoksa isteksizlik vardir. Zaten 5 dakikada vc ye gidiyor demenizden belli ki depresyonda adam. Depresyonun etkilerinden biri de isteksizlik. Sizin acinizdan da duzenli olmayan, tatmin etmeyen bi iliski cok cezbedici olmaz. Yani on sevismenin cok az oldugu, olsa bitse de gitsek diye yapilan sevismeyi hic bi kadin iple cekmez cunku biz duygularimizla yasiyoruz.

Kesinlikle bosanmadan once ozellikle esinize bi terapi depresyonu icin ve sizin icin de aile terapisi oneririm. Bunu sakin fuzili masraf, bir ise yaramaz gozuyle bakmadan her sey duzelecek inanciyla yapin. Dusunduklerimize inaniriz ve inana inana onlari gercek hale getiririz. Biz birbirimizi severek evlendik bi sansi hakediyoruz boyle olmak zorunda degil her seyi duzeltmek elimizde diye dusunun. olmazsa yine bosanmayi dusunursunuz kaybedecek bir sey yok.

Bence eşini kazanmaya çalış daha bakımlı güzel sexy kıyafetler giy birde öyle dene boşanmak çözüm değil sonra ne olacak herşey daha mi güzel olacak

Bu evlilik toparlanır. Cinsellik olmadan evlilik olmaz. O konuyu halletmelisiniz. Terapi almışsıniz bu konu ne dedi terapist?

Eşinin sana karşı olan hislerinin bittiğini düşündüm okurken açıkçası. En ufak birşeyde hadi boşanalım,yada ben evlilik adamı değilim demesi. Sanki seni kendinden soğutmaya çalışır gibi bir hali var. Oturup açık açık konuş,neden böyle davrandığını aranızda ki soğukluğun sebebini sor. Ben açıkçası böyle bir adamla evli kalamazdım.

Sadece erteliyorsunuz. Erteledikçe de geç kaldığınız için pişman olacaksınız. 2 ayda bir cinsellik ne demek çok tuhaf.

Her açıdan boşanmak en mantıklısı bunun bilincindeyim.Ama nasıl tarif ederim bilmiyorum.Yani onu bir daha asla görememek düşüncesi ona karşı olan merhametim güzel günlerimiz aklıma geliyo off çok zor bir durum inanın:KK43:
Sizi okadar çok anlıyorumki mantık olarak boşanmak bizim için daha iyi olır diye düşünsekte ona karşı olan merhametimiz boşanmaya engel oluyor tabi birde eski güzel günlerin akıla gelemeside var.. :(

Yazdiklarinizdan çok hassas biri oldugunuzu anladım. Anılara ve sevdiklerinize değer veren birisiniz. Bazıları boşanmayi kolay zanneder. O yüzden boşanın der. Hakarete varan bir kavganiz olmuyorsa evliliginiz kurtarilabilir. acaba esiniz boşanalim derken blöf mü yapıyor? ben de çok derim kavgalarda. Yanlış ama çoğu zaman kızdigim için ya da dikkat çekmek için derim. Bir bakıma tepkisini de ölçerim. Acaba eşiniz de sizin sevginizi hissetmedigi için blöf mü yapıyor? bir arkadaş demiş mantıklı geldi bana. Depresyonda olabilir mi? cinsellik konusuna gelince yiprandiginizdan cinsel isteksizlik yaşıyorsunuz. eşinizin sizi sevmedigini düşünmüyorum. Muhtemelen tartışmalar sırasında onu suçlayici konuştuysaniz o da ben evlilik adamı degilim gibi saçma bir düşünceye sarılmış olabilir.

Önce kurtarmayı dene canım. Empati yapıyorum da herhalde önce bunların nedenini anlamak adına konuşmak istediğimi söylerdim . Konuşunca anlarsınız ne kadar gerçekten boşanmayı istiyor diye. Bence eşinizi seviyorsunuz sadece ikinizde duvar örmüşsünüz.

Aklıma geldi de eşini yakışıklı veya çekici bulur musun?

Kızlar üye olmadan sürekli bu forumu takip ediyordum.Bütün sorunlara çok farklı fikirler ürettiğinizi gördüm ve sizden yardım istiyorum.Eşimle üç yıllık evliyiz ondan önce iki yıl nişanlı kaldık.Evliliğimizle beraber onun ailesiyle sorunlarımız başladı ve biz eşimle ailesi yüzünden inanılmaz büyük kavgalar ettik.Daha evliliğimizin ilk ayında.O neolursa olsun hep ailesnin yanında oldu herşeyde onların haklı olduğunu düşündü.Ve bu kavgalarla beraber aramızda inanılmaz bir cinsel soğukluk başladı.İki ayda bir felan cinsellik yaşıyoruz ki yaşımız daha 29.Tam üç yıldır iki ayda bir cinsel hayatımız oluyor.Ne o beni istiyor ne ben onu yani normalde mesela film izlerken yanına uzanırım sarılırız.Ama iş cinselliğe gelince midem bulanıyor tiksiniyorum.

