BERABER ÇALIŞTIĞIM ARKADAŞIM VE BERABERİNDE GELEN SORUNLAR

Anladığım kadarıyla kontrol edebilmesi işin yeni şeyler bilmesi gerekmiyor.bu da demek oluyor ki dikkat etmeden yapmış.arkqdaşlar size hak vermemiş ama normal psikolojide birinin dikkatsizlik ve sorumsuzlukla, öğrenilmesi gereken eksiklikleri ayırt edebileceğini düşünüyorum.
Kesinlikle öyle. Ben yeni bir şey öğretiyor olsam zaten hemen öğrenmesini beklemiyorum. Bile isteye yapıyor bu hataları çok dikkatsiz davranıyor. Eşiyle bir sorun yaşıyor ve ertesi gün o sorun tüm gününe yansıyor bu şekilde iş olmaz ki.

Hanımefendi 3 tane firmayla ilgileniyoruz 3 ayrı şirket var tek başıma yeterli olmam imkansız hatta 4.şirketi açıyoruz bu ay çok fazla işlemi var. Ayrıca işimi bilip bilmediğimi ya da yeterli olup olmadığıma siz karar veremezsiniz.

Yeterli ve titiz olsaydınız yanınıza yardımcı personel alınmazdı bunu mali müşavir ve denetmen olarak söylüyorum size. Daha ilk günden ithalat ihracat işlemlerini yapmasını bekleyemezsiniz :) Her baba yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Muhtemelen bir önceki çalıştığı firmada farklı bir muhasebe paket programı kullanılıyordur, kavrayamamıştır, zamana ihtiyacı vardır.

Yetişirilecek personelden siz sorumluydunuz.
Personel şefi ile gerekli konuşmayı yapıp ticaret lisesi çıkışlı adaylar arasından seçim yapabilirdiniz.

3-4 firma ne ki allah aşkına müşavirlik denetim ofislerinde kaç tane mükellef vardı da gece eve gidemezdik ofiste sabahladığımı hatırlıyorum kan çanağına dönerdi gözlerim ekrana bakmaktan..

Delgeç ve zımbayı kullanamayan A4 kağıdını delemeyen, değil kdv hesaplamak iki basamaklı bir sayı ile tek basamaklı rakamı hesap makinesinde yanlış çarpan stajyer öğrenciler gelirdi sabırla sebatla gösterildi anlatıldı onlar da ruhsat sahibi yapıldı.

Mesleğimize dürüst, çalışkan, güzel insanlar kazandırdık. Bizim mükelleflerimizden defterini onlara verenler oldu helali hoş olsun hayır dualarını aldık bereketlendik.

Hata yaptıklarında herkesin içinde rencide etmedik, ağlatmadık, üzerlerine varmadık, kenara çekildi konuşuldu izah edildi. Hata yaptıkları zaman kendi hatalarını kendilerine düzelttirdik ki daha kolay ve çabuk öğrendiler.

Siz bu agresif asabi tavırlarla iş hayatında asla kalıcı olamazsınız. İlerleyen zamanda kendi büronuzu açsanız dahi mükellef bulamazsınız. Sesi en çok çıkan haklı değildir, işinizde çok iyi olsanız bile ekip çalışmasına yatkın olmadığınız için sağlam referanslarınız olmaz. Naçizane tavsiyem günlük hayatta ikili ilişkilerinizde de bu şekilde davranmayın kaybeden siz olursunuz.

Son mesajımdır..

Yeterli ve titiz olsaydınız yanınıza yardımcı personel alınmazdı bunu mali müşavir ve denetmen olarak söylüyorum size. Daha ilk günden ithalat ihracat işlemlerini yapmasını bekleyemezsiniz :) Her baba yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Muhtemelen bir önceki çalıştığı firmada farklı bir muhasebe paket programı kullanılıyordur, kavrayamamıştır, zamana ihtiyacı vardır.

Personel şefi ile gerekli konuşmayı yapıp ticaret lisesi çıkışlı adaylar arasından seçim yapabilirdiniz.

3-4 firma ne ki allah aşkına müşavirlik denetim ofislerinde kaç tane mükellef vardı da gece eve gidemezdik ofiste sabahladığımı hatırlıyorum kan çanağına dönerdi gözlerim ekrana bakmaktan..

Delgeç ve zımbayı kullanamayan A4 kağıdını delemeyen, değil kdv hesaplamak iki basamaklı bir sayı ile tek basamaklı rakamı hesap makinesinde yanlış çarpan stajyer öğrenciler gelirdi sabırla sebatla gösterildi anlatıldı onlar da ruhsat sahibi yapıldı.

Mesleğimize dürüst, çalışkan, güzel insanlar kazandırdık. Bizim mükelleflerimizden defterini onlara verenler oldu helali hoş olsun hayır dualarını aldık bereketlendik.

Hata yaptıklarında herkesin içinde rencide etmedik, ağlatmadık, üzerlerine varmadık, kenara çekildi konuşuldu izah edildi. Hata yaptıkları zaman kendi hatalarını kendilerine düzelttirdik ki daha kolay ve çabuk öğrendiler.

