Benim hikayem: sonunda hamileyim...

Bozgun

Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
10
23
Herkese merhaba,

2015 Şubat ayından itibaren bebek istemeye başladık. Burada yazılan bir çok şeyi okudum ve eğer bir gün hamile kalırsam bende başımdan geçenleri yazmaya karar verdim. Öncelikle benim gibi belli bir zaman sonra hiç hamile kalamayacağını düşünenlere, sürekli belirtileri karşılaştıranlara ve her adet olduğunda yıkılan arkadaşlarıma bu yazıyı yazıyorum.

Ben pkolu olmama rağmen klomen ile kolayca hamile kalacağımı düşünüyordum ilk zamanlarda. 1. denememizde klomen kullandım ama çatlatma iğnesi olmadım. 21. gün progesteron seviyem 5 çıktı. Doktor 10 olsa daha iyi olurdu ama 5 te yeterli bir değer dedi. Sonuç olumsuz. 2. denememizde klomen kullandım. Progesteron seviyem "0" çıktı. Önümüzdeki diğer ayda da menogon (iğne) kullandım ama pkom daha da arttı. Önümüzdeki 3 ayda da düzelme olmadı. Hatta 4. ayımda kist oluştu. Yumurtam çatlamadığı için denemelere ara verdik. 40 gün sonra adet olabildim. Bu arada 3. ayda insülin direnci olduğunu fark etmiştik ve matofin kullanmaya başladım. Tam 5. ayımda tüp bebek merkezlerine (devlet- özel her yere) görüşmeye gitmişken pko'mun iyileştiğini öğrendim. (Daha 5. ayımda tüp bebek merkezine gitmemin nedeni ömür boyu ilaç kullanmam gereken yüksek düzeyde kolesterolüm var ve bebek istediğim için ilacımı alamıyorum. İlaç içmemekte ömrümü kısaltıyor ne yazık ki) Özetle anladım ki, insülin direnci ve pko arasında ciddi bir ilişki var gerçekten. Bu arada denemelere devam ettik ve matofin içtiğim 3 ayda da 5 kilo verdim. Yine de klomen olmadan yumurtalarım tam gelişmiyordu. Denemelerimizin 6-7-8-9. ayları çok verimliydi ve birden fazla bile yumurta oluştu. Her defasında forumlarda yazılan belirtileri birebir yaşadım. Özellikle kasıkta batma her defasında oldu. Sadece göğüslerimde hassasiyet ve şişme olmadı. Bir ay tatile gittiğimiz için ara verdim ve döndüğümde yine klomen+ovitrelle ile denemelere devam ettik.

Son zamanlarda bende ve eşimde hiç bir sorun olmamasına rağmen bebeğimiz olmuyordu. Bu arada eşimin değerleri normalden daha iyi onda herhangi bir sıkıntı yoktu. İstemeden insan kendini kötü hissediyor ama neyse ki eşimin benim kadar bebek isteği olmadığı için sürekli bana destek olup, benim psikolojik olarak yıprandığımı ve üzülmememi söylüyordu. Bu arada takip etme gün gün hesaplama ve kendini dinleme diyenlere gıcık oluyordum; sanki mümkün. Evet takıntı haline getirmiş olabilirim ama ben böyle mutluyum :)

Doktorum değerlerimin çok çok iyi olduğunu artık sorunu bilemediğini söyledi. Hatta son denememizde 10 civarı olması gereken progesteron 250 çıktı :S:S Daha önceki iyi geçen aylarda da 30 civarı olup bir kere 80 çıkmıştı. Progesteron 250 çıkınca kendimi yine hamile sandım ve ümitlendim. 8. ayda da beta hcg siklusun 25. günü 7 çıktı. Yine kendimi hamile sandım ve 2 gün sonra sıfırlandı. Yani her ay farklı şekilde bir sürü hayal kırıklıkları. Bir zamanı olduğuna kendimi inandırdım, çok fazla gözyaşı dökmedim ama zaten sabırsız bir insan olduğum için sürekli düşünmekten kendimi alamadım.

En son progesteron seviyem 250 çıktığından doktorumun da yönlendirmesi ile başka bir doktora gitme kararı aldım. Diğer doktorda sağlıklı beslen ve spor yap dedikten sonra ikinci kontrolde pko geri gelmiş dedi ve ben yıkıldım. Aşılama yapılması gerekli artık bu kadar denemeye dedi. Bende kendi doktorum gittim tekrar teyit etmek için ve o da aynı şeyi söyledi. Gerçekten ilk aylara benzer şekilde pko geri dönmüştü.

