Çoktandır gelip buraya bir şeyler yazmak istiyordum; ama konuşmak istemediğim, paylaşmak istemediğim şeyler vardı ve hep erteledim.
Ancak şimdi anladım ki konuşmamanın bana yarardan çok zararı var.
6 ay önce genel kontrol için bir BT çektirmiştim. Sonuçlarda çok kayda değer bir şey yoktu. Sadece sağ akciğerde 3 mm lik bir nodül olduğu yazıyordu raporda. Doktoruma sorduğumda, bunun çok anlam ifade etmediğini, sigaradan ya da geçirilmiş bir rahatsızlıktan kaynaklanabileceğini, milimetrik olduğu için sadece takip edilmesi gerektiğini söyledi.
Tahmin edersiniz ki bu açıklama beni hiç tatmin etmedi. Son zamanlarda her şeyin en kötüsünü beklemeye öyle alıştırmışım ki kendimi, 6 ay sonraki tomografiye kadar deliksiz uyku uyumadığımı söyleyebilirim. Üstelik çok azalttığım sigarayı da tam olarak bırakmamıştım.
15 Mart'ta nihayet ikinci tomografiyi çektirdim. Düne kadar yine karmakarışık duygular içindeydim. Düşünsenize elinize aldığınız raporda bu nodül 4 mm olmuş yazıyorsa ne hissedersiniz?
Bu arada bu duyguları eşim dahil kimseyle paylaşmadığım için sürekli saldırı halindeyim, gerginim, geçimsizim, kavgacıyım... Herkes bende bir gariplik olduğunun farkında; ama ısırırım diye korkup soramıyorlar.
Dün öğleden sonra tüm cesaretimi toplayıp sonuçları almaya gittim. danışmadaki memur kağıtları yazıcıdan çıkarıp elime verdiğinde kağıtlara bakamadım bile. Koşar adım hastaneden çıkıp arabaya bindim. Elimde kağıtlar, öylece kalakaldım. Bakmakla bakmamak arasında gittim geldim uzun bir süre. Sonunda cesaretimi toplayıp okudum sonuçları.
3 mm lik nodül hala duruyor. Bu sanırım iyi... En azından büyümemiş. Lenf nodu lehine yazıyor, bu da sanırım kötü. Ne bileyim işte iyi ya da kötü, önemli olan benim rahatlayamamış olmam.
Karaciğerimde yağlanma görüldüğü yazıyordu. İnanın bunu bile düşünemedim.
Şimdi derse girmem gerekiyor, devam edeceğim.
Geldim, devam ediyorum:
Dün bir taraftan bu gerginliği yaşarken bir taraftan da evhamın insanı nasıl içten çökerttiğini düşündüm. Sürekli kötü bir şeyler olacak duygusuyla yaşamak çok zor ve yıpratıcı.6 aydır dünyayı kendime zindan ettim. Sanki bir yararı varmış gibi...
En sonunda dün akşam eşimle paylaştım yaşadıklarımı. Garibim, ağzı açık dinledi beni. "Meğer benim haberim olmadan sen neler yaşamışsın" dedi. Sonra çocukların yemeğini hazırlayıp attık kendimizi sokağa. Uzun bir yürüyüş yapıp uzun uzun da konuştuk. Eşimin telkinleriyle kendimi biraz daha iyi hissettim. En azından gece uyuyabildim.
Sabah eşim sonuçları alıp bir doktora göstermiş. Az önce aradı, merak edilecek hiç bir şey yokmuş dedi. Bu nodüller herkeste çıkabilirmiş ve sadece takip edilmesi gerekiyormuş. Şimdi biraz rahatladım.
Sonuçlar temiz çıkarsa öğrencilerime beslenme hazırlama sözü vermiştim. Bu gün onlara börek yapacağım. Yarın da afiyetle yedireceğim inşallah.
"Duvarı nem, insanı gam yıkar." sözü ne kadar doğruymuş. Gam değil ama evham 6 aydır yedi bitirdi beni. Bundan sonra hayata ve olaylara daha pozitif bakmaya çalışacağım. Sigara da içmeyeceğim...
Çoktandır gelip buraya bir şeyler yazmak istiyordum; ama konuşmak istemediğim, paylaşmak istemediğim şeyler vardı ve hep erteledim.
Ancak şimdi anladım ki konuşmamanın bana yarardan çok zararı var.
