benim hikayemde bu işte...

hly7

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2010
4.307
2
0
İstanbul
merhaba kızlar..

aslında birçok kadına rağmen durumuma şükrediyorum ama yinede sıkıntıdayım..

3 yıllık evliyim...evliliğimizin ilk yılı istemedik korunduk..2. yıl istedik ama ben RA (romatoid artrit )
yani romatizma hastası oldum ve 1 yıl boyunca tedavi gördüm 1 yıl kortizonlu ilaçlar kullandım..son seneye geldiğimizde yani geçen sene mayısta bıraktım romatizma ilaçlarını ve doğum kontrol ilaçlarını..ağustosa kadar korunmadık ama çocuk yapmammız sakıncalıydı ilaçların vüzuttan atılması için de 3 ay geçmesi lazımdı..ağustostan itibaren başladık çalışmaya doktora gittim yumurtalıkların da rahmin de gayet güzel dedi doktor..sonra folikasit verdi çalışlmalara başla dedi..ben eylülde adet olmadım ve hamileyim sandım bi heycan bi heycan bende ohh dedimm bıraktığım gibi ilk aydan hamile kaldım ne güzel diye gittim kan testine koca bir NEGATİF..belki çıkmamıştır falan diye bekledim en son ekimin sonunda adet oldum doktora gittim test yapıldı (hormon) sonra da snde PKO var dedi doktor...bnde sinirlendimm o doktora daha sana en başında geldim 2 ay önce bişi yok dedin herşey güzel dedin nerden çıktı diye..nyse ben sinir oldum bu doktoru bıraktım..sonra başka doktora gittim oda çok ilgisiz salak bi doktordu hiçbişi sölemedi ultrason da baktı en büyüğü 8mm bi sürü pko var dedi..onuda sevmediğim için bıraktım..sonra oya hanım diye i doktora gittim şubattta testlerimi yaptı tekrardan tamam beklicez dedi..2 ay baktık kist bi var bi yok sonra bida çıkıyor bidaha gidiyor mayıs oldu rahim filmi dedik ii onuda yaptırdık temiz dedi hiçbişi yok klommen verdi içtik fayda etmedi yumurtayı büyütmedi bide alerji yaptı..sen yinede çalış dedi belli olmaz sonra ben yine adet oldum aradım eee şimdi napıcaz diye ben iğne istemiştim gonal f veya menogon gibi o da gel seni tüp bebeğe yollayalım dedi..bnde şaşırdımm yok istemem o kadar kötü müyüm dedim yok dedi ama boşa zman kaybı olmasın dedi..ona da kızdım bıraktım sonra bi başka doktora gittim herşeyi gösterdim anlattım dediki kızım senin durumun orta seviyenin üstünde sana direk iğne vermemiz lazım 6 ay mühlet verdi bu 6ayda olurda olmazda dedi olsada normal olmasada şaşırmam dedi...bana menogon verdi iğne 2 doz verdi hergün vuruldum günde 150 mglık ve günğm geldi gittim evet 3 tane yumurtam olmuştu çok sevindik ama istenilen boyutta değil dedi 3 gün sonra çağırdı kesin olacak çatlatma iğneni yapıcaz dedi..bnde gittim 3gün sonraa ne görelimm yumurtalarım sadece 14 mm olmuşlar hiç büyümemişler doktor olmadı dedi şaşırdı vücudun nasıl tepki vermez dedi e doğal olarak çatlatma iğnesi yazmadı...ben yine hüsran hayal kırıklığı salya sümük durumları tabi...önümüzdeki ay gel 4 doz vercem dedi..şimdi ben haftasonu adet olcam ama doktora gitmicemm çünkü çok sıkıntılı ve stresli bir dönemden geçiyoruz iğneyi alsam da fayda etmicek çünkü çalışamayacağız...bnde bayramdan sonraya bıraktım bayram sonrasına kadar olmazsa 1 ay daha iğne denicemm olmadı tüp bebeğe başvurcam..
şimdi bunları yazmamın sebebi bana yol göstermeniz anadolu yakasında oturuyorum tüp bebek merkezi önereceğiniz iyi bi doktor tedavi yöntemi vs yardımcı olmanız...1 yıldır çok yoruldum artıkk 3 senem bitti evliliğimde...ve benim romatizma tedavime dönmem lazım ayrıca

yani kızlarr yardımlarınız önerilerinizi bekliyorum şimdiden çok teşekkür ediyorumm :)

