Çorbalar BENİM OVMAÇ ÇORBAM (RUMELİ ÇORBASI)

sada73

Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2015
49
10
Hanımlar size çok lezzetli bir çorba tarifi yazıyorum. Muhakkak denemelisiniz. Bir Rumelili kızı olarak çok severek yapıyorum ben:)
MALZEMELER:
5-6 kaşık un
1,5 litre et suyu ( 6-7 su bardağı)
Unu ovalamak için göz kararı normal su
2 diş sarımsak
tuz
ÜZERİ İÇİN
Hayvansal yağ. Hani şu etlerden ayırdığımız. Zararlı diye çöpe attıklarımız :) 1 avuç büyüklüğünde
Pul biber ve nane
YAPILIŞI:
Unun tamamını tabağa alıyoruz , normal suyumuzu (6 yemek kaşığı kadar) ve tuzumuzu tabağa ekliyoruz. Su ve unu karıştırıp hamuru elimizi ovuşturarak parçalar haline getiriyoruz.Küçük topaklar oluşturuyoruz.
Kaynamakta olan et suyumuzun içine atıyoruz ve bir müddet karıştırarak pişiriyoruz. İçerisine 2 diş sarımsağıda ezip atıyoruz.Çorbamız pişerken sıra geliyor yağları kavurmaya. Yağları kuşbaşı şeklinde doğrayıp tavamıza alıyoruz. Çıtır çıtır oluncaya kadar kavuruyoruz. İyice küçülüyorlar ve çıtır çıtır oluyorlar. Kavrulan yağın içine pul biber ve nanemizide ekliyoruz ve kaynamakta olan çorbanın üzerine döküyoruz. Çorbadan gelen kokuya inanamayacaksınız. Bir iki taşım kaynadıktan sonra çorbamız hazır. Afiyet olsun. Çok besleyici.
Ben içerken içine az bir şeyde sirke katıyorum. O da size kalmış .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…