• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğal Saç Bakım Kürleri Benim saçlarım ve tavsiyelerim resimli

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

Acacallis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2012
118
28
48
Düzce
Eki Görüntüle 464274

Deneyimlerimle sağlıklı bir saç için;

*Maşa, düzleştirici, fön makinesi, jöle, briyantin, sprey ve köpükten elinizden geldiğince uzak durun

*Şampuanı bol kullanmayın benim en sabit ilkem bu. Hemen hemen hergün yıkandığım için çok az şampuan kullanıyorum. Ve 1 kez yıkıyorum sadece. Saçlarınızın kurumaması için sizde böyle yapın. Dökülmeler önemli ölçüde azalacaktır.

*Herkese yakışan aslında doğal saç rengi. Saçınızın dip boyası gelmiş artık boyamaktan sıkılmış kendi saçınızı özlüyorsanız, kendi saç renginize yakın doğal bir renge boyatın ve 1 yılda boya çok büyük ölçüde akacak uçlarından kestirdiğinizde zaten kaybolacaktır.

*Durulanan saç kremlerini tercih edin. Saçlarda kalan kremlerdeki kimyasallar saçlara zarar verir.

*Eğer doğal saçımı kesinlikle kullanamam diyorsanız, haftanın 2 gününü saçlarınıza tatil ilan edin. Kuru saçlara sahipseniz doğal bakım yağları kullanın. Benim zeytinyağına göre durulanması kolay olduğundan badem yağı. Tatlı bir kokusu kalıyor ve önemli ölçüde nem sağlıyor.

*Hint yağı saç dökülmesinde ve saç çıkarmada gerçekten etkili. Ancak alın ve ensenizde bebek saçı dediğimiz küçük küçük saçlar çıkarması hoş olmuyor. O yüzden ense ve alın bölgesinden biraz içerlere uygulamak daha mantıklı. Örneğin tam tepeye. En çok orası açılıyor çünkü :)

*Saçlarınızı kurutmayın. Benim gibi sinizütseniz o başka ama. Yaz ayları saçlarımıza tatil ilan etmek için çok uygun. Sıcaktan hemen kuruyor ve baş ağrısı yapmıyor. Havluyla çok sert şekilde kurulamakta yanlış. Kırılmasına sebep oluyor. havluyla nazikçe nemini alıp geniş dişli bir tarakla tarayın ve kurumaya bırakın

*Ve en önemlisi hafif makyajla kullandığınız bakımlı saçlar doğal haliyle güzel görünür. Abartılı makyaj yapmayın. Yaz aylarında doğal taze bi görünüm elde edin.

HAYDİ KIZLAR YENİLENELİM :)

fırçalarken de hafifçe fırçalamak ve geniş dişli tarak gerekir. saçların altları değil en çok üstleri, kırılır bu nedenle.

saçlarının kalitesi ve güzel olduğu görülüyor cnm:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

çok beğendim

ve dediklerini çok doğru buluyorum hele ki saçları 1 kez yıkamak konusuna kesinlikle katılıyorum

arada bir cnm şekillendirici kullanmak bile istese,kıyamıyorum ve yapmıyorum.çünkü çok yıpratıyor ve döküyor biliyorum

ayrıca sığır iliği kullanıyorum ben de.ve badem yağı.saç çıkarma konusunda sığır iliği çok iyi sanırım ömrüm boyu da kullanacağım.arada mola versem bile sığır iliği harika

saçta boyadan ben de bıktım hem yıpratıyor hem de kendi doğal saçımı istiyorum artık sanırım bi daha boyamayacağım

ama saçlarımı kurutmadığım zaman kabarıyor ben de kurutmayı sevmiyorum ama kendi halinde kuruyunca kabarıyor buna bi önerin var mı:26::26:

verdiğin bilgiler için teşekkürler ayrıca cnm $28ae0ac68460fef908252ff.gif

Saçların çok güzel:nazar: Ben de son iki haftadır spora gittiğim için her gün yıkamak durumunda kalıyorum, terle beraber leş gibi oluyorum çünkü. Sülfatsız kullanıyorum ve bir kez yıkıyorum, bu içimi biraz rahatlatıyor hergün yıkamak konusunda

Saçlarınızı soğuk suyla yıkarsanız parlaklık verecektir ayrıca bildiğimiz demlenmiş çay ile soğuduktan ve süzdünten sonra saçlarınızı yıkayıp duruladığınız takdirde parlak ve sağlıklı bi görünüm elde edebilirsiniz :)))

Back