Siz bu agresif asabi tavırlarla iş hayatında asla kalıcı olamazsınız. İlerleyen zamanda kendi büronuzu açsanız dahi mükellef bulamazsınız. Sesi en çok çıkan haklı değildir, işinizde çok iyi olsanız bile ekip çalışmasına yatkın olmadığınız için sağlam referanslarınız olmaz. Naçizane tavsiyem günlük hayatta ikili ilişkilerinizde de bu şekilde davranmayın kaybeden siz olursunuz.

Son mesajımdır..
Benimde size son mesajım olsun. Ben zaten mali müşavirle birlikte de çalıştım büroda da çalıştım sandığınız gibi bilmiyor falan değilim. Küçük ölçekli firmalar ile bazı firmalar bir değil yapılacak bir sürü işlemi oluyor. Sadece fatura işledim beyanname verdim oldu bitti olmuyor. Israrla iş bilmediğimi iyi yapamadığımı iddia ediyorsunuz ki bu konuda hiçbir şey bilmiyorsunuz her firma kendi içinde çok çok farklıdır. Yeterince deneyimli olsaydınız bu biliyor olurdunuz. Lütfen konuma bir daha yazmayınız.

Benimde yardimcim var. Yetisemiyorum diye alindi. Yaptigi isleri gunluk kontrol ederim. Kimse soylememis ben söyleyeyim: baskasinin yaptigi hatayi bulmak, isi yeniden yapmaktan daha zordur. O yuzden haftalik veya gunluk olarak kontrol edip elemani kendi haline birakmamalisiniz. Kontrol mekanizması ayni zamanda diger kisinin isini daha ozenli yapmasını saglar. Bir sure sonra zaten kontrol etmenizede gerek kalmaz, is duzenini oturtur

Kesinlikle öyle. Ben yeni bir şey öğretiyor olsam zaten hemen öğrenmesini beklemiyorum. Bile isteye yapıyor bu hataları çok dikkatsiz davranıyor. Eşiyle bir sorun yaşıyor ve ertesi gün o sorun tüm gününe yansıyor bu şekilde iş olmaz ki.
Benim de hiç gözüm tutmadı bunu.çocuk gibi ağlayıp, sizi patrona şikayet etmek nedir yaa? Saygısıza bak.işyeri bu.sorun da yaşarsın bazen.evimizde de sorunlar yaşıyoruz.kaldı ki orası içimizden gelen herşeyi yapabileceğimiz bir yer değil.ağlayacaksan çıkarsın dışarıya kendine gelir dönersin.anaokulu mu burasi? çok haklısınız.

Sizin gibi biri yüzünden işimden olmuştum hakkımı hiç bir zaman o kadına helal etmiyorum etmicemde.
Altı üstü 2ay olmuş işe gireli sanki 2-3 sene olmuşta hala yapamıyor gibi konuşuyorsunuz. Sizin gibi insanlar yüzünden çalışanların bütün enerjisi motivasyonu bitiyor.
2 ay iş öğrenmek için gayet makul bir süredir.verdiğiniz süre örneğinin uçukluğuna bakılırsa sizin de farkınız yok anlaşılan konudaki kişiden.konu sahibi de şüphesiz sizin gibi birine denk gelmek istemeyecektir.ben beceriksizim diyemeyen başkalarına sallıyor.o kadar akıllıysan o kişinin insafına kalmayacak seviyeye gelseydin o zaman.hem suçlu hem güçlü derler sizin gibilere.

Niye böyle hak vermemişler şaştım kaldım.ne çekiyoruz oysa ki bu beceriksiz, dikkatsiz, sorumsuz tiplerden.ben gıcık oldum adınıza

Son düzenleme:
Kimse işi okulda lğrenip gelmiyor,biz yetiştiriyoruz. Neden başıboş şekilde 2 aydır çalıştırdınız ki,siz sorumlusunuz,her yaptığı işlemi anında kontrol etseydiniz şimdi böyle oflamak zorunda kalmazdınız.
Konu sahibi onun velisi ya da patronu değil.ikisi de eşit bir şekilde çalışıyor.üst kıdemde değil yani.böyle bir misyonu yok kadının.isterse hiçbir şey öğretmez, göstermez.iyilik yapmış oluyor sadece.işi bilmiyorsa onun sorunu.ki zaten öğretmiş.iyilik yapma görevin sanırlar derler ya sizin gibiler için denmiş işte.

Konu sahibi onun velisi ya da patronu değil.ikisi de eşit bir şekilde çalışıyor.üst kıdemde değil yani.böyle bir misyonu yok kadının.isterse hiçbir şey öğretmez, göstermez.iyilik yapmış oluyor sadece.işi bilmiyorsa onun sorunu.ki zaten öğretmiş.iyilik yapma görevin sanırlar derler ya sizin gibiler için denmiş işte.
Öyle bir şey yok. Konu sahibi sözü geçen kişiyi yanına işe aldırmış. Departmanına yardıma gelen kişinin üstü oluyor yani. Ve yetiştirip eğitmesi onun görevi. Özel sektör iş hayatında iyilik yapmak diye bir şey yok, 18 yıldır belki bin kişi yetiştirdim, hiç birini de iyilik olsun diye yapmadım. Yeni mezun veya 1-2 yıllık tecrübeli kişileri işe aldım ve ben ne yapıyorsam öğrettim. Sizin gibiler derken bu benim görevim zaten. Bunun için maaş alıyorum. Siz sadece kendi başınıza ve kendiniz için çalışmaya devam edebileceğiniz bir sektördeyseniz bunun benim için sakıncası yok.