Eşimle aşılama yaptırmaya karar verdik ama ben hem pko'nun geri gelmesi hemde aşılama ile bir çok olumsuz sonuç alan yazıyı okuyarak umutsuzluğa kapıldım. Nasıl olsa tutmayacak 3. denemeden sonra inşallah tüp bebekte tutar diyordum. Her ay mutlaka hamile kalırım diye düşünüp yaptırdığım saç boyamı bu ay yaptırmadım. Uzun süredir içmediğim kolanın dibine vurdum :) Aşılama günü işlemler bittikten sonra yine içimde bir umut belirdi. Bu sefer 4 adet yumurtam oluşmuştu hatta. Biri baskın olup 18 mm, diğer ikisi 15 mmdi ve bir diğeri de çok küçüktü. Aşılamadan bir hafta sonra bikini bölgesinde bir şişlik fark ettim. Bir tarafım hamilelik mi derken diğeri kist mi acaba dedi. Eşim göremedi bile sana öyle geliyor çok takıyorsun dedi. Belirtilerde aradım ama bulamadım. Sonra göğüslerimde de hassasiyet, kasıklarımda batma olmadığında ve sivilcem çıktığında anladım ki tutmadı. Pazar günü hiç olmayan bir ağlama krizi baş gösterdi. Adet olduğumu öğrendiğim hiç bir defa da yoğun bir ağlama yaşamamıştım ama kendimi durduramadım. Salı günü sat'a göre 3+4'te işten geç çıktığım ve moralimin çok bozuk olduğu bir akşam, ziyaret nedeniyle tesadüfen annemle hastanedeydik. Dayanamayıp yine ağlamaya başladım. Negatifse erken öğrenelim dedik ve bu baskıdan kurtulmak istedim. Beraber hemen acilde kan verdik. Eve geldim tam yatmak üzere iken gece 12de telefondan sonuçlara baktım ve değerim 64 :) İnanamadım ve şoka girdim. En son hatırladığım kesin yanlış diye sayıklıyordum ve eşim beni sakinleştirmeye çalışıyordu. 2 gün sonra değerim 250 sonradaki iki gün ise 574 çıktı.

Hamileydim ama her ölçtürdüğümde değer sıfırlanacak diye ödüm kopuyordu. Olumsuz ya da negatif olmadım ama insan endişelenmeden edemiyor. İlk kontrolde iki kere gördük ama ikincisi daha küçüktü. Bir hafta sonra tek kese vardı. Kaybolan ikiz sendromu yaşadım. Gerçekten çok isterdim ikiz olmasını ama nasıl hayırlısı ise öyle olsun dedim. Yeter ki sağlıklı olsun. Bir tane olsun bizim olsun :) Çok uzun yazdım biliyorum ama çok şey başıma geldi ve bunlardan biri sizinde başınıza gelebilir diye detay yazmak istedim.

Şimdi belirtilere gelelim. Aylarca benim sürekli arama yaptığım bu konu ile ilgili klişe bir lafım olacak. Ben şanslıydım belki ama gerçekten adet geçmeden kolay kolay belirti olmuyor.

3. hafta bikini bölgesinde aynı rahim üstüne benzeyen dışarı doğru çıkıntı. Zor fark ediliyor ama ben hemen anladım. Daha sonra biraz daha belirginleşti. (doktora sordum gerçekte rahimmiş:))
3. hafta yaşadığım yoğun umutsuzluk ve ağlamayı bebeğe bağlıyorum. Gerçekten psikolojik olarak çok çok kötü olmamama rağmen kendimi ağlamayı durduramıyordum. Bence tek başına bir belirti değil yine de. Öğrendiğim günden beri hiç huysuzluğum olmadı ama duygularım olumlu olarak yoğunlaştı.
Adet günüme kadar hiç kasık batmam olmadı.
Adet olmam gereken sabah 5 dakika adet ağrısı oldu ve 1 saat sonra pembe ve kahverengi kanama geldi. Önce daha sıvıydı 1-2 gün içinde koyulaşıp katılaştı. İlk 10 sn panik olsam da okuduklarımdan yerleşme kanaması olduğunu anladım. Kırmızı bir akıntı görene kadar da doktora haber vermemeye karar verdim. Ayrıca azalması da panik olmama engel oldu.
5. haftanın başlarında sonunda göğüslerim şişti :) Ama koyulaşma ya da uçta süper bir hassasiyet yok. Adet olmadan önce bu belirtiyi beklemeyin bence. Moral bozuyor :)
Belirtiler bu kadar. Ne bulantı ne kusmam oldu. 8. haftadayım hala midem bulanmıyor. Baş dönmem de çok hızlı kalkınca oluyor ama o hep olurdu. Kasıklarda sürekli batma da olmuyor ama arada sırada adet ağrısı gibi 5 dk ağrıyor ve geçiyor.