6 ay önce genel kontrol için bir BT çektirmiştim. Sonuçlarda çok kayda değer bir şey yoktu. Sadece sağ akciğerde 3 mm lik bir nodül olduğu yazıyordu raporda. Doktoruma sorduğumda, bunun çok anlam ifade etmediğini, sigaradan ya da geçirilmiş bir rahatsızlıktan kaynaklanabileceğini, milimetrik olduğu için sadece takip edilmesi gerektiğini söyledi.
Tahmin edersiniz ki bu açıklama beni hiç tatmin etmedi. Son zamanlarda her şeyin en kötüsünü beklemeye öyle alıştırmışım ki kendimi, 6 ay sonraki tomografiye kadar deliksiz uyku uyumadığımı söyleyebilirim. Üstelik çok azalttığım sigarayı da tam olarak bırakmamıştım.
15 Mart'ta nihayet ikinci tomografiyi çektirdim. Düne kadar yine karmakarışık duygular içindeydim. Düşünsenize elinize aldığınız raporda bu nodül 4 mm olmuş yazıyorsa ne hissedersiniz?
Bu arada bu duyguları eşim dahil kimseyle paylaşmadığım için sürekli saldırı halindeyim, gerginim, geçimsizim, kavgacıyım... Herkes bende bir gariplik olduğunun farkında; ama ısırırım diye korkup soramıyorlar.
Dün öğleden sonra tüm cesaretimi toplayıp sonuçları almaya gittim. danışmadaki memur kağıtları yazıcıdan çıkarıp elime verdiğinde kağıtlara bakamadım bile. Koşar adım hastaneden çıkıp arabaya bindim. Elimde kağıtlar, öylece kalakaldım. Bakmakla bakmamak arasında gittim geldim uzun bir süre. Sonunda cesaretimi toplayıp okudum sonuçları.
3 mm lik nodül hala duruyor. Bu sanırım iyi... En azından büyümemiş. Lenf nodu lehine yazıyor, bu da sanırım kötü. Ne bileyim işte iyi ya da kötü, önemli olan benim rahatlayamamış olmam.
Karaciğerimde yağlanma görüldüğü yazıyordu. İnanın bunu bile düşünemedim.
Şimdi derse girmem gerekiyor, devam edeceğim.
Geldim, devam ediyorum:
Dün bir taraftan bu gerginliği yaşarken bir taraftan da evhamın insanı nasıl içten çökerttiğini düşündüm. Sürekli kötü bir şeyler olacak duygusuyla yaşamak çok zor ve yıpratıcı.6 aydır dünyayı kendime zindan ettim. Sanki bir yararı varmış gibi...
En sonunda dün akşam eşimle paylaştım yaşadıklarımı. Garibim, ağzı açık dinledi beni. "Meğer benim haberim olmadan sen neler yaşamışsın" dedi. Sonra çocukların yemeğini hazırlayıp attık kendimizi sokağa. Uzun bir yürüyüş yapıp uzun uzun da konuştuk. Eşimin telkinleriyle kendimi biraz daha iyi hissettim. En azından gece uyuyabildim.
Sabah eşim sonuçları alıp bir doktora göstermiş. Az önce aradı, merak edilecek hiç bir şey yokmuş dedi. Bu nodüller herkeste çıkabilirmiş ve sadece takip edilmesi gerekiyormuş. Şimdi biraz rahatladım.
Sonuçlar temiz çıkarsa öğrencilerime beslenme hazırlama sözü vermiştim. Bu gün onlara börek yapacağım. Yarın da afiyetle yedireceğim inşallah.
"Duvarı nem, insanı gam yıkar." sözü ne kadar doğruymuş. Gam değil ama evham 6 aydır yedi bitirdi beni. Bundan sonra hayata ve olaylara daha pozitif bakmaya çalışacağım. Sigara da içmeyeceğim...
Canım Anuşkacığım....Neler yaşamışsın içinde ne fırtınalar olmuş. Bak her şey düzeldi moralini yine yüksek tut Harika bir eşe sahipsin Maşallah....Unutma seni çok seviyoruz.
İşim sebebiyle günde birçok kez yaşadığınız olayla karşılaşıyorum
Sizi çok iyi de anlıyorum.Bulunmuş olduğunuz psikoloji düşünceler sizi alıp çok uzaklara götürüyor değilmi..