Oda benden hiçbirşekilde cinsellik talep etmiyor.Şimdi diyeceksiniz ki eşin ihtiyacını nasıl gideriyor.Arkadaşlar o kadar tuhaf bir karakter ki inanın eşim sürekli çok dalgın çok ağır mesela oturduğu yerden tuvalete beş dakikada yürür.Sürekli birşeyleri unutur anahtarını sürekli kaybeder cüzdanını sürekli kaybeder.Yani sanki hayattan hiç bir amacı kalmamış 80 yaşında yaşlı bir adam gibi.Hiç hayat enerjisi yok.Aşırı evcimen.Bende onun tam zıttıyım.Çok daha aktifim.Şimdi diyeceksiniz ki hiçmi anlamadın tanıyamadın..Arkadaşlar inanın gözüme bir perde inmiş gibiydi onla evlenirken.Yani tamamen mantığımı kapatıp sadece duygularımla hareket ettim.Bu üç yılın sonunda artık aile konusunu aşmışken aramızda çok büyük bir soğukluk girdi.O bana sürekli 'ben evlilik insanı değilim ben sorumluluk alamıyorum kendimi özgür hissetmiyorum' gibi şeyler söylemeye başladı.Ayrıca en ufak bir tartışmamızda hadi boşanalım diyor.

Eşime aşık değilim. Oda bana aşık değilim bunu hissediyorum.Aramızda tek olan şey tufah bir sevgi.Ona karşı içimde çok büyük bir merhamet var gece uyurken onu izlediğimde çok hüzünleniyorum biz nasıl bu hale geldik diye.Aslında o kadar farklı iki karakteriz ki nasıl mantığımızı asla kullanmadan evlenmişiz.Bazen boşanmayı düşünüyorum ama o an aklıma anılarımız güzel anlarımızda geliyor üzülüyorum.Kızlar çok çıkmazdayım.Lütfen bana fikirlerinizi yazarmısınız? Ayrıca evlilik terapistinede gittik ama ilk bir hafta düzeldik sonra yine aynı eskisi gibi..Biraz uzun oldu vaktinizi aldığım için özürdilerim.İnanın çok çaresizim.İkimizde mutsusuz.Lütfen ama lütfen bana fikirlerinizi söylermisiniz?
Bence ugrasmayin baglilik bu sadece sevgi oldugunu sanmiyorum insallah duzelirsiniz ama bilmem evliligin ilk 4 yılı cok zordur bunu atlatmaķ onemli .

1. şu aileler yüzünden karı koca birbirimizi yememizin ne kadar saçma olduğunu ne zaman anlayacağız?
herkes evinde kendi halinde, olan aileler yüzünden birbirini yiyen çiftlere oluyor. farkına varalım artık.
2. eşinizin her problemden sonra 'hadi boşanalım' demesi yanlış. çünkü bir kere andın mı o cümleyi, çamur gibi insanın üstüne, sakız gibi diline yapışır. önü arkası boşanana dek gelmez.
3. bazı adamların cinsel isteği düşük olabilir. çok tanık oldum ve dinledim. çözülebilir bir durum. bence çözmeye çalışmadan tek başına bir boşanma sebebi değildir.
4. eşinize merhamet duymanızı çok insani karşıladım. seviyorsunuz da problemler biraz sevgiyi gösterme durumlarını baltalamış.
5. ikiniz de mantık çerçevesinde düşünüp, sevgiyle evliliği götürmeye gönüllü olursanız sorunları aşamayacak bir evliliğiniz yok.

Allah hakkınızda hayırlısını versin.

Naif yorumunuz için teşekkürederim.Evlenmeden önce cinsellik yaşamadık..Yani tabiki sevişme öpüşme gibi şeyler oldu ama tam anlamıyla cinselliğin evlendiğimiz zaman yaşadık..Zaten evlilikle birlikte bizim kavgalarımız başlayınca çok uzaklaştık sürekli küstük yatağa sürekli küs girerdik.Böyle böyle çok koptuk uzaklaştık.Aynı evde yaşayan iki ev arkadaşı gibi olduk.Yemek yiyoruz film izliyoruz sohbet ediyoruz bu kadar

Omceden cinsel isteginiz vardi yani?
Sevginin bircok cesidi var, ama sevdigimiz insani diger insanlardan ayiran durum tam olarak bu cinsel istek. O yuzden ben saglikli bir cinsellik olmadan saglikli bir evlilik de olmayacagini düşünüyorum (tabii ki hastalik ya da gebelik/lohusalik gibi ozel durumlar dışında).
Ben yerinizde olsam bosanirdim diye düşünüyorum. Bu durumun toparlanabilecegini de düşünmüyorum. Toparlanacaksa da bu tek tarafli bir cabayla olmaz. Ne bileyim esiniz de rahatsiz olur ve iliskiyi canlandirmak icin ozel cabalara girerse bir ihtimal. Ama siz tek basiniza bu durumu duzeltemezsiniz bence.

Terapiye gittik ama ilk bir hafta düzeldik demissiniz.
Ne kadar süre gittiniz ?
Bakin en az 6 ay düzenli terapiye gitmeniz lazım.
Insanlar bir iki kez gidince mucize olacak zannediyor.
Biz 6 7 ay devam ettik öyle yoluna girdi bir şeyler.

Back
X