Yetiştirmek üzere bi şeye geçmedik ki bildiği işlemi yaptırıyoruz şuan. İhracat ithalat kısmına geçiremedim bu kadar şeyi görünce ki vaktimizde olmadı beyanname zamanı geldiği için.
Konu açmışsın borçlu çıkmışsın bir de buradakiler dil döküyorsun.ülkenin neden bu hâlde olduğuna şaşmamak lâzim.nerede beceriksiz, sorumsuz, vasıfsız, kişisel gelişimini tamamlayamamış tip var herkes ondan yana oluyor.trajikomik bir ülkeyiz.hiç birşey bilmeyen için falan demişler.eee bilseydi o zaman biraz.bu işe başvurduğuna göre niye hiçbir şey bilmiyor? Kaldı ki zaten öğretiliyor.senin yerine ben sinirlendim haaa.iş bilen, kalifiye, kendini geliştirmiş kişiye suç buluyor kadınlarımız maalesef.

Son mesajımdır..
Arkadaş kafayı mı yediniz ya.kadın beceriksizin tekine denk gelmiş.üstüne üstlük çocuk gibi ağlayıp, zırlayıp kadıncağızı suçlu çıkartmiş.hayirdır anaokulu mu burası? aynı şeyi mi okuduk anlamadım ki.inşaah size de denk gelir bir tane seve seve hata kapatırsınız artık.hatta ağlarsa falan teselli edersiniz.

Düne kadar ağzımı açıp tek kelime etmedim ama evrakları hala kendi masamda görünce patladım. Ben nasıl bi hatam olunca çözüyorsam ki hatasız çalışan olmaz herkes hata yapar ve biz ona bildiği bi işi verdik bakın bilmediği şeylere geçirmedim bile henüz.
Ben de muhasebe biriminde çalışıyorum ve yeni başlayan bir arkadasimiz da aynı şeyleri yaşıyor. Siz misiniz bilemedim ya ..
Düne kadar ağzımı açıp tek kelime etmedim ama evrakları hala kendi masamda görünce patladım. Ben nasıl bi hatam olunca çözüyorsam ki hatasız çalışan olmaz herkes hata yapar ve biz ona bildiği bi işi verdik bakın bilmediği şeylere geçirmedim bile henüz.
Siz bana aynı benim çok yakın bir arkadaşımın yaşadığı durumu animsattiniz. Çalıştığımız kurumda beni ve bir arkadasimi anı bir değişiklikle mali işler birimine bağladılar. Teorik olarak finans ve operasyoncu olduk yani. Ben proje işime devam ettiğim için çok işim olmadı o kısımla. Ancak arkadaşıma finans öğretmeye başladılar. Banka hesabı tutturma, talimat hazırlama vs. Sizinkine benzer isler. Kızın muhasebenin m'sinden haberi yok o güne kadar. O ekipte de aynı sizin gibi olan biri var. Ciddi anlamda kızı o kadar strese soktu ki. Hem işi anlattigini sanıyor ancak ham bilgiyi veremiyor, hem de devamlı of pof modunda. İnanın kızın öğreneceği varsa da ogrenemedi. Bir süre sonra umursamamaya başlayınca kız işini dogru duzgun öğrendi. Bu da ortalama 6-7 aylık bir süreç oldu. Ama kız hala bir şey yaparken tedirgin. Çünkü kıza alalen değil ama alttan alttan ciddi bir mobbing yaşattı. O sebeple siz de o kızı rahat bırakın. İşi doğru düzgün layıkıyla anlattığınizdan emin olun, pratik yapın, mantığını kavramasini sağlayın. Size banka tutturmak basit bir iş gibi geliyor ama gerçekten ilk defa bu işin içine girince 102 bankalar, yok kasa vs. İşin içinden cikilmiyor. Baktınız bunlara rağmen hala tık yok, bir çaba yok. O zaman bir ne oluyoruz yahu dersin. O kızın ağlaması bu olayla bağlantılı bir şey değil yani. Kızın patlaması.

Arkadaş kafayı mı yediniz ya.kadın beceriksizin tekine denk gelmiş.üstüne üstlük çocuk gibi ağlayıp, zırlayıp kadıncağızı suçlu çıkartmiş.hayirdır anaokulu mu burası? aynı şeyi mi okuduk anlamadım ki.inşaah size de denk gelir bir tane seve seve hata kapatırsınız artık.hatta ağlarsa falan teselli edersiniz.
Saçmalıyorsun.

Bende delirirdim. Veri doğru gelmezse sizde doğru işleyemezsiniz. Çok basit aslında. Haklısınız. O yüzden altımda biriyle çalışmayı sevmem.

X