• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim kameramdan Dağlar şehri Hakkari ve Muhteşem Zap suyu kareleri

calikusumuz

Aklım egede kaldı......
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2007
3.336
8
116
50
Diğer
img2047l.jpg
van209.jpg
img1665.jpg
img0612.jpg
img0633v.jpg
img0593.jpg

Son düzenleme:
1. Resim Van Gölü muhteşem manzarası

2. Resim Van-Hakkari arasında bulunan Güzelsu Kalesi

3. Resim Şanlıurfa Birecik Köprüsü

4. Resim Dağlar kenti Hakkari den bir kare

5. Resim Hakkari genel görünüş

6. Resim Hakkari'ye giderken mutlaka geçilmesi gereken Zap suyu üzerindeki Depin köprüsü.

kuşuumm kesinlikle fotoğraf hobini geliştirmelisin.. çok güzel kareler ..a.s.:nazar:

Tavsiye vereyim mi isterseniz.

1.si kesinlikle köprüde arabalar kamyonlar geçerken fotoğraf çekmemeniz fotoğrafın büyüsünü derinliğini bozar.

2.si en anlamlı pozda bile karenin içine elektrik direği girerse o kare bozulur:) Ki bunun için hepimiz baya uğraşırız gerekirse yer değiştirir farklı açıdan çekim yaparız.

Mesela son kareniz güneşin dalgalanması çok güzel olacakmışki elektrik telleri tak orta yerden geçince bakarken fotoğrafın büyüsü kaçmış.

Bunları dememim sebebi sanıyorum sizde biraz profesyönelce ilgileniyorsunuz, hani aaaa çok güzel manzara ne kadar güzel demek sizide pek tatmin etmez:)

Paylaşmak istedim ilerde daha iyi olacağınıza eminima.s.

Tavsiye vereyim mi isterseniz.

1.si kesinlikle köprüde arabalar kamyonlar geçerken fotoğraf çekmemeniz fotoğrafın büyüsünü derinliğini bozar.

2.si en anlamlı pozda bile karenin içine elektrik direği girerse o kare bozulur:) Ki bunun için hepimiz baya uğraşırız gerekirse yer değiştirir farklı açıdan çekim yaparız.

Mesela son kareniz güneşin dalgalanması çok güzel olacakmışki elektrik telleri tak orta yerden geçince bakarken fotoğrafın büyüsü kaçmış.

Bunları dememim sebebi sanıyorum sizde biraz profesyönelce ilgileniyorsunuz, hani aaaa çok güzel manzara ne kadar güzel demek sizide pek tatmin etmez:)

Paylaşmak istedim ilerde daha iyi olacağınıza eminima.s.

Yaptığın yorumlar için çok teşekkür ederim nevbahar.
Elimden geldiğince geliştirmeye çalışıyorum resimlerimi.
Ben çok uzun yolculuklar yaptım eşimin mesleği dolayısıyla bu yollarda gördüğüm kareleri
yakalamak adına çoğunlukla araç içinden çektim. Köprüdeki arabalar malesef bu yüzden var.
Takdir edersin ki 2000 km yolda sıkça durdurma şansım olmaz eşimi....
Ama söylediklerinizi dikkate alacağım. Dilerim çok daha güzel resimler eklerim siteye.

kuşu manzaralar da fotograflar da şahane, yalnız elektrik direği meselasine katılmadan edemedim, ben de olmamasını daha estetik buluyorum a.s.

Evet haklısınız canım. Ama çektiğim yer Hakkari ve Sümbül dağı şehre öyle hakim bir
noktada ki... onu o direk veya başka şeylerden ayrıştırabilmem için helikopterle falan
çekim yapmam gerekiyor. Her açıdan görülebiliyor ama hep birşeyler denk geldi önüne.
O yüzden en çok o dağı kareledim.

harika,hep gormek istemisimdir oralari biturlu nasip olmadi,olur iyisallah bigun,ne kadar guzel ,bian icin bile olsa beni hasretiyle yanip tutustugum,geceleri ruyamda,gunduzleri ise dusunde olan canim Turkiyeme goturdugun icin,sana cok tesekkur ederim,,,

Cok güzel canim...helede benim gibi böyle gurbet ellerde olanlara bunlar nasil iyi geliyor biliyonmu....senağlama!!!! Cok acitasyon yaptim galiba??:delphin:

Devamini bekliyom...öperim kusumuŞeniz

"zap suyunun sesini başına koyuyordum şarkılarımın listesinin.. "

sesini bilmem ama görüntüsü itibari ile dediği kadar varmış Yılmaz'ın..
Çok güzeldi canım çoooooka.s.

"zap suyunun sesini başına koyuyordum şarkılarımın listesinin.. "

sesini bilmem ama görüntüsü itibari ile dediği kadar varmış Yılmaz'ın..
Çok güzeldi canım çoooooka.s.

Evet laalem doğru demiş Yılmaz. Zap çok ihtişamlı, gümbür gümbür çağlıyor.
Aslında uzak olduğumuz o yerlerde öyle güzellikler var ki...
Gidilip görülesi, yaşanası...Konu ne kadar resim olsada ben bile bunları
eklediğimde orada olmayı özledim.:delphin:Teşekkürler canım...

harika resimler...
en doğusundan en batısına güzel yurdumun her kariş topragi öyle güzel ki :asigim:
ellerine sağlık çalıkuşum hihoyyyt

Back