Ama şuna inanın hepsi geçicek..
Çünkü herşey sizde başlıyor.Eğer siz iyiyseniz vücudunuzda iyi ...
Düşüncelerinizin karanlığına bırakmayın kendinizi siz güçlüsünüz..
Ağlayın bağırın cağırın üzüldüğünüzde hakkıyla yaşayın ama içinize atmayın.
Hastalığınız sadece takibi gerektiren bi rahatsızlık...
Ve sigarayıda hayatınızdan tamamen cıkardığınızda çok daha iyi sonuclar alabileceğinize eminim...
Mora-Terapi yöntemiyle sigaradan kolaylıkla kurtulabilirsiniz...
Rabbim bu zorlu yolculukta yardımcınız olsun
Geçmiş olsun dileklerimle
çok geçmiş olsun canım
allah acil şifalar versin dualarımız seninle
herkes abla demiş bende abla demek istedim allah yardımcın olsun anuşka ablacım dilerim tertemiz çıkar biyopsi sonucun...
rabbim acil şifalar wersin korusun seni...çok çok geçmiş olsun...
Anuska ablacim allah yardimcin olsun insallah korkulacak bisey yoktur biyopsinin sonucunu alinca rahatlarsin. Ameliyat icinde biran önce atlatirsin ... gecmis olsun dualarimiz seninle..
canım bende üzüldümm ya senin ii olduğunu burda görünce sevinyorum gecmiş olsun
tabiki eşinle paylaşcan eşin senin hayat arkadaşınnn dert arkadaşınnn ii yapmışın soylemkleee tekrardan gecmiş olsun dumansız günler sağlıklı yarınlarrrolumunekankayizsmile
Sevgili anuşkacım öncelikle çok geçmiş olsun .
Neler yaşamışsın öyle rabbim daha beterinden saklasın :Saruboceq:
Sonuçlarda iyi çıkmış ne güzel sigarada bırakılınca daha rahat edersin .
Herşey sağlık için değilmi sen çok güçlü bir insansın yılmak yok arkadaşım. kaydirigubbakcemile3
Her zaman seninleyiz canım :1hug:
cnm çok geçmiş olsun zor şeyler yaşadığın artık iyi olmana sevindim çok şükür opuyorumnanaktan
Sevgili Anuşka...
Uzun zamandır pek fazla foruma giremiyordum.
Ne kadar zorlu şeyler yaşamıi ve hala yaşamaktasın.Herkes ne güzel moral ve destek vermiş.Ben de o moral verenlerin arasında olmayı gerçekten çok isterdim canım..
Ama yüreğimin seninle birlikte olduğunu ve uzaklarda senin için dua eden bir yürek olduğunu asla unutma emi.....
Geçmiş olsun.Gerçekten geçmiş olsun ve bir daha sana dönmesin inşallah....
Şüphe de gerçekten insana ölümden beter acı veriyor.
Ama inan bunu yalnız sen değil hepimiz yapıyoruz.Aslında biz kafamızda kursak da kurmasak da olacak olan zaten irademiz dışında gelişiyor.
Pozitif düşünce gücüne de inanırım.Hayata hep olumlu bakıp olumlu yaklaşmak gerektiğine inanırım.Her olumsuzluktan olumlu birşeyler üretmek gerçekten iyidir ki seni hakikaten takdir ettim bu konuda Anuşkacığım.
Bunca acıyı aylarca tek başına taşıyabilmek gerçekten de zor olsa gerek....
Ben inan ki yaşadıkların karşısında senin kadar gerçekçi olabilirmiydim bilmiyorum..
Güçlü kadınmışsın vesselam....
Gücünü yitirmemeni diliyorum.Hayat sürprizlerle dolu.Biliyorsundur mutlaka "Karanlığın en koyu olduğu an aydınlığın en yakın olduğu zamandır."
Artık senin için aydınlık günlerin geldiği inancındayım.....
Sağlıkla ve mutlulukla kal.Kalbim seninle....
geçmiş olsun rabbim acil şifa versin
sevgili anuşka öncelikle çok çok geçmiş olsun.inşallah herşey geride kalmıştır. güzel günler eşinle çocuklarınla birlikte senin olsun.
Çok geçmiş olsun.
Allah sağlıklı günler nasip etsin inş.
Bişi çıkmamasına sevindim Anuşum.olumunekankayizsmile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?