Hanımefendi 3 tane firmayla ilgileniyoruz 3 ayrı şirket var tek başıma yeterli olmam imkansız hatta 4.şirketi açıyoruz bu ay çok fazla işlemi var. Ayrıca işimi bilip bilmediğimi ya da yeterli olup olmadığıma siz karar veremezsiniz.
Yeterli ve titiz olsaydınız yanınıza yardımcı personel alınmazdı bunu mali müşavir ve denetmen olarak söylüyorum size. Daha ilk günden ithalat ihracat işlemlerini yapmasını bekleyemezsiniz :) Her baba yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Muhtemelen bir önceki çalıştığı firmada farklı bir muhasebe paket programı kullanılıyordur, kavrayamamıştır, zamana ihtiyacı vardır.
Yetişirilecek personelden siz sorumluydunuz.
Personel şefi ile gerekli konuşmayı yapıp ticaret lisesi çıkışlı adaylar arasından seçim yapabilirdiniz.
3-4 firma ne ki allah aşkına müşavirlik denetim ofislerinde kaç tane mükellef vardı da gece eve gidemezdik ofiste sabahladığımı hatırlıyorum kan çanağına dönerdi gözlerim ekrana bakmaktan..
Delgeç ve zımbayı kullanamayan A4 kağıdını delemeyen, değil kdv hesaplamak iki basamaklı bir sayı ile tek basamaklı rakamı hesap makinesinde yanlış çarpan stajyer öğrenciler gelirdi sabırla sebatla gösterildi anlatıldı onlar da ruhsat sahibi yapıldı.
Mesleğimize dürüst, çalışkan, güzel insanlar kazandırdık. Bizim mükelleflerimizden defterini onlara verenler oldu helali hoş olsun hayır dualarını aldık bereketlendik.
Hata yaptıklarında herkesin içinde rencide etmedik, ağlatmadık, üzerlerine varmadık, kenara çekildi konuşuldu izah edildi. Hata yaptıkları zaman kendi hatalarını kendilerine düzelttirdik ki daha kolay ve çabuk öğrendiler.
Siz bu agresif asabi tavırlarla iş hayatında asla kalıcı olamazsınız. İlerleyen zamanda kendi büronuzu açsanız dahi mükellef bulamazsınız. Sesi en çok çıkan haklı değildir, işinizde çok iyi olsanız bile ekip çalışmasına yatkın olmadığınız için sağlam referanslarınız olmaz. Naçizane tavsiyem günlük hayatta ikili ilişkilerinizde de bu şekilde davranmayın kaybeden siz olursunuz.
Son mesajımdır..