Benim hissettiklerim

S0nsuza

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2016
55
29
3
Kizlar konu basligina gorumce yazacaktim sonraa dusundum asil problem o degil galiba, esimin tutumu yazacaktim o da degil galiba, en son benim hissettiklerim yazdim, problem ucunden hangisi siz belirleyin ve cozumu icin tavsiyeler verin lutfen

Gorumcemi cozemedim aslinda ama ben rahatsiz oldugum durumlari soyleyeyim, o beni sevmez ama seviyormus gibi yapar bana ve herkes dahil, ben onu sevmiyorum ve esim biliyor disariya karsi ve ona karsi bende rol yapiyoru (keske esimede seviyormus gibi yapsaydim).
Gorumcem hep esimle aramizi acmak derdinde gibi, Ben ne istersem nasil istersem o esime aaa oyle iyi degil diyerek benim istemedigim birseyi yaptirmak istiyor. Esim ablasinin dusuncelerini cok onemsiyor buyugu olarak
Neyse salon takimi aliyoruz L koltuk istiyorum mesela dezavantajlarini siraliyor, istiyor ki esim benimle ters dussun esimin istedigi olsun benim istedigim olmasin.
Araba alacagiz benim cok istedigim bir renk var, hemen basliyor o renk soyle boyle esimin fikrini degistirmek icin elinden geleni yapiyor yine biz tartisalim (ben dedigim dedik biriyim) hemen esim yoksa soyle mi olsa diyerek baslayinca illa tartisiyoruz

Kisacasi tutun en basitinden en buyuk seye kadar, bu Kadin hep benim istedigim birseylerin tersini savunarak benim istedigim haric ne olursa o olsun diye ugrasiyor.

Esimin dusuncesi "Ablam her konuda iyiligimizi istiyor, bize yardimci olmaya calisiyor"
Ben neyin ne oldugunun cok iyi farkindayim ama elimden birsey gelmiyor malesef

Siz olsaniz ne yapardiniz? her seferinde

Bu arada cogu kez "Hanim koylu olma", "sen karindan korkuyorsun oglum" diye sakayla karisik cumleler kurup esimin otoritesini insan arasinda dusuruyor, esimde sakayla karisik hee korkuyorum napayim gibi gecistiriyor ama ben bunun ceremesini cekiyorum bi sekilde

Önerilerini beğenmiyor iseniz ondan uzak yerde konuşun

Ama eşinize söylediği cümleler hoş değil

Mesela herkes beyaz araba överken ben karşı çıktım ama şimdi beyaz arabam var

Babam kırmızı alınmaz derdi kendi aldı

Yani konuşsun ne önemi var

Eşin koca Adam ablası ya da senin dışında görüşü olamaz mı

Benim dediğim olmazsa kavga ederiz tavrınız hoş değil

Bu tarzınız dışardan da hissediliyor ki ablası bunu dile getiriyor

Evlilik orta yolu bulma sanatıdır dediğim dedik olma değil

Ben olsam herhangi bir konu hakkında karar vermeden önce asla ama asla öyle gorumcenin yanında bu konuyu konuşmam.
Karari eşimle verir herşey bittikten sonra kendisinin haberi olur..

ondan gizli almadigimiz surece, o bir yolunu bulup ortayi cay kasigi gibi karistrimayi seviyor
ailesinden ablasindan gizli esim hareket etmez zaten

Sizde onun evliliği ile ilgili yorumlarda bulunun bilhassa eşinin yanında. O zaman anlar belki her işe fikir sormadan atlamaması gerektiğini. Siz de eşinizin fikirlerine saygı duymayı öğrenin yazık adam arada kalıyo belliki

Siz suclusunuz gorumcenizin yaninda dusuncelerinize itiraz edecegini bilerek konustugunuz icin.
Konu kapatip degistirme taktiklerine calisin bence gorumce degismez cunku.