çok geçmiş olsun okudum ama ne diyeceğimi bilmiyorum. şimdi ben kendi doktorumu tavsiye etsem, ffakat daha benim tedavim devam ediyor, ne bileyim yanlış yönlendirmek istemem ama ben şahsen cem demirel'i çok tavsiye edildiğini duyuyorum. bir de anadolu yakasında olduğnu söylemişsin kadıköy şifa hastanesinde bir bayan doktorun da adını çok duyuyorum. yanlış anlama ben bunlara gitmiyorum. ama bu isimleri çok okudum forumda kendi doktorumu ise daha net bir sonuç almadığımdan yanlış yönlendirme yapmamak adına yazamıyorum.

durumun zor hepimizin durumu zor ama Allah da çok büyük...

dünyaya dair bir derdin olunca Allah'a dönüp benim büyük bir derdim var deme... derdine dönüp, benim büyük bir Rabb'im var de...

inanç ve dua ile ümidini hiç kaybetmeden tedavine başlarsın ve hayırlısıylla güzel neticeler alırsın inşaallah ben fazla yardım edemedim ama kusuruma bakmazsın artık.

çok teşekkür canımmm hem cevabın için hemde tesellin içinn :))

cem demirel hangi hastanede canım aslıında bayan doktor tercihim ama alanında iyiyse cem beyi de tercih ederim..

canım sen hangi tedaviyi görüyorsun neyin var ???

canım bence bu kadar iğne umutsuzluk yaşıyorken hiç uğraşma tüp bebek dene derim
kaybettiğin zaman çok önemli şuan
bende yalnış doktor seçiminden gereksiz bir ameliyat bile oldum
istanbulda görüşmediğim doktor kalmadı
hep aynı güvensizlikten tedavimi erteledim
doğru doktoru bulmam 1 sene kaybettirdi bana
sana içtenlikle kadıköy şifa engin enginsu yu tavsiye ederim
hem çok ilgililer istediğin kadar vakit ayırıyorlar butik bir hastane ilgilenecekleri kadar hastayı kabul ediyorlar
hem de teknoloji olarak çok iyiler
umarım bir an önce kavuşursun bebişine :79:

canım çok teşekkür ederim cevabın için :)

bnde çok zaman kaybettim aslında en başından beri benim pko seviyesi yüksekmiş ama doktorrların yanlış yönlendirmesi bana zman kaybettirdi malesef...şimdi bayram sonrasında bir kez daha belki iğne denerim belki aşılama denerim ama ekimde bişi olmazsa Allah ın izniyle tüp bebek diyorum napiim artık benim için zman önemli çünkü RA hastalığıda zor bi hastalık..bu tedavim bitsin sonuca ulaşayım hayırlısıylaa bebeğimi kucağıma alayım sonra o tedaviye dönecem daha....bakalımm Allah ım ne zaman nasip edrse :)

canım kadıköy şifa da tüp bebek yapılıyor mu yani orası ssadece tüp bebek merkezi değil herhalde...pendik şifa gibi normal hastane herhalde dimi canım.... sen ne tedavisi gördün nasıl hamile kaldın canım :)

kadıköy şifa normal hastane ama içinde ayrıca tüp bebe bölümü var
pendik şifa kadıköy şifaya ait değil
biz iki arkadaş başladık benim tüplerim tıkalıydı normal yolla imkansız yani hamile kalmam
arkadaşım da pko luydu ve eşinde sperm azlığı vardı ikimizde ilk denemede kavuştuk
bu çok ünlü hastanelerin başarı oranı hasta çokluğundan kaynaklı aslında gerçek bir başarı değil bence
özellikle semra hanımı hiççççççççççç tavsiye etmem göreceğin 10 dakkayı geçmiyor hep asistanlarla muhattap oluyorsun
darısı başına canımcım

ben şu an tüp bebek tedavisi görüyom bizim de tespit edilebilmiş beli bi sebep söylenmedi eşimin biraz değerleri düşük çıktı ama bu da kesin bi sebep olamaz yani sebebsiz...

