Tekrar merhaba arkadaşlar..
İş yoğunluğu nedeni ile uzun zamandır giremiyordum buraya..
Selülitle mücadele yöntemimi beğendiğinize sevindim. Umarım uyguluyorsunuzdur.
Bazı sorular var, onları cevaplayayım.
Evet popoma da uyguluyorum ve göbeğime ve hatta bu düşük bel giymekten dolayı oluşan muffin kek diye tabir edilen o yanlar oluşmasın diye, o kısma da uyguluyorum. YALNIZ!!! Popoma ve yanlarıma yukarıya doğru, göbeğime ise SAAT YÖNÜNDE dairesel hareketlerle uyguluyorum. Çünkü, internetten de araştırabilirsiniz bu dediğimi, -afedersiniz- dışkılama yönünde olması gerekki, barsak hareketlerini olumsuz etkilemesin. Örneğin bebeklerin gazı da çıkarılırken böyle yapılır. Düşük ayarda ve kontrollü yaptığınız sürece bence selülit için bundan daha iyi bir çözüm yok gibi...
Boru ucunu teninize fazla bastırmayın. Makine ile tüy alır gibi yapın. Ve yine söylüyorum, bir yerde fazla kalmayın.
Burda dikkatimi birşey çekti. Herkes çok fazla kese yapıyor. Ben de kese yapardım, üstelik sıcak suyla duş alırdım. Cildimi çok kuruttum böylece ve bende liken planus diye bir deri hastalığı oluştu. İki ay ışın tedavisinden (PUVA) sonra ancak lezyonlar (Lezyonlar ayak bileklerimde ve alt bacaklarımdaydı, bu kısımlar yağ bakımından fakirdir) söndü. Dikkat edin. Cildinizi fazla hırpalamayın, üstündeki ölü deriyi sürekli alarak dış etkenlere karşı bariyersiz bırakmayın. Bunların, elektrikli süpürge ile bir ilgisi yok tabi..Sadece, keseye ve sıcak suya biraz mesafeli durun derim...
Görüşmek üzere...