- Konu Sahibi ssshameonme
37+3 günlük hamileydim ve o sabah bir panik uyandım.. Uyku sersemi altıma kaçırmış olamazdım, hamileliğim boyunca hiç olmamıştı, hem çiş gibi de değildi bu bir iki damla su sızmıştı birden.. Hemen başladım internette araştırmaya, suyum mu gelmişti? Su böyle gelirmiydi ki? Hep bi kova su döküldü sanki diyordu doğu yapanlar, o yüzden rahattım, yok canım benim daha 1 ayım vardı.. Öğle saatlerine doğru tekrar oldu bu, eşim de heycanlanmıştı "doğuruyosun işte evet sonunda" diyip duruyordu. Bense son derece rahattım doğurmayacağıma bahse girebilirdim, geldi mi bana bir enerji başladım temizliğe.. :) zaten bikaç gündür pek bi enerjiktim :) yerleri süpürdüm, sildim, toz aldım.. o gün pazar kurulur bizim sokakta, eşime pazara çıkalım bile dedim o da "pazardamı doğurmak istiyosun" dedi gülerek :) ne doğurması dedim ben de gülerek, gül sen güüüll :) eşim alışverişten geldi, ve o sızıntı daha kuvvetli bi şekilde geldi, tuvalete gitmemle eşime seslenmem 10 sn! Su pembe renk almıştı, annem ara hemen doğuruyorum galiba dedim şaşkın bi şekilde, bu kez hiç rahat değildim.. annemler geldi ve hastane yolunu tuttuk ama nasıl dalga geçiyolar benimle, çünkü bende tık yok ne acı ne sancı gülüp makara yapıyorum çalan müziğe eşlik ediyorum falan.. dr amniyon sıvısı sızıyor, kese yırtılmış, yatışınız yapılmalı dediğinde daha çok tedirgin oldum.. hastanede yer yokmuş, koskoca eğitim araştırma hastanesi, bizi zeynep kamile yönlendirdiler..orası hakkındaiyi şeyler duymadığım için oraya gitmedim göztepe eğitim araştırmaya gittim.. yatışım yapıldı tahliller muayeneler ama bende tık yok açılma 1 cm.. akşam 9da yatışım yapıldı sabah 9da sadece 3 cm di açılmam.. Sancı da yoktu cabası, derken suni sancı denen şeyle tanıştım ve gözlerimden yaş gelene kadar acı çektiğimi, bir daha doğurmıcam, doğurmak benim neyime, sezeryan olsaydım keşke diye düşünüp durduğumu hatırlıyorum..kendimden nefret ettim o anlarda, ne hallere soktun kendini aferin die pişmanlıklar buhranlar vs.. 12de açılma 5 cm oldu dr keseyi patlattı, 2 dk sonra açılma 8 cm oldu ve ben ister istemez ıkınır bi haldeydim..bilerek yapmıyordumm..doktorlardan biri kasığıma dokunarak 'bak bebeğin şu an tam burda' dedi ve hemen tekrar doğumhaneye alındım..masaya çıkmamla doğurmam bir oldu..sonrası dikişler :/ meleğimi kucağıma verdiklerinde elim ayağım tutmuyordu, meme verip hemen hemşireye verdim sevemedim bile..kendimden nefret ediyordum, kızımı sevemiyordum bile.. belkide sevmek istemiyordum.. psikolojim alt üst olmuştu.. hastanede kaldığım 2 gün boyunca hep ağladım, kızımı sevmek istemiyordum, annem olmasa bakamayacaktım da ona.. üstelik 6 aylıkken gelmeye baslayan sütüm hop uçup gitmişti üzüntüden..kendimi yaşlı, kısıtlanmış, çaresiz hissediyordum.. anne olmak benim neyimeydi.. 9 aydır karnımda sevdigim bebek şimdi kucagımdaydı ama ben onu aynı sekilde sevemiyodum, soktaydım..eve geldik daha rahattı daha iyiydim..ama gözümü kapadığımda drların bana dikiş attığını görüp uyuyamıyordum ben artık anne olmuştum 2 saatte bi emzirmeli altını almalı gazını çıkarmalıydım.. eski hayatıma veda etmeliydim..20li yaşlarımda olmama rağmen kendimi 20 yıl daha yaşlı hissediyordum hayatım böyle olucaktı artık böyle düşündükçe daha çok üzüyordum kendimi..eşim hep teselli ediyordu beni anlayışlıydı..derken annemle paylaştım ve çıkın dışarı bi kendinize gelin ben bakarım miniğe dedi..evden çıkınca dışarda bi hayat var moduna girdim..biz anne babaydık evet ama hala sevgiliydik..çocuklu birini görünce bizimde evde bi çocuğumuz var oluyoduk..halbuki onun hiçbir günahı yoktu onu biz istemiştik, hem de çok..eve gelince kapıda onu gördüm ve özlediğimi farkettim.. ondan özür diledim böyle şeyler düşündüğüm için hissettiğini varsayarak..sonra netten araştırdım lohusa depresyonuymuş bu, çok sık görülen bi durummuş.. yalnız olmadığımı görünce daha da rahatladım.. :) şimdi miniğim yanımda uyuyor mışıl mışıl hamd olsun, bense onu çooookk seviyorum....