Hala dua ediyorum bebeğimi Allah bize bağışlasın diye. Hamile olduğunuzu öğrenince sürekli kese var mı? Bebek var mı? Kalp atışı var mı? Sağlıklı mı? sorular bitmiyor. Ama bu süreç çok güzel bence keyfini çıkarın. Ama unutmamak lazım ki, bebeği kucağımıza almak önemli olan. Umarım hamileler arkadaşlarım bebeklerini sağlıkla kucaklarına alırlar, bebek isteyen arkadaşlarım da bir an önce bebeklerine kavuşurlar.

Bu arada benim sıpam 8 haftalık, 16 mm boyunda ve kalp atışını duyduk... Benim sadece bir yıl içinde uğraşlarım sonucu oldu ama bir çok insan yıllar sonra mutlu haberi alıyor. Bir sürü güzel hikaye var. Bu yüzden umut etmekten hiç vazgeçmeyin lütfen...

Hikâyen çok duygulandırdı.sag salim kucagına alırsın inşallah bebişini.darısı başımıza banada dua edersen cok sevinirim canım.

Baştan sona okudum aynı durumdayız pco var ve 1.5 yıldır hüsran yaşıyorum 2 aylık seroohene tedavisi gördüm Işte yaramadı bu ay hatta 2 gün önce bi adım attım hsg çektirdim şimdi 2 ay kendi haline bırakcam , bende aşılama istiyorum sizin ilk aşılamanızdı demi tuttu?
15 kilo verdim insülin direncim e bakıldı temiz rahim filmi temiz çok şükür progesteron elim ayında 5 di ama doktor sizinki gibi yaklaşmadı yumurtlama olmamış dedi 10 olması gerekiyordu dedi model sıfır dı tabi, şimdi umudum bu film le geri geldi aşılama olduğunuz ay klomen kullanıldımı nasıl oluyor acaba birde maliyeti nedir? Uzun oldu bebeğinizi sağ sağlim kucağınıza alın inşallah. .

Canim benim progesteron 0,27 cikti yani bu iyi mi kotumu anlayamadim

Bu benim ilk aşılamamdı. Yazı uzun olunca arada atladıklarım olmuş tabi. Ben aşılama denemeden 1 ay önce rahim filmi çektirdim. Sorunsuz çıktı ama bir yere özellikle basınç yaptılar. Belki ufak bir pürüz vardı diye düşündüm ben ama bana her iki doktorda hiç sorun yok dedi. Ben filmi çektirdikten sonra 1 ay ara verdim. Tabi yumurtlama olmadı 42 günde adet oldum. Aşılama olduğum ay klomen kullandım ve ovitrelle çatlatma iğnesi vuruldum. İğneden 36 saat sonra da aşılama yapıldı. Bazen ufak pürüzler oluyormuş ve bebeğe engel olabiliyormuş. Rahim filmi ile düzeldiğini bile okumuştum. Aşılamanın tutmasının nedeni bu olabilir diye bile düşündüm. Birde D vitaminim çok düşük çıkmıştı, onu da rahim filmi çektirdiğim ay öğrendik. Bir sürü vitamin kullandım diğer aylardan farklı olarak. Vitamin eksikliği bebeğe engel olur mu tam emin değilim tabi. Bir de aşılama yaptırdığım için çok stresli olan işimde, daha sakin olmaya çalıştım ve başardım. Belki de iş stresi neden oluyordu. Ama gerçekten neden tuttu bu ay bilemeyeceğim.

Benim doktorum Beylikdüzü Medicana'da Işık Bey. Kendisi çok pozitif bir doktor, aynı zamanda da yeri gelince çok gerçekçi. Her defasında benimle birlikte üzüldü ve bebek olunca da benim kadar sevindi. Diğer gittiğim doktorda Bahçeci'de Erbil Bey. Erbil Bey de başarılı bir doktor ama Işık Bey kadar ısınamadım kendisine :) Bahçeci bana aşılama için 1850 TL fiyat verdi. Ben zaten aşılama olacaksam kendi doktorumda olurum diye düşündüm ve Medicana'ya gittim. Orada da aşılama 1000 TL civarlarında. Aşılama işlemi de 5 dk işlem +15 dk dinlenme ile çok kısa sürüyor. Ben o gün rapor aldım, evde dinledim.