Önerilerini beğenmiyor iseniz ondan uzak yerde konuşun

Ama eşinize söylediği cümleler hoş değil

Mesela herkes beyaz araba överken ben karşı çıktım ama şimdi beyaz arabam var

Babam kırmızı alınmaz derdi kendi aldı

Yani konuşsun ne önemi var

Eşin koca Adam ablası ya da senin dışında görüşü olamaz mı

Benim dediğim olmazsa kavga ederiz tavrınız hoş değil

Bu tarzınız dışardan da hissediliyor ki ablası bunu dile getiriyor

Evlilik orta yolu bulma sanatıdır dediğim dedik olma değil

canim bu hataya cok dustum, degistiremiyorum kendimi

evlilik onceside hersey tum detay istedigim gibi oldu, olmadikca ben tartisma yarattim, esim hep alttan alan oldu
dedigin gibi belkide bu yuzden, kardesimi eziyor bu gelin diye dusunceyle mi yapiyor acaba

Soru: eşiniz ablasini dinliyormu?
Yani sizin istediginiz koltuk eninde sonunda alimdimi?

Cevap evetse....hiiiiic takma. Demekki kendine özgü bir hayati yokki sizin alcaginiz koltuga bile mudahele ediyor. Yazik. Belkide kendi kocasi onu pesdil gibi eziyor. Demekki sirf nazi gecen insan kardeşi.

Evet hayirsa: suc eşinde. Cocuk akilli galiba.

Sende hemen milletin içinde yapıştır lafi, abla eniştenin senden korktuğu kadar korkmuyor daha, ama inan büyügüm olarak kendime seni örnek aliyorum de göz kirp şaka yollu gönderme yap bak bakalim daha diyomu.
ki benim görümcede aynı . Eşim niyeyse her boku ablasına söyleme gereği duyar, oda ben olmuş olsam şöyle yaparım diye başlar. ... Sonuç benim istediğim değil görümcenin istediği olur.

Gorumcenizin tavri bir yana sizin dedigim dedikliginiz de hos degil. Esiniz koca adam, sizden farkli fikirleri, istekleri olmasi cok dogal. Illa benim dedigim olsun tavriniz sizden goturur.

ondan gizli almadigimiz surece, o bir yolunu bulup ortayi cay kasigi gibi karistrimayi seviyor
ailesinden ablasindan gizli esim hareket etmez zaten
O zaman hata eşinizde..evinize alacağınız koltuk modeli,yada araba rengi vs sadece sizi ve esinizi ilgilendiren konular.Tamam nezaket olsun diye fikir alınabilir ancak ben fikrini sormadigim hickimsenin işime karışmasından hoşlanmam.
Eşinizle bu sorunu açıkça konuşun.

Sende hemen milletin içinde yapıştır lafi, abla eniştenin senden korktuğu kadar korkmuyor daha, ama inan büyügüm olarak kendime seni örnek aliyorum de göz kirp şaka yollu gönderme yap bak bakalim daha diyomu.
ki benim görümcede aynı . Eşim niyeyse her boku ablasına söyleme gereği duyar, oda ben olmuş olsam şöyle yaparım diye başlar. ... Sonuç benim istediğim değil görümcenin istediği olur.

tesekkur ederim aynen bu cumleyi kurmassam ne olsayim :D

senin adina gicik oldum canim, bizde soyle benim istedigimi istiyor esimde her konuda zevkime guvenir, abla kendi fikirlerini ekliyor, esimin akli karisiyor, tartisiyoruz, yine benim dedigim oluyor

kisacasi 'tartisma' ablasi yuzunden ve gereksiz

Sizin eşinizle birlikte aldığınız ya da almak istediğiniz her şeyi görümceniz bilmek zorunda mı? Yanında konuşmaz başınızda ağrımamış olur.

evlilik onceside hersey tum detay istedigim gibi oldu, olmadikca ben tartisma yarattim, esim hep alttan alan oldu
dedigin gibi belkide bu yuzden, kardesimi eziyor bu gelin diye dusunceyle mi yapiyor acaba
Aaaaa bakın burda yanlışınız işte. Eşinizin fikrine önem vermeyip sadece benim istediğim olsun diyorsanız o zaman gorumceniz haklı.
Evet yorumumu değiştiriyorum. Hatalisiniz.

Gorumcenizin tavri bir yana sizin dedigim dedikliginiz de hos degil. Esiniz koca adam, sizden farkli fikirleri, istekleri olmasi cok dogal. Illa benim dedigim olsun tavriniz sizden goturur.

ben kucuklugumde cok hastaliklar gecirmisim ve annem babam ne istediysem ne zaman istediysem yapmislar, bu sekilde buyudugum icin tum iliskilerimde zorluk yasadigim dogru, istedigim dedigim gibi olmassa problem yaratan bir tipim, bende boyle olmak istemiyorum ama en basiti moralim bozuluyor, simdi esimde senin surat asmandasa senin dedigin olsun diyor ama dedigim gibi ceremesini illa bir sekilde cekiyorum

Eşinizin ablası için o bizim iyiliğimizi istiyor diye düşünmesi kadar normal birşey olamaz çünkü o ablası. Şimdi alacağınız bir şeyde aksi bir görüş bildirken ne diyor şöyle yapmayın böyle yapın daha iyi olur diyor eşiniz de ister istemez ablam böyle diyorsa doğrudur diyor belkide onun fikrine ikna oluyor. Kısacası görümcenin yanında bu tarz şeyleri çok konuşma konuşulursa size müdahale ederse de bir defasında abla sen haklısın ben böyle düşünmemistim de geç bildiğini oku sonra

Bakın istediğiniz gibi olsun ama bunu karşınızdakini ikna ederek yapın kavga ile değil

Yani arabanın rengi çok mu önemli

Bir arkadaş tutturmuştu araba alacaklar eşi aramış sormuş uzak bir şehirde beyazı varmış

Kadın iyi o zaman demek yerine süt beyazı mı buz beyazı mı diyor

Marka model vs değil yıl sonu araba yok sırf o beyaz istedi diye başka şehirden araştırana neden sormadın diye çemkiriyor dışarıdan ciddn çirkin duyuruyor bu tarz olaylar

Eşinin de her konuda fikri vardır

Kendini törpülemek için önce ona sor sonra kendi fikrini onunki ile benzeştirerek söyle

Mesela koktuk mu alınıyor sor asama ne renk ne şekil vs ister

Sonra sen L istiyorsan onun istediği rengi L al vs vs

Yani gerekirse ona öncelik ver ki kendi düşüncesi oluştursun o da ablasının sözüne gitmesin

Ben kocama gönderme yaparım ama görümceme direk söylerim.. Şöyle ki, ablacım iyiliğimizi düşündüğünü biliyorum ama ben kararımı verdim böyle olmasını istiyorum derim.. Böylece 2 yere de alması gerekn mesajlar gider merak etme

ben kucuklugumde cok hastaliklar gecirmisim ve annem babam ne istediysem ne zaman istediysem yapmislar, bu sekilde buyudugum icin tum iliskilerimde zorluk yasadigim dogru, istedigim dedigim gibi olmassa problem yaratan bir tipim, bende boyle olmak istemiyorum ama en basiti moralim bozuluyor, simdi esimde senin surat asmandasa senin dedigin olsun diyor ama dedigim gibi ceremesini illa bir sekilde cekiyorum
Esiniz sizinle hemfikir olmuyor, sirf surat asip laf etmeyin diye iyi tamam diyor. Bu adam nereye kadar bu kadar sabredebilir ki? Cok fazla dominantsiniz, kardesimin sizin gibi ona soz hakki birakmayan esi olsa sirf kardesim de fikir beyan edebilsin diye firsat yaratmak icin gorumceniz gibi yapabilirdim belki. Yoksa esinizin sesini cikarma imkani yok sizin yaninizda. Belki gorumcenizin dedikleri esinizin fikridir de ablasina soyletiyordur.

Kendinizi biraz torpulemeniz lazim. Nasil bir cocukluk gecirmis olursaniz olun artik cocuk degilsiniz. Karsinizdakine de biraz alan birakin. O koltuga tek basiniza oturmayacak, arabayi tek basiniza surmeyeceksiniz. Esiniz sizin fikirlerinizi umursamadan her seyi kendi istedigi gibi yapsa hosunuza gider miydi?

Back
X