aşılama ya da beklemek istemiyorum çünkü yaş oldu 36 ve de yumurta rezervim de azalmış

daha hiç bebeğimiz yok

ilk denememiz

Allah'a güvendik parayı toparladık başladık işte iğneleri oluyom şşu an inşallah da yumurtalarım toplancak birkaç güne

böyle işte... herkes dertli yani Allah herkese yardım etsin.

cnm geçmiş olsun bu kadar stres yapma ne olur pco stresi asla kaldırmıyor. bizde hemen hemen aynı şeyleri yaşadık cnm herşey normal denildi sonra 6 ay sadece klomenle tedavi sonuç negatif. tam tüp bebeğe geçelim dedik eşim ameliyat oldu onun iyileşmesini bekledik. sonra tam geçiyoruz eşim kaza yaptı gene derken 4 senemiz dolmuş. dr gittik tüp bebek dedi ama birkaç ay diyete soktu bizi. geçen temmuzda gitmiştik şubatta 1. denememi yaptırdım sonuç negatif. şimdide 2. deneme için uğraşıyoruz. pco değişik bir hastalık ilk denemede düşük dozda bir sürü yumurtam olgunlaşırken şimdi yüksek dozda 5-6 tane oluştu. bence hiç vakit kaybetmeden dra gidin zaten ha deyince yapılmıyorki belli tetkikler yapılması lazım kurula girmesi onaylanması lazım. allahım hayırlısını versin hepimize.

canımmm çok saolasınnn bilgilerin için :) ben anca bayramdan sonraya tedavime başlıcam bayram sonrası taşınma işlerim falan olcak çünküü ondan sonra tedavime geri döncemm ama bakalımm nolcak yeni ve ii bi doktor bulucam ve bakalım tüp derse direk yaptırcam yani...peki cem bey hangi hastanede canım...

canımm Allah senin daha çok yardımcın olsun inşalalhh benim yaşım daha 23 :) benim sıkıntım daha çokk romatizmadann ağrıları beni çok zorluyorr bu arada hamiş olsam Allah ın izniylee sonrasıı gelirr inşallahh :) hangi iğneyi oluyosun gonal f mi yoksa menogon mu??

saolasın canım evet stresten uzak durmak lazım ama kolay olmuyo malesefff ( bana klomen hiç işe yaramadı ve alerji yaptı beni vücudum benek benek oldu hep ( sonra menogon iğne kullandım işte ama oda büyütmedi yumoşları oldu ama büyümediler ( sende bi sürü aksilik yaşamışın canım Allah yardımcın olsun şiifa versin inşallah :)) şimdii benimm raporum yok ama raporluk halim varr o nasıl oluyorr pekii nasıl alıyorsun neye göre alıyorsun canım raporuu bide özel mi yaptırıyorsun ne kadardır biraz açarsan çok memnun olurummm çok sordumm kusura bakma :)

ben tıp fakültesinde yaptırıyorum cnm. ilk önce dra başvuruyorsun dr soruyor hikayenizi dinliyor yani onalrın deyimine göre. sonra senin ve eşinin tahlillerini istiyor veya varsa öncekileride gösterin. sonrasında dr yönlendiriyor zaten. tahlil sonuçlarına göre bir dosya hazırlanıyor ondada bir sürü tahlil v.s. istiyorlar. bu dosya kurula giriyor o kurul onaylarsa tüp bebk işlemine geçiliyor. kurulda hangi protokol uygulanacaksa karar veriliyor zaten. sonraki adetinde gidiyorsun testler gene başlıyor uygun görülen iğnelere başlanılıyor. o günden itibaren gel denilen günlerde sürekli gidiliyor. bu aralar her gün gidiyorum ben. sürekli ultrasonda yumurtaların gelişimi kontrol altında oluyor ona göre ilaç dozu belirleniyor. o aşamada hemşireler çok yardımcı oluyor önemli olan ilk aşamaları geçmek cnm. hemen gittiğin ay yapmıyorlar yani.