Rabbim kucağınıza almayı nasip etsin. Adınıza çok ama çok sevindim.

Tekrardan hayırlısı olsun bende rahim filmi çektirdim işte 17 martta temiz çıktı ama üstümden çok yük kalktı rahatladım 2 ay dinlenme zamanından sonra izmirde aşılama için bir yer ayarlayıp tedaviye başlıcaz engel kalmadı önümde Allahıma şükürler olsun darısı bizlerin başına diyelim:)

Merhaba bende izmirde asilama yaptrmaya karar verdim sen nerde yaptrcaksn belli mi

Cnm ne guzel yazmissin uzuun uzuun.grcekten umut oldun banada bnde asilama olcam nasipse 2.kere.ins Rabbim ol der ve olur isteyen tum kullArina

Okurken hem hüzünlendim hemde cok duygulandım.. Nasıl sevındım adına saglıkla kucagına al evladını ınş.. Bende 2 yıldır beklıyorum sebepsz ınfertılıte.. Gecen ay ılk kez klomen tedavısı gordum olumsuz.. Ben doktorunla ılgili bılgı almak istıyorum.. İletısım konusunda kolay ulasılabılırlığı olan bırı mı ? İlgili mi yada tedavıde takibi konusunda hassas mı? Ücret bılgısı nedır muayene ? Sevgilerr

Allah bebeğinizi sağlıkla kucagınıza almayı nasip etsın inşallah
Çok duygulandım
UMarım hamılelıgınız ve dogumunuz cok rahat olur
hersey gonlunuzce olur

ben de bebek ıstıyorum ama biraz zor gelıyor( yastan dolayı sanırım)
biraz da üşengeçlik yapıyorum.
evlenelı 2 yıl oldu, gecen sene hıc korunmadıgımız halde hamıle kalamadıgım için dr a gttık
bende bır problem cıkmadı sadece utrasonla bakıldı ve kan verdım
ama sanırım daha detaylı ıncelemeler de yapılıyormus

eşimin sonucunda sperm sayısı ve canlısı oldukca yuksek ama ileri hareketi cok dusuk cıktı, bir de morfolojısı bozuk cıktı.
eşimin dr u acele etme bu sekılde de esın hamıle kalabılır dedı
ama ıleri hareketın sanırım en az yuzde 25 falan olması gerekıyor

keçiboynuzu kürü ve evicap içiyor eşim 3 ay falan oldu ama hala bebek yok
nısan ayının basında yenıden dr a gidip sperm testı yaptıracak
allah umarım bıze de nasip eder

ben bu ıslerın bu kadar zor oldugunu bılmıyordum
ne kadar fazla detay varmıs ve hamıle kalcagın anı tutturmak da cok zor

Allah ısteyen herkese saglıklı sıhhatlı nasip etsın ınsallah

Tesekkurler iyi dileklerin için. Doktorum medicana beylikduzu hastanesinde Işık bey. Çok iyi bir doktor gerçekten. Surekli sen aramak istemesen bile whatsapp üzerinden soru sorabiliyorsun. O sana dönüyor zaten. Muayene sırasında da ne sorsan bilgilendiriyor. Sgkli fiyatı sanırım 200 TL civarı. Bende özel sağlık sigortası olduğu için onun indiriminden yararlanıyorum.

Bend

Benimde yaşım 32 bu arada. Başta maddi kaygilar sonra kariyer derken 5 yıl bebek dusunmedik. Bende bu kadar zor olacağını düşünmemiştim. Turk filmleri ve diziler sağolsun öyle bir algimiz oldu galiba :):)

Darısı isteyen herkesin başına inşallah.

Cnm ne guzel yazmissin uzuun uzuun.grcekten umut oldun banada bnde asilama olcam nasipse 2.kere.ins Rabbim ol der ve olur isteyen tum kullArina

Benim amacım da umut olmak gerçekten. Aşılama konusunda genelde olumsuz sonuç olmuş. Ben de hep olumsuz düşünüyordum ama bu kadar sıkı takibe rağmen aşılama ile tuttuğunu paylaşmak istedim.

Benim yasım 36 Evet birde millet sürekli doğuruyor , nasıl oluyo anlamadım

Daha 2 gün önce çektirdim filmi ,2 ay sonra düşünüyoruz henüz bir yer araştırmadım , siz ne zaman çekildiniz hsg yi ?
Bir yıl oldu bnm ama yeniden cekilcek tam detayli cekilmemis bi de su anki doktorum narkozlu cektirmem daha saglikli ve verimli olur dedi siz de dikkat edin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…