ben gonal f oluyorum. yanı sıra merional oluyom ve de orgalutran da buna rağmen yumurtalarım yeterince büyümemişler çok canım sıkılıyor...

cnm biliyorsunki tüp bebekte yaş da çok önemli, zaman kaybetmemek için bence devam etmelisin, birkere başlamışsın bu işe bence bekleme ara verme, gidebildiğin yere kadar git, romatizma dereceni bilmiyorum ama inşallah doğumdan sonrada bu tedavine devam edebilirsin, sana tavsiyem tüp bebeğe devam etmen şeklinde olur, geçmiş olsun, bol şans...

canım çok geçmiş olsun. Pko olanlar bildiğim kadarı ile her ay kendiliğinden hamile kalma şansları devam eden grup. Sen öncelikli olarak stres etme bu durumu..

Bir de tüp bebeğe başlayacaksan ki kendiliğinden 1 seneden fazla olmuşsa aşılama vs... Bana hikaye geliyor. Tüp bebek daha mantıklı araştırma yap.
Direk seni tüp bebek tedavisine almasınlar...
Bende ilk denememde o kadar emnindim ki olumsuz olunca dünya başıma yıkılmıştı.. Tahliller istesin doktor. Eşinin mutlaka sperm testini istesinler.. Gerekirse kromozom analizi istesinler,, hormon tahlilleri ve en önemlisi rahim filmi mutlaka çekil... Tüplerin tıkalı olabilir yani....

Bu testlerden sonra sen tüp bebek tedavisine başla... Yoksa baştan niye istemediniz diye hesap sormak boşa kürek oluyor..
Benim ablamda pko idi. Ve kendiliğinden çok zor demişlerd. O ay kendiliğinden hamile kaldı. Bu dediğimi unutma... Stres yok...

canımm teşekkürler bilgilendirdiğin için...ama ben şimdi şok oldumm çünküü başa dönmek demek bu bidaha tahliller testler falan buda uzun iş yani...bakalımm bayram sonrasında belli olcak ne yapacağımm inşallah bunlara gerek kalmaz ama şu da bi gerçekk benim durumum zor..doktorum demiştiki tüp bebek için de yumurtan olması lazım hemde daha fazla...onun içinde aynı ilaçları gonal f ve menogon gibi ilaçları kullancaksın sen menogona hemde 2 doz günlük buna cvp vermiosan tüp bebk de zor olurr dedi... (

ben gonal f oluyorum. yanı sıra merional oluyom ve de orgalutran da buna rağmen yumurtalarım yeterince büyümemişler çok canım sıkılıyor...

canımm Allah yardımcın olsunnn inşallah en kısa zamanda cevabı alırsın....incir havuç kürünü denedin mi hiç?

canım yaşta problem yok 23 yaşındayım :) ara vermek değil de şimdi ramazan geliyor ya ondan bayram sonrasına bıraktım yani sadece 1 ay içinn ondan sonra ii bi doktor ve tüp bebk olaylarına giricemm Allah ın izniyle :)

canım pko da kendiliğinden hamile kalmak zorr malesef canımm benim artıkk tüp bebek gözüküyor bu belli...eşimin testi güzel normal çıktı benim hormonlarda problem var rahim filmi de çekildim oda temiz çıktı tüplerim açık...stres yapmamam lazım biliorum ama zor malesef ( Allah tan umut kesilmez bakalımm inşallahh güzel haberler alırız :)

hly7 merhaba, bana incir havuç kürü demişsin denemedim ben onun erkeklere uygulanıyor sanıyodum nedir ne değildir bana bi link verir misin? çok sağol şimdiden Allah gönlündekine kavuşturur inşaallah bir an önce...

(ben hep dua ediyorum bu aralar hem kendim hem herkes için:)

merhabalar canım öncelikle hiç ama hiç sorun yapma hepimiz yaşıyoruz ve yaşın daha küçük burada neleri okuduk ne imkansızlar ne üst yaşlardakiiler kavuştu rabbim inşallah bizlerede hayırlısı ile nasip edecek

doktor tavsiyesine gelince öncelikle lab. çok iyi bir yer seç ben ankaradayım 2. tedavimi bülent traşda oldum negatifti ama eminim doktorum elinden geleni yaptı takdiri allahtan vakti değilmiş demekki ve bu doktorum acıbadem maslak hastanesine gitti tavsiye ederim 3.düşün oraya geelmeyi düşünüyorum birde bahçecinin lab. çok övüyorlar araştırma halindeyim olmadı oraya gidebilirimde şanslısın emin ol en iyi doktorlar şehrinde seçeneğin çok

inşallah en yakın zamanda da hatta tedavilere gerek kalmadan kavuşursun canım....

canımm incir havuç kürü kadınlarda yumurta olması ve geliştirmesini sağlıyor... şöyle bak canım :)

Yarım litre (2,5 bardak) kaynayan klorsuz suyun içine onbeş-onaltı adet kuru inciri ilave ederek yirmi dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Yirmi dakika dolduktan sonra ılıması için bekleyin. Ilıdıktan sonra süzün. Üçe ya da ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karnına için.

Bu kürün uygulama şekli:

Kuru incir kürü, iki kez yirmibir gün uygulanır ve her yirmibir gün tamamlandığı zaman yedi gün ara verilir. Toplam uygulama süresi kırkiki gün olmalıdır.

Uygulama sürelerine yedi gün verilen aralar dahil edilmez. Her seferinde günlük olarak hazırlanması gerekmektedir.

Kuru incirleri ikiye kestikten sonra kaynamakta olan suya ilave edin. Kuru incirlerin üzerlerinde beyaz pudrası varsa, önce soğuk su altında yıkadıktan sonra ilave edin.

Kuru İncir kürünü yumurta çatlatmak için kullanmak isterseniz:

Önce kuru incirleri 6 dakika kaynattıktan sonra içine orta boyda,taze ve gevrek bir havucu dilimleyerek içine atarak 4 dakika daha kaynatın. Bu şekilde hazırlandığında yumurtaların kolay çatlamasına yardımcı olacaktır.

*** Bu kürün etkisini artırmak için yumurta büyüklüğünde beyaz kuru soğanı (Mor-kırmızı soğan olmaz) ince ince kıyıp üzerine 1 yemek kaşığı sumak serperek yemekten 10-15 dakika önce yiyin.Bunu haftada 4 kez tekrar edin.Bu sizi yumurtalık kisti-polikistik over 'den de koruyacaktır.

canım burda yazıyorr senin ilaç tedavine yardımcı olur belki :)

canım çok saol bilgin için bülent traşı forumdan duymuştum şimdi maslak acıbadem de demekki bu aklımda bulunsun canım çok teşekkür ederim peki bişi sorcam tüp bebek uzmanı mı doktor yoksa kadın doğum uzmanı mı canım... Allah ım sanada bana da ve tüm isteyeb arkadaşlarıma da nasip etsin inşallahhhhh :))

canım kendisi biliyorsun prof. zaten ve kendini tamamen tüp bebek üzerine geliştirmiş ve unutma sakın kadın doğumcuya gitme ilk redavilerin gibi seni oyalarlar tatlım

sevgilerle....

çok teşekkür ederim hly7 hayırlısı olsun bakalım beim tedavim başlayalı çok oldu. inşaallah ihtiyacım kalmaz, umarım dilerim yalvarırım Allah'ıma. tek bebişim olsun her gün incir suyu içecem :))) ama nolur şimdi ihtiyacım kalmasın yalvarırım Tanrım:)

canım kendisi biliyorsun prof. zaten ve kendini tamamen tüp bebek üzerine geliştirmiş ve unutma sakın kadın doğumcuya gitme ilk redavilerin gibi seni oyalarlar tatlım

sevgilerle....

canımm çok saol..bayramdan sonra gitmeyii düşünüyorumm eşimlede konuşp kesin kararımızı veririzz ama aklımda bu doktor çok saol canım tekrardan...inşallahhh hepimizzz hayırlısıylaa bebeklerimize kavuşuruz :))

rica ederim tatlım ne demek :) inşallahhh iyi sonuçlara ulaştıracak Rabbim